Leírás és Paraméterek
Termelői információ
A cég küldetésének tekinti, hogy népszerűsítse Magyarországon az egészséges táplálkozást, és hogy még színesebbé tegye a magyar konyhaművészetet a mediterrán étkezési kultúra elemeinek meghonosításával.
A Kalifa, mint a mediterráneum szakértője a legjobb termőterületekről, közvetlenül a termelőktől vásárol, így biztosított a jó minőség és a kedvező ár. A kiváló minőségű alapanyagot pedig a legkorszerűbb technológiával, HACCP és IFS minőségbiztosítási rendszerben dolgozza fel.
A mandula jó B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagok közül jelentős mennyiségű káliumot, kálciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemek közül a vas, mangán, cink tartalma kiemelendő.
100 gramm mandula 2400-2600 kJ, 570-630 kcal energiát hordoz számunkra. 3,5-7% vizet, viszonylag sok, 19-30% fehérjét, értékes aminosavakat, 15-16% növényi rostot, további 2-4 % szénhidrátot tartalmaz, és igen tetemes, 53-59%-os a zsírtartalma, ami telített és telítetlen zsírsavakból (palmitin-, palmitol-, sztearin-, olaj- és linolsavból) áll.
A belső, barna maghéj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolítani, ráadásul ízletes is. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
A mandula édességek alapanyaga vagy díszítője. Süteményekben, főként a piskótában tökéletesen helyettesítheti a lisztet, ami a lisztérzékenyek kedvencévé avathatja, de darálva, szeletelve díszítésre is kiváló.
- A mandula az egyik legértékesebb csonthéjasunk.
- Magas telítetlen zsírsav tartalma révén véd a szív és keringési betegségek ellen.
- Nagyon sok kalciumot tartalmaz, így jótékony hatással van a csontok fejlődésére és a fogakra is.
- A Kalifa mandula szeletelt változatban is kapható, ez egyszerűvé teszi ennek az egészségvédő hatású olajos magnak a felhasználását sütés-főzés során is.
Összetevők: natúr, szeletelt mandula
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2252 kJ / 544 kcal
Zsír: 40,8 g
• amelyből telített zsírsavak: 4 g
Szénhidrát: 5,7 g
• amelyből cukrok: 5,5 g
Fehérje: 25,3 g
Só: 0,02 g
E-vitamin: 25,6 mg 213 % NRV*
Magnézium: 274 mg 73 % NRV*
Kálium: 736,5 mg 37 % NRV*
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
Javasolt napi beviteli mennyiség: 50 g
- Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
- A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
- A kálium részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában.
Földimogyorót, dióféléket és szezámmagot csomagoló üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
g | 100 |
db | 1 |
Leírás
Termelői információ
A cég küldetésének tekinti, hogy népszerűsítse Magyarországon az egészséges táplálkozást, és hogy még színesebbé tegye a magyar konyhaművészetet a mediterrán étkezési kultúra elemeinek meghonosításával.
A Kalifa, mint a mediterráneum szakértője a legjobb termőterületekről, közvetlenül a termelőktől vásárol, így biztosított a jó minőség és a kedvező ár. A kiváló minőségű alapanyagot pedig a legkorszerűbb technológiával, HACCP és IFS minőségbiztosítási rendszerben dolgozza fel.
A mandula jó B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagok közül jelentős mennyiségű káliumot, kálciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemek közül a vas, mangán, cink tartalma kiemelendő.
100 gramm mandula 2400-2600 kJ, 570-630 kcal energiát hordoz számunkra. 3,5-7% vizet, viszonylag sok, 19-30% fehérjét, értékes aminosavakat, 15-16% növényi rostot, további 2-4 % szénhidrátot tartalmaz, és igen tetemes, 53-59%-os a zsírtartalma, ami telített és telítetlen zsírsavakból (palmitin-, palmitol-, sztearin-, olaj- és linolsavból) áll.
A belső, barna maghéj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolítani, ráadásul ízletes is. Tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
A mandula édességek alapanyaga vagy díszítője. Süteményekben, főként a piskótában tökéletesen helyettesítheti a lisztet, ami a lisztérzékenyek kedvencévé avathatja, de darálva, szeletelve díszítésre is kiváló.
- A mandula az egyik legértékesebb csonthéjasunk.
- Magas telítetlen zsírsav tartalma révén véd a szív és keringési betegségek ellen.
- Nagyon sok kalciumot tartalmaz, így jótékony hatással van a csontok fejlődésére és a fogakra is.
- A Kalifa mandula szeletelt változatban is kapható, ez egyszerűvé teszi ennek az egészségvédő hatású olajos magnak a felhasználását sütés-főzés során is.
Összetevők: natúr, szeletelt mandula
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2252 kJ / 544 kcal
Zsír: 40,8 g
• amelyből telített zsírsavak: 4 g
Szénhidrát: 5,7 g
• amelyből cukrok: 5,5 g
Fehérje: 25,3 g
Só: 0,02 g
E-vitamin: 25,6 mg 213 % NRV*
Magnézium: 274 mg 73 % NRV*
Kálium: 736,5 mg 37 % NRV*
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
Javasolt napi beviteli mennyiség: 50 g
- Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
- A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
- A kálium részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában.
Földimogyorót, dióféléket és szezámmagot csomagoló üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.