Leírás és Paraméterek
A gránátalma perzsa eredetű, mediterrán növény. Gyümölcse a szerelem, a termékenység és a bőség ősi jelképe. Őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia (Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Irán), de mára már Európa földközi-tengeri területein is elterjedt. A gránátalma egy mélybordó színű gyümölcs, ami rengeteg magot rejt magában: egy átlagos méregtű gránátalmában közel 600 mag található. Ráadásul ezek a magok nemcsak ízletesek, hanem nagyon sok előnyös tulajdonságuk is van.
Az acai bogyó hatalmas pálmákon nő az amazóniai esőerdőkben, és úgy néz ki akár egy jól megtermett kék szőlőszem. Nemcsak rendkívül egészséges, de az íze is mennyei. Amíg nálunk és szerte világon csak az utóbbi évtizedben terjedt el a fogyasztása és felhasználása, addig Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják ezt a gyógyító hatásáról is ismert legendás bogyót.
Antioxidáns gyümölcslé
Ma már nemcsak feltételezés, hanem tudományosan is bebizonyított, hogy a gránátalma az egyik legerősebb antioxidáns gyümölcs a világon. Az amazóniai acai bogyót (melyben 10-szer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és 2x annyi, mint a kékáfonyában) pedig a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsök között emlegetik, több pozitív tulajdonsága mellett azért is, mert az egyik legmagasabb ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) értékkel rendelkező bogyós. Vagyis, az oxigéngyök elnyelő képessége, nagyon magas. Minél magasabb az ORAC érték, annál erősebb antioxidáns az adott gyümölcs, növény, vitamin, ásványi anyag. Ez azért nagyon fontos, mert szervezetünkben folyamatosan keletkeznek szabad gyökök, amelyek sejtkárosító, sejtpusztító hatásúak, gyorsítják az öregedési folyamatainkat és gátolják számos létfontosságú életfunkciónkat. A szabad gyökök károsító hatását ellensúlyozhatjuk tehát az úgynevezett antioxidánsok bevitelével.
Összetebők: 80% Gránátalma gyümölcslé 100%-os direktléből 20% Acai gyümölcslé 100%-os direktléből.
Tárolás. +2 és +15 C között, száraz helyen.
Felbontás után ajánlott hűtőszekrényben tartani és 3 napon belül elfogyasztani, mivel tartósítószert nem tartalmaz, kizárólag hőkezeléssel tartósított termék.
Leírás
A gránátalma perzsa eredetű, mediterrán növény. Gyümölcse a szerelem, a termékenység és a bőség ősi jelképe. Őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia (Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Irán), de mára már Európa földközi-tengeri területein is elterjedt. A gránátalma egy mélybordó színű gyümölcs, ami rengeteg magot rejt magában: egy átlagos méregtű gránátalmában közel 600 mag található. Ráadásul ezek a magok nemcsak ízletesek, hanem nagyon sok előnyös tulajdonságuk is van.
Az acai bogyó hatalmas pálmákon nő az amazóniai esőerdőkben, és úgy néz ki akár egy jól megtermett kék szőlőszem. Nemcsak rendkívül egészséges, de az íze is mennyei. Amíg nálunk és szerte világon csak az utóbbi évtizedben terjedt el a fogyasztása és felhasználása, addig Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják ezt a gyógyító hatásáról is ismert legendás bogyót.
Antioxidáns gyümölcslé
Ma már nemcsak feltételezés, hanem tudományosan is bebizonyított, hogy a gránátalma az egyik legerősebb antioxidáns gyümölcs a világon. Az amazóniai acai bogyót (melyben 10-szer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és 2x annyi, mint a kékáfonyában) pedig a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsök között emlegetik, több pozitív tulajdonsága mellett azért is, mert az egyik legmagasabb ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) értékkel rendelkező bogyós. Vagyis, az oxigéngyök elnyelő képessége, nagyon magas. Minél magasabb az ORAC érték, annál erősebb antioxidáns az adott gyümölcs, növény, vitamin, ásványi anyag. Ez azért nagyon fontos, mert szervezetünkben folyamatosan keletkeznek szabad gyökök, amelyek sejtkárosító, sejtpusztító hatásúak, gyorsítják az öregedési folyamatainkat és gátolják számos létfontosságú életfunkciónkat. A szabad gyökök károsító hatását ellensúlyozhatjuk tehát az úgynevezett antioxidánsok bevitelével.
Összetebők: 80% Gránátalma gyümölcslé 100%-os direktléből 20% Acai gyümölcslé 100%-os direktléből.
Tárolás. +2 és +15 C között, száraz helyen.
Felbontás után ajánlott hűtőszekrényben tartani és 3 napon belül elfogyasztani, mivel tartósítószert nem tartalmaz, kizárólag hőkezeléssel tartósított termék.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.