Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
B11

Naturfood makadámia dió 100 g

1.360 Ft
1.224 Ft
10%
Az akció időtartama: 2024. 11. 08. - 2024. 11. 10.
Menny.:db
Cikkszám: 5997664300490
A gyártó összes terméke: Naturfood
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 25

Leírás és Paraméterek

A makadámdió Ausztrália észak-keleti esőerdőiben őshonos. A világ legfinomabb diójának tartják. Az örökzöld fa dió termései meglehetősen kemény héjjal rendelkeznek.Gömbölyű, kellemesen krémes állagú, édes és ropogós, a diók királyának is nevezik. Különleges íze miatt kedvelt rágcsálnivaló. Antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. 

Napi magnézium szükségletünk 58%-át, tiamin szükségletünk 23%-át biztosíthatjuk mindössze egy adag makadámdió elfogyasztásával. A tiaminként is ismert B-1-vitamin nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok és a szívizom egészségéhez. 
Szükséges továbbá létfontosságú enzimek működéséhez, melyek a sejtek anyagcseréjében vesznek részt. A makadámdió gazdag, fehérjében, vasban, riboflavinban, niacinban és folsavban. Található benne cink, kálium, foszfor, réz és kalcium. A többi olajos maghoz hasonlóan kiváló rostforrás. A rostok fokozzák a jóllakottság érzését, a salakanyagok kiválasztását, serkentik az emésztést. Fehérjéi többek között az izmok felépítéséért, az egészséges haj, köröm és bőr fenntartásáért felelnek.

Telítetlen zsírsavjai,- melyek közül kiemelkedik az olajsav, linolsav és alfa-linolénsav,- és polifenolos alkotóelemei is hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Mindössze néhány hét rendszeres makadámdió fogyasztásával javíthatjuk egészségi állapotunkat.  
A benne található foszfor, kalcium, mangán és magnézium hozzájárulnak a csontok és fogak erősségének és egészségének megőrzéséhez.A makadámdió omega-3 zsírsavja erősíti immunrendszerünket, támogatja szemünk egészségét, csökkenti az ízületi megbetegedéséket, valamint a csontritkulás, krónikus szívbetegségek prevenciójában is fontos. 

Kimutatták, hogy akik rendszeresen fogyasztanak makadámdiót, alacsonyabb a szisztolés vérnyomásuk, éhomi vércukorszintjük, valamint kevésbé alakul ki abdominális (hasi) elhízás, az említett tényezők eredményeként pedig a metabolikus szindróma kialakulásának esélye is kisebb. Összefüggést véltek felfedezni rendszeres fogyasztása és a cukorbetegség, epekő kialakulásának csökkenésével. Állatokon végzett kísérletek szerint pedig akár a tremort (remegést), gyengeség és depressziót is elkerülhetjük vele. Ezen hatásainak bizonyításához azonban még további kutatások szükségesek.

Magas energia-és zsiradéktartalma miatt nem szabad megfeledkeznünk a mennyiségek figyelembe vételéről. Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség ajánlott. 
Fogyaszthatjuk önállóan kis étkezésekre, de felhasználhatjuk egytálételek, sütemények, édességek, jégkrémek, turmixok készítéséhez, belekeverhetjük joghurtba,müzlibe. Íze jól harmonizál a kókusszal, mangóval, papayával, melyek felhasználásával értékes tápanyagtartalmú gyümölcssalátát készíthetünk.
 

Leírás

A makadámdió Ausztrália észak-keleti esőerdőiben őshonos. A világ legfinomabb diójának tartják. Az örökzöld fa dió termései meglehetősen kemény héjjal rendelkeznek.Gömbölyű, kellemesen krémes állagú, édes és ropogós, a diók királyának is nevezik. Különleges íze miatt kedvelt rágcsálnivaló. Antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. 

