Leírás és Paraméterek
A szezám a világ egyik legrégibb olajnövénye. Olaja különösen értékes a benne lévő „jó” zsírok miatt. A szép világossárga színű szezámmagolaj megőrzi a szezám növény jellegzetes ízét és illatát, ezáltal az ázsiai konyha kedvelt összetevője.
A Pödör bio- szezámmagolajat a szezám fehér magjából állítjuk elő, kézi szüretelés után, ami garantálja, hogy a sajtolásnál kizárólag optimálisan érett magokat használjunk fel.
A Pödör 100% természetes, tiszta, hidegen sajtolt Szezámmagolajat világossárga szín, jellegzetes intenzív szezám illat jellemzi.
Kedvelt a keleti konyhában, wok-os ételek körében, kellemes aromája egzotikus ízt kölcsönöz az olyan hétköznapi ételeinknek is, mint a rizs és tésztafélék, vagy vegetáriánus ételek.
Jól harmonizál nyers és párolt zöldségekhez (különleges pl céklához, spenóthoz), használhatjuk levesek (pl. zöldség-, paradicsomleves) és szószok finomítására, ízesítésére, saláták és gyümölcssaláták készítéséhez .A szezámmag olaj alkalmas zöldségek, halak, húsok sütéshez is, csak arra kell ügyeljünk minden esetben, hogy a lobbanáspontot ne lépjük túl, közepes lángon süssünk vele.
Szigorúan ellenőrzött minőség! Vegán! Gluténmentes, GMO mentes, adalékanyag-, aroma-, és színezékmentes!
Leírás
A szezám a világ egyik legrégibb olajnövénye. Olaja különösen értékes a benne lévő „jó” zsírok miatt. A szép világossárga színű szezámmagolaj megőrzi a szezám növény jellegzetes ízét és illatát, ezáltal az ázsiai konyha kedvelt összetevője.
A Pödör bio- szezámmagolajat a szezám fehér magjából állítjuk elő, kézi szüretelés után, ami garantálja, hogy a sajtolásnál kizárólag optimálisan érett magokat használjunk fel.
A Pödör 100% természetes, tiszta, hidegen sajtolt Szezámmagolajat világossárga szín, jellegzetes intenzív szezám illat jellemzi.
Kedvelt a keleti konyhában, wok-os ételek körében, kellemes aromája egzotikus ízt kölcsönöz az olyan hétköznapi ételeinknek is, mint a rizs és tésztafélék, vagy vegetáriánus ételek.
Jól harmonizál nyers és párolt zöldségekhez (különleges pl céklához, spenóthoz), használhatjuk levesek (pl. zöldség-, paradicsomleves) és szószok finomítására, ízesítésére, saláták és gyümölcssaláták készítéséhez .A szezámmag olaj alkalmas zöldségek, halak, húsok sütéshez is, csak arra kell ügyeljünk minden esetben, hogy a lobbanáspontot ne lépjük túl, közepes lángon süssünk vele.
Szigorúan ellenőrzött minőség! Vegán! Gluténmentes, GMO mentes, adalékanyag-, aroma-, és színezékmentes!