Leírás és Paraméterek
A kandírozás: gyümölcsök cukoroldattal telítése. Megfelelő előkészítés után nemcsak gyümölcsöket, hanem ehető virágokat, gyökereket és egyes zöldségféléket – sőt, a citrusfélék héját is tartósíthatjuk így.
Magas savtartalma segíti az emésztőnedvek képződését , a bromelin enzim pótolhatja a gyomor savhiányát, így a táplálékban található fehérjéket segíti lebontani, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is.
Magasabb cukortartalma gyors energia löketet ad a szervezetnek, aminek ugyanakkor a gyümölcs igen magas ballasztanyag tartalma miatt a vércukorszintre még sincs kedvezőtlen hatása. Magas ballasztanyag tartalma a bélműködés serkentését is kiválóan segíti.
A benne lévő C vitamin és cink együttműködésben erősítik az immunrendszert, az ananász C vitamin antioxidáns hatása különösképpen hatásos a rákkal szemben.
Gazdag káliumtartalma a vesét aktivizálja, ezzel elősegíti a felesleges víz kiválasztását, ami viszont a vérnyomás számára előnyös.
Felhasználási ötletek:
Használhatjuk süteménybe, gyümölcskenyérbe, müzlibe, joghurtba, vagy csak úgy önmagában fogyasztva.
Fontos:
A kandírozott gyümölcsök cukor hozzáadásával készülnek, fogyasztása cukorbetegek számára nem, vagy csak minimális mennyiségben ajánlott!
Tápanyagtartalom 100 g. termékben:
Energiaérték (kJ/ kcal) - 1402/335
Zsír (g) - 0
- amelyből telített zsírsav (g) - 0
Szénhidrát (g) - 93
- ebből cukor (g) - 77
Fehérje (g) - 0
Só (g) - 0
Fogyasztható közvetlenül csemegeként, felhasználható müzlik, joghurtok ízesítésére, sütemények készítéséhez. Összetevők: Kandírozott ananász (ananász, cukor, étkezési sav (citromsav), antioxidáns (kén-dioxid)).
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.
A termék kén-dioxidot tartalmaz, földimogyorót, dióféléket, szezámmagot felhasználó üzemben készült.
Leírás
A kandírozás: gyümölcsök cukoroldattal telítése. Megfelelő előkészítés után nemcsak gyümölcsöket, hanem ehető virágokat, gyökereket és egyes zöldségféléket – sőt, a citrusfélék héját is tartósíthatjuk így.
Magas savtartalma segíti az emésztőnedvek képződését , a bromelin enzim pótolhatja a gyomor savhiányát, így a táplálékban található fehérjéket segíti lebontani, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is.
Magasabb cukortartalma gyors energia löketet ad a szervezetnek, aminek ugyanakkor a gyümölcs igen magas ballasztanyag tartalma miatt a vércukorszintre még sincs kedvezőtlen hatása. Magas ballasztanyag tartalma a bélműködés serkentését is kiválóan segíti.
A benne lévő C vitamin és cink együttműködésben erősítik az immunrendszert, az ananász C vitamin antioxidáns hatása különösképpen hatásos a rákkal szemben.
Gazdag káliumtartalma a vesét aktivizálja, ezzel elősegíti a felesleges víz kiválasztását, ami viszont a vérnyomás számára előnyös.
Felhasználási ötletek:
Használhatjuk süteménybe, gyümölcskenyérbe, müzlibe, joghurtba, vagy csak úgy önmagában fogyasztva.
Fontos:
A kandírozott gyümölcsök cukor hozzáadásával készülnek, fogyasztása cukorbetegek számára nem, vagy csak minimális mennyiségben ajánlott!
Tápanyagtartalom 100 g. termékben:
Energiaérték (kJ/ kcal) - 1402/335
Zsír (g) - 0
- amelyből telített zsírsav (g) - 0
Szénhidrát (g) - 93
- ebből cukor (g) - 77
Fehérje (g) - 0
Só (g) - 0
Fogyasztható közvetlenül csemegeként, felhasználható müzlik, joghurtok ízesítésére, sütemények készítéséhez. Összetevők: Kandírozott ananász (ananász, cukor, étkezési sav (citromsav), antioxidáns (kén-dioxid)).
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.
A termék kén-dioxidot tartalmaz, földimogyorót, dióféléket, szezámmagot felhasználó üzemben készült.