Leírás és Paraméterek
Termelői információ
A cég küldetésének tekinti, hogy népszerűsítse Magyarországon az egészséges táplálkozást, és hogy még színesebbé tegye a magyar konyhaművészetet a mediterrán étkezési kultúra elemeinek meghonosításával.
A Kalifa, mint a mediterráneum szakértője a legjobb termőterületekről, közvetlenül a termelőktől vásárol, így biztosított a jó minőség és a kedvező ár. A kiváló minőségű alapanyagot pedig a legkorszerűbb technológiával, HACCP és IFS minőségbiztosítási rendszerben dolgozza fel.
Étkezési dióbél
Legértékesebb gyümölcseink egyike a dió, hiszen a termése -mint a legfontosabb része- a dióbél igazán sokféleképpen hasznosítható.
Bőségesen tartalmaz zsírsavat, fehérjét, ásványi anyagokat és vitaminokat. Magas fehérje tartalma miatt a vegetáriánusok sok olyan tápanyaghoz juthatnak, amelyeket az ember hagyományosan csak állati táplálékokból vehet fel. Ásványi anyagok közül kiemelten magas a kalcium, kálium, magnézium, foszfor, cink, mangán tartalma. Vitaminokból főként B1-, B2-, E és C-vitamin tartalma jelentős. Ezen kívül fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét. Kiváló alapanyag süteményekhez, vagy akár nyersen is fogyaszthatjuk, félig éretten pedig magát a diószemet teszik el befőttnek.
Élettani hatása is kimagasló. 5 ok, amiért érdemes beilleszteni az étrendbe:
- Segít a megfelelő szinten tartani a vérnyomást, a benne található esszenciális zsírsavak miatt.
- Magas telítetlen zsírsava hozzájárul a megfelelő koleszterin szinthez.
- Segítségével megőrizhető az érfalak rugalmassága, nagy szerepe van a vérrögképződés megakadályozásában.
- Zsírban oldódó antioxidáns. Ezáltal erősítjük immunrendszerünket, segítjük a nyálkahártya megfelelő működését és szervezetünk könnyebben égeti el a telített zsírsavakat is.
- A dió magas Omega-3 tartalma miatt javítja a szervezet inzulintermelését, ezért a cukorbetegségre hajlamosaknak ajánlott a fogyasztása.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 2816 kJ/682 kCal
Zsír 64.5 g
amelyből telített zsírsavak 6.61 g
Szénhidrát 5 g
amelyből cukor 4.4 g
Fehérje 16.7 g
Só 0.01 g
Élelmi rost g
Allergének:
Diófélék
Nyomokban tartalmazhat:
Földimogyoró
Szezámmag
Földimogyorót, dióféléket és szezámmagot csomagoló üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Leírás
Termelői információ
A cég küldetésének tekinti, hogy népszerűsítse Magyarországon az egészséges táplálkozást, és hogy még színesebbé tegye a magyar konyhaművészetet a mediterrán étkezési kultúra elemeinek meghonosításával.
A Kalifa, mint a mediterráneum szakértője a legjobb termőterületekről, közvetlenül a termelőktől vásárol, így biztosított a jó minőség és a kedvező ár. A kiváló minőségű alapanyagot pedig a legkorszerűbb technológiával, HACCP és IFS minőségbiztosítási rendszerben dolgozza fel.
Étkezési dióbél
Legértékesebb gyümölcseink egyike a dió, hiszen a termése -mint a legfontosabb része- a dióbél igazán sokféleképpen hasznosítható.
Bőségesen tartalmaz zsírsavat, fehérjét, ásványi anyagokat és vitaminokat. Magas fehérje tartalma miatt a vegetáriánusok sok olyan tápanyaghoz juthatnak, amelyeket az ember hagyományosan csak állati táplálékokból vehet fel. Ásványi anyagok közül kiemelten magas a kalcium, kálium, magnézium, foszfor, cink, mangán tartalma. Vitaminokból főként B1-, B2-, E és C-vitamin tartalma jelentős. Ezen kívül fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét. Kiváló alapanyag süteményekhez, vagy akár nyersen is fogyaszthatjuk, félig éretten pedig magát a diószemet teszik el befőttnek.
Élettani hatása is kimagasló. 5 ok, amiért érdemes beilleszteni az étrendbe:
- Segít a megfelelő szinten tartani a vérnyomást, a benne található esszenciális zsírsavak miatt.
- Magas telítetlen zsírsava hozzájárul a megfelelő koleszterin szinthez.
- Segítségével megőrizhető az érfalak rugalmassága, nagy szerepe van a vérrögképződés megakadályozásában.
- Zsírban oldódó antioxidáns. Ezáltal erősítjük immunrendszerünket, segítjük a nyálkahártya megfelelő működését és szervezetünk könnyebben égeti el a telített zsírsavakat is.
- A dió magas Omega-3 tartalma miatt javítja a szervezet inzulintermelését, ezért a cukorbetegségre hajlamosaknak ajánlott a fogyasztása.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 2816 kJ/682 kCal
Zsír 64.5 g
amelyből telített zsírsavak 6.61 g
Szénhidrát 5 g
amelyből cukor 4.4 g
Fehérje 16.7 g
Só 0.01 g
Élelmi rost g
Allergének:
Diófélék
Nyomokban tartalmazhat:
Földimogyoró
Szezámmag
Földimogyorót, dióféléket és szezámmagot csomagoló üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.