Leírás és Paraméterek
Paleo kenyér tojás nélkül?! Ez eddig csak a gluténmentes diétát követők kiváltsága volt, de mától már a paleo kenyér is elkészíthető tojásmentesen. így fogyaszthatják azok is, akik a szénhidrátbevitelre figyelnek, akik tojásérzékenyek, valamilyen diéta miatt tojás nélkül étkeznek, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének paleos kenyeret sütni és kerülik a gabonák fogyasztását.
- Csökkentett szénhidrát tartalom
- Magas rosttartalom
- Magas fehérje tartalom
Egy paleos kenyér tojás és tojásíz nélkül, erős rost-tartalom nélkül, puha belsejével és ropogós héjával elkápráztat. Napokig puha és finom marad, nincs markáns és tolakodó magliszt íze. A szezámliszt karakterét a mandulaliszt lágysága ellensúlyozza. Rostok közül csak nagyon finomra őrölt útifűmaghéj-lisztet tartalmaz.
Elkészítése könnyű és elronthatatlan, így kezdő otthoni sütőgetőknek is jó szívvel ajánljuk: víz + liszt, pihentetés, sütés, majd kihűtés.
Igyekeztünk az ízét is minél natúrabbra készíteni.
Akit ez a kis szezámíz is zavar, annak javasolnánk, hogy tegyen hozzá hagymát, fokhagymát, fűszereket, ami ezen is tompít.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást, azoknak, akik eddig nem ettek jó ízű vagy jó állagú paleos tojásmentes kenyeret, ezért ebben kompromisszumot kellett kötniük. Fogyaszthatják gyermekek is, mert kiegyensúlyozott összetételű (javasolt 2-3 éves kor fölött a hozzáadott rostok miatt).
Rostban és növényi fehérjében gazdag összetétel, ