Leírás és Paraméterek
Lorenzo termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
Hosszú szemű, egyedi aromájú rizsfajta finom és lágy textúrával. Aromáját 1-1,5 évig megőrzi. Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A jázmin rizs kitűnő választás, ha finom, aromás köretet szeretnénk készíteni.
Őshazája - meglepő módon - Kína, és Dél-Kelet Ázsia. A két legfontosabb alcsalád az indica és a japonica, amelyek India és Japán nevére utalnak. Az első csoportba hosszúkás, kevésbé ragacsos fajták tartoznak, az utóbbiak ragadósabbak, ezért pálcikával könnyebben fogyaszthatók.
Az olasz fajtákat szokás rizottó-rizsnek nevezni, a spanyol fajtákat paella-rizsnek. Nevét a főzés közben érezhető, intenzív ízéről és virágillatáról kapta. Ez a világ legfinomabb és legkedveltebb rizsfajtája.
Összetett szénhidrát tartalmának köszönhetően gyors energiát biztosít a szervezet szervezet számára. Glikémiás indexe is alacsonyabb a barna rizshez hasonlóan, a hagyományos, gyengébb minőségű fajtákhoz képest.
A termesztés nagy előnye, hogy száz százalékban felhasználható. A hántolás után a termés
Jellemzők:
Fehérjét és szénhidrátot tartalmaz
Vitaminok
- niacin (B3 vitamin) tartalmának fontos szerepe van a koleszterinszint szabályozásában
- tiamin (B1 vitamin) tartalma kedvezően hat az idegrendszerre, a szellemi teljesítőképességre
Ásványi anyagok
- Vastartalma segít a vérképződésben
- szeléntartalma pedig immunerősítő
Általános főzési tanács:
Adagolása nem túl bonyolult, 20 dkg rizshez 375 ml víz szükséges, majd minden további 20 dkg rizshez 250 ml vizet adagoljunk. Ezt először fel kell forralni, majd kis lángon kell lefedve párolni tíz percig, ezután a tűzről levéve újabb tíz percig kell hagyni állni. Ennek alapján bármekkora mennyiséget főzünk, a fent leírtak alapján könnyű a megfelelő mennyiségű vízben főzni ezt a különleges rizst. Elkészítése gyorsabb, mint a hagyományos rizs esetén, íze és illata egzotikusabb és kellemesebb. Nem szabad túlfőzni, és főzés előtt pirítani sem szükséges.
Tápérték tartalom 100 g termékben:
energia: 1456 kJ
fehérje: 7 g
zsír: 0,7 g -ebből telített: 0,3 g -ebből telítetlen: 0,4 g
szénhidrát: 78,5 g
só: 15 mg
rost: 1,3 g
Száraz hűvös helyen tartandó.
Leírás
Lorenzo termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
Hosszú szemű, egyedi aromájú rizsfajta finom és lágy textúrával. Aromáját 1-1,5 évig megőrzi. Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A jázmin rizs kitűnő választás, ha finom, aromás köretet szeretnénk készíteni.
Őshazája - meglepő módon - Kína, és Dél-Kelet Ázsia. A két legfontosabb alcsalád az indica és a japonica, amelyek India és Japán nevére utalnak. Az első csoportba hosszúkás, kevésbé ragacsos fajták tartoznak, az utóbbiak ragadósabbak, ezért pálcikával könnyebben fogyaszthatók.
Az olasz fajtákat szokás rizottó-rizsnek nevezni, a spanyol fajtákat paella-rizsnek. Nevét a főzés közben érezhető, intenzív ízéről és virágillatáról kapta. Ez a világ legfinomabb és legkedveltebb rizsfajtája.
Összetett szénhidrát tartalmának köszönhetően gyors energiát biztosít a szervezet szervezet számára. Glikémiás indexe is alacsonyabb a barna rizshez hasonlóan, a hagyományos, gyengébb minőségű fajtákhoz képest.
A termesztés nagy előnye, hogy száz százalékban felhasználható. A hántolás után a termés
Jellemzők:
Fehérjét és szénhidrátot tartalmaz
Vitaminok
- niacin (B3 vitamin) tartalmának fontos szerepe van a koleszterinszint szabályozásában
- tiamin (B1 vitamin) tartalma kedvezően hat az idegrendszerre, a szellemi teljesítőképességre
Ásványi anyagok
- Vastartalma segít a vérképződésben
- szeléntartalma pedig immunerősítő
Általános főzési tanács:
Adagolása nem túl bonyolult, 20 dkg rizshez 375 ml víz szükséges, majd minden további 20 dkg rizshez 250 ml vizet adagoljunk. Ezt először fel kell forralni, majd kis lángon kell lefedve párolni tíz percig, ezután a tűzről levéve újabb tíz percig kell hagyni állni. Ennek alapján bármekkora mennyiséget főzünk, a fent leírtak alapján könnyű a megfelelő mennyiségű vízben főzni ezt a különleges rizst. Elkészítése gyorsabb, mint a hagyományos rizs esetén, íze és illata egzotikusabb és kellemesebb. Nem szabad túlfőzni, és főzés előtt pirítani sem szükséges.
Tápérték tartalom 100 g termékben:
energia: 1456 kJ
fehérje: 7 g
zsír: 0,7 g -ebből telített: 0,3 g -ebből telítetlen: 0,4 g
szénhidrát: 78,5 g
só: 15 mg
rost: 1,3 g
Száraz hűvös helyen tartandó.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.