Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gere Kékszőlőmag- és héj mikroőrlemény, 150 g

4.000 Ft
3.400 Ft
15%
Az akció időtartama: 2024. 12. 03. - 2024. 12. 10.
Menny.:db
Cikkszám: 5998842237539
A gyártó összes terméke: Gere
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 69

Leírás és Paraméterek

A GERE KÉKSZŐLŐ MAG MIKRO-ŐRLEMÉNY egy igazán különleges termék. Kedvező élettani hatásai mellett az első olyan hazai szőlőmag termék, mely 100%-ban organikus szőlőskertek terméséből készült. Az őrlemény saját szabadalmú,  speciális mikro őrlési technikának köszönhetően az értékes bioaktív anyagok felszívódása a szervezetben rendkívül hatékonnyá vált.

Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Ő mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.

GERE Attila Pincészete 2010 óta foglalkozik a bortermelés melléktermékét képező szőlőmag és -héj feldolgozásával. Ez a folyamat ma már teljes egészében a pincészet saját üzemében, saját, bio művelésű szőlőterületek alapanyagának felhasználásával zajlik.

A szőlőmagból egyrészt szőlőmag olaj, másrészt pedig szőlőmag őrlemény készül. Az összegyűjtött magból először kipréseljük az olajat, majd ezután megőröljük. Mivel a szőlőmag egészben vagy csak szimplán szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, ezért mindenképpen szükséges a porítása. Így a benne rejlő hatóanyagok a felszínre kerülnek, és a szervezetbe jutva sokkal egyszerűbben és nagyobb felületen tudnak érintkezni a bélrendszerünkkel, felszívódásuk is könnyedén végbemegy.

A szőlőmag pozitív élettani hatásairól azonban számos más publikáció is megjelent már. 2009-ben látott például napvilágot egy tudományos cikk (a Clinical Cancer Research magazinban) a szőlőmagban talált hatóanyagok – polifenolok – tevékenységéről, miszerint a laboratóriumi körülmények között tenyésztett leukémiás sejtek 76%-át kerek egy nap alatt elpusztították.

Dr. Márk László, a Pécsi Tudományegyetem Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet analitikai laborjainak vezetője, egyben a Gere Attila Pincészetével közös, szőlőmaggal és vörösborokkal kapcsolatos kutatások résztvevője így nyilatkozott a szőlő magját érintő kutatási eredményekről:

“Villányi vörösborokban vizsgáltuk a polifenolokat 2004-től. Ezek az anyagok védik a szív- és érrendszert, s mint kiderült, kettes számú cukorbetegségben csökkentik az inzulinrezisztenciát. Ezekben a polifenolokban található a híres rezveratrol is: erről a molekuláról bizonyosodott be először, hogy pozitív orvosbiológiai hatásokkal bír. Ezeknek a polifenolos komponenseknek köszönhető az ún. francia paradoxon is, vagyis az a tény, hogy annak ellenére, hogy a franciák sok zsíros ételt fogyasztanak, a szív- és érrendszeri betegségek kockázata és a megbetegedések száma náluk mégis viszonylag alacsony. A kutatások szerint mindez a kulturált vörösborfogyasztásra vezethető vissza, ugyanis a borból felszívódnak a polifenolok, és védik a szervezetet. Szőlőmagporok vizsgálata során végül ugyanazok a pozitív hatások igazolódtak, mint a bor polifenoljainál.”

A mag további, jótékony alkotóelemei közé tartozik a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén, mangán stb., amik a polifenolokkal együtt védik idegrendszerünket.

g 150
db 1

Leírás

A GERE KÉKSZŐLŐ MAG MIKRO-ŐRLEMÉNY egy igazán különleges termék. Kedvező élettani hatásai mellett az első olyan hazai szőlőmag termék, mely 100%-ban organikus szőlőskertek terméséből készült. Az őrlemény saját szabadalmú,  speciális mikro őrlési technikának köszönhetően az értékes bioaktív anyagok felszívódása a szervezetben rendkívül hatékonnyá vált.

Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Ő mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.

GERE Attila Pincészete 2010 óta foglalkozik a bortermelés melléktermékét képező szőlőmag és -héj feldolgozásával. Ez a folyamat ma már teljes egészében a pincészet saját üzemében, saját, bio művelésű szőlőterületek alapanyagának felhasználásával zajlik.

A szőlőmagból egyrészt szőlőmag olaj, másrészt pedig szőlőmag őrlemény készül. Az összegyűjtött magból először kipréseljük az olajat, majd ezután megőröljük. Mivel a szőlőmag egészben vagy csak szimplán szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, ezért mindenképpen szükséges a porítása. Így a benne rejlő hatóanyagok a felszínre kerülnek, és a szervezetbe jutva sokkal egyszerűbben és nagyobb felületen tudnak érintkezni a bélrendszerünkkel, felszívódásuk is könnyedén végbemegy.

A szőlőmag pozitív élettani hatásairól azonban számos más publikáció is megjelent már. 2009-ben látott például napvilágot egy tudományos cikk (a Clinical Cancer Research magazinban) a szőlőmagban talált hatóanyagok – polifenolok – tevékenységéről, miszerint a laboratóriumi körülmények között tenyésztett leukémiás sejtek 76%-át kerek egy nap alatt elpusztították.

Dr. Márk László, a Pécsi Tudományegyetem Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet analitikai laborjainak vezetője, egyben a Gere Attila Pincészetével közös, szőlőmaggal és vörösborokkal kapcsolatos kutatások résztvevője így nyilatkozott a szőlő magját érintő kutatási eredményekről:

“Villányi vörösborokban vizsgáltuk a polifenolokat 2004-től. Ezek az anyagok védik a szív- és érrendszert, s mint kiderült, kettes számú cukorbetegségben csökkentik az inzulinrezisztenciát. Ezekben a polifenolokban található a híres rezveratrol is: erről a molekuláról bizonyosodott be először, hogy pozitív orvosbiológiai hatásokkal bír. Ezeknek a polifenolos komponenseknek köszönhető az ún. francia paradoxon is, vagyis az a tény, hogy annak ellenére, hogy a franciák sok zsíros ételt fogyasztanak, a szív- és érrendszeri betegségek kockázata és a megbetegedések száma náluk mégis viszonylag alacsony. A kutatások szerint mindez a kulturált vörösborfogyasztásra vezethető vissza, ugyanis a borból felszívódnak a polifenolok, és védik a szervezetet. Szőlőmagporok vizsgálata során végül ugyanazok a pozitív hatások igazolódtak, mint a bor polifenoljainál.”

A mag további, jótékony alkotóelemei közé tartozik a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén, mangán stb., amik a polifenolokkal együtt védik idegrendszerünket.

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Bio szőlőmag őrlemény

1.980 Ft 1.683 Ft
15%
A gyártó összes terméke: Anna Borház
Cikkszám: 5997838500039
Jelenleg nem kapható

Csuta Szőlőmag őrlemény 500 g

1.295 Ft 1.101 Ft
15%
A gyártó összes terméke: Csuta
Cikkszám: 5999887741418
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Grapoila Vörös Szőlőhéj Őrlemény 500g

1.070 Ft
A gyártó összes terméke: Grapoila
Cikkszám: 5999887488139
Raktáron

Csuta szőlőmag őrlemény, 250 g

535 Ft 455 Ft
15%
A gyártó összes terméke: Csuta
Cikkszám: 5999887741401
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Viniseera Szőlőmag mikroőrlemény, 250 g

6.895 Ft 5.861 Ft
15%
A gyártó összes terméke: Viniseera
Cikkszám: 5999884027058
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Viniseera Kékszőlőmag mikroőrlemény Plusz, 150 g

8.310 Ft 7.063 Ft
15%
A gyártó összes terméke: Viniseera
Cikkszám: 5999884027072
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)