Leírás és Paraméterek
A kíméletes szárítás során a gyümölcs megőrzi élénk színét és értékes beltartalmi anyagait. A galagonya gyümölcse a Távol-Keleten és Európában egyaránt nagy becsben tartott gyógynövény. A keringési rendszerre gyakorolt jótékony hatásait európai tudományos fórumok is elismerik. A Távol-Keleten hosszú időre nyúlik vissza a keringési rendszer és az emésztőrendszer egészsége érdekében történő alkalmazása, Kínában főként zsíros ételek fogyasztását követően javasolják. Kellemesen savanykás ízvilágának köszönhetően számos ital és étel különlegessé tehető.
Felhasználási javaslat:
- Teaként: néhány darab szárított galagonyaszeletet forrázzunk le akár önmagában, akár más gyógynövényekhez, teákhoz adva. A főzet és a gyümölcs is elfogyasztható.
- Kompótokhoz, levesekhez: néhány szem gyümölcsöt hozzáadva a főzés során.
- Zöldséges vagy húsételekhez adva: a főzés befejezése előtt legalább fél órával adjunk ízlés szerint néhány szemet az ételekhez, hogy kellően megpuhuljon.
Összetevők: galagonya gyümölcs (Crataegus pinnatifida)
Tárolás: száraz, hűvös, közvetlen fénytől védett helyen.
Átlagos tápértékek (100 g termékben):
Energia: 152 kJ / 35,9 kcal; Zsír: <0,58 g; telített zsírsavak: <0,1 g; Szénhidrát: 8,8 g; cukrok: 2,1 g; Fehérje: 0,1 g; Só: 0 g.
Nettó tömeg: 80 g
Leírás
A kíméletes szárítás során a gyümölcs megőrzi élénk színét és értékes beltartalmi anyagait. A galagonya gyümölcse a Távol-Keleten és Európában egyaránt nagy becsben tartott gyógynövény. A keringési rendszerre gyakorolt jótékony hatásait európai tudományos fórumok is elismerik. A Távol-Keleten hosszú időre nyúlik vissza a keringési rendszer és az emésztőrendszer egészsége érdekében történő alkalmazása, Kínában főként zsíros ételek fogyasztását követően javasolják. Kellemesen savanykás ízvilágának köszönhetően számos ital és étel különlegessé tehető.
Felhasználási javaslat:
- Teaként: néhány darab szárított galagonyaszeletet forrázzunk le akár önmagában, akár más gyógynövényekhez, teákhoz adva. A főzet és a gyümölcs is elfogyasztható.
- Kompótokhoz, levesekhez: néhány szem gyümölcsöt hozzáadva a főzés során.
- Zöldséges vagy húsételekhez adva: a főzés befejezése előtt legalább fél órával adjunk ízlés szerint néhány szemet az ételekhez, hogy kellően megpuhuljon.
Összetevők: galagonya gyümölcs (Crataegus pinnatifida)
Tárolás: száraz, hűvös, közvetlen fénytől védett helyen.
Átlagos tápértékek (100 g termékben):
Energia: 152 kJ / 35,9 kcal; Zsír: <0,58 g; telített zsírsavak: <0,1 g; Szénhidrát: 8,8 g; cukrok: 2,1 g; Fehérje: 0,1 g; Só: 0 g.
Nettó tömeg: 80 g