Leírás és Paraméterek
A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövények egyike, a Közel-Keleti térségben kb. 7,500 éves maradványokat is találtak. Legfőbb termőhelyei a mediterránium országai, Nyugat-Ázsia, és az indiai szubkontinens.Közepes méretű száraz hüvelyes, jellegzetes csúcsos kitüremkedéssel. A csicseriborsó kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal.Rendszeres fogysztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezzel mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint jelentős ingadozását, ezért cukorbetegek számára is javasolt élelmiszer (vigyázat! viszonylag magas a szénhidráttartalma).
Leírás
A csicseriborsó az egyik legősibb kultúrnövények egyike, a Közel-Keleti térségben kb. 7,500 éves maradványokat is találtak. Legfőbb termőhelyei a mediterránium országai, Nyugat-Ázsia, és az indiai szubkontinens.Közepes méretű száraz hüvelyes, jellegzetes csúcsos kitüremkedéssel. A csicseriborsó kitűnő fehérje- és kalciumforrás, magas vas- és rosttartalommal.Rendszeres fogysztása csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezzel mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Magas pektintartalma csökkenti a vércukorszint jelentős ingadozását, ezért cukorbetegek számára is javasolt élelmiszer (vigyázat! viszonylag magas a szénhidráttartalma).