Leírás és Paraméterek
A fekete áfonya érdemes a figyelemre, mert:
Fogyasztásával a vérben lévő antioxidánsok mennyisége jelentősen emelkedhet, és a kutatók szerint ez elengedhetetlen a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, a rák leküzdésében. A gyümölcs fő hatóanyaga a mirtilin (antocián) néven ismert flavonoid, mely kitűnő antioxidáns.
Legtöbben a szemre gyakorolt kedvező hatása miatt hálásak e kis bogyós gyümölcsnek. A szemre és a látásra áldásosan hat a fekete áfonya: erősíti a szemet a fényérzékenységgel szemben, jótékony tulajdonságait a hajszálerekben (kapillárisok) is kifejti, elősegítve a szem vérellátását. Az emberi szervezet kapilláris ereinek erősítésére Európában már régóta hisznek a fekete áfonyában. Hatóanyagai segítik megelőzni a törékeny kapilláriserek szivárgását, ami által folyadékot engednek a szövetekbe behatolni. A fekete áfonya növeli a szemben egyes enzimek aktivitását, melyek az energiatermelést fokozzák. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető az idő, mely a szemnek a sötétséghez való alkalmazkodásához szükséges, éles fény után.
Leírás
A fekete áfonya érdemes a figyelemre, mert:
Fogyasztásával a vérben lévő antioxidánsok mennyisége jelentősen emelkedhet, és a kutatók szerint ez elengedhetetlen a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, a rák leküzdésében. A gyümölcs fő hatóanyaga a mirtilin (antocián) néven ismert flavonoid, mely kitűnő antioxidáns.
Legtöbben a szemre gyakorolt kedvező hatása miatt hálásak e kis bogyós gyümölcsnek. A szemre és a látásra áldásosan hat a fekete áfonya: erősíti a szemet a fényérzékenységgel szemben, jótékony tulajdonságait a hajszálerekben (kapillárisok) is kifejti, elősegítve a szem vérellátását. Az emberi szervezet kapilláris ereinek erősítésére Európában már régóta hisznek a fekete áfonyában. Hatóanyagai segítik megelőzni a törékeny kapilláriserek szivárgását, ami által folyadékot engednek a szövetekbe behatolni. A fekete áfonya növeli a szemben egyes enzimek aktivitását, melyek az energiatermelést fokozzák. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető az idő, mely a szemnek a sötétséghez való alkalmazkodásához szükséges, éles fény után.