Napi magnézium szükségletünk 58%-át, tiamin szükségletünk 23%-át biztosíthatjuk mindössze egy adag makadámdió elfogyasztásával. A tiaminként is ismert B-1-vitamin nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok és a szívizom egészségéhez. 
Szükséges továbbá létfontosságú enzimek működéséhez, melyek a sejtek anyagcseréjében vesznek részt. A makadámdió gazdag, fehérjében, vasban, riboflavinban, niacinban és folsavban. Található benne cink, kálium, foszfor, réz és kalcium. A többi olajos maghoz hasonlóan kiváló rostforrás. A rostok fokozzák a jóllakottság érzését, a salakanyagok kiválasztását, serkentik az emésztést. Fehérjéi többek között az izmok felépítéséért, az egészséges haj, köröm és bőr fenntartásáért felelnek.

Telítetlen zsírsavjai,- melyek közül kiemelkedik az olajsav, linolsav és alfa-linolénsav,- és polifenolos alkotóelemei is hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Mindössze néhány hét rendszeres makadámdió fogyasztásával javíthatjuk egészségi állapotunkat.  
A benne található foszfor, kalcium, mangán és magnézium hozzájárulnak a csontok és fogak erősségének és egészségének megőrzéséhez.A makadámdió omega-3 zsírsavja erősíti immunrendszerünket, támogatja szemünk egészségét, csökkenti az ízületi megbetegedéséket, valamint a csontritkulás, krónikus szívbetegségek prevenciójában is fontos. 

Kimutatták, hogy akik rendszeresen fogyasztanak makadámdiót, alacsonyabb a szisztolés vérnyomásuk, éhomi vércukorszintjük, valamint kevésbé alakul ki abdominális (hasi) elhízás, az említett tényezők eredményeként pedig a metabolikus szindróma kialakulásának esélye is kisebb. Összefüggést véltek felfedezni rendszeres fogyasztása és a cukorbetegség, epekő kialakulásának csökkenésével. Állatokon végzett kísérletek szerint pedig akár a tremort (remegést), gyengeség és depressziót is elkerülhetjük vele. Ezen hatásainak bizonyításához azonban még további kutatások szükségesek.

Magas energia-és zsiradéktartalma miatt nem szabad megfeledkeznünk a mennyiségek figyelembe vételéről. Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség ajánlott. 
Fogyaszthatjuk önállóan kis étkezésekre, de felhasználhatjuk egytálételek, sütemények, édességek, jégkrémek, turmixok készítéséhez, belekeverhetjük joghurtba,müzlibe. Íze jól harmonizál a kókusszal, mangóval, papayával, melyek felhasználásával értékes tápanyagtartalmú gyümölcssalátát készíthetünk.
 

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Éden Prémium Lenmag, 500 g

1.225 Ft 1.102 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Éden Prémium
Cikkszám: 5999563455189
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Kalifa Zamatos Vörösáfonya 180 g

1.245 Ft 1.121 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Kalifa
Cikkszám: 5997956705385
Jelenleg nem kapható

Natur Tanya Chia mag (Fekete Salvia hispanica, Azték zsálya), 200g

1.200 Ft 1.080 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Natur Tanya
Cikkszám: 5999565080150
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Biorganik bio arany lenmag 250 g

1.190 Ft 1.071 Ft
10%
A gyártó összes terméke: BiOrganik-Naturmind
Cikkszám: 5999559314407
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Kalifa fenyőmag, 50 g

1.260 Ft 1.134 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Kalifa
Cikkszám: 5997956701271
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Rapunzel bio Kandírozott citromhéj kukoricasziruppal, 100 g

1.180 Ft 1.062 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Rapunzel
Cikkszám: 4006040307723
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Rapunzel bio Kandírozott narancshéj kukoricasziruppal, 100 g

1.180 Ft 1.062 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Rapunzel
Cikkszám: 4006040307679
Jelenleg nem kapható

Rapunzel bio Kandírozott gyömbér, 75 g

1.180 Ft 1.062 Ft
10%
A gyártó összes terméke: Rapunzel
Cikkszám: 4006040398899
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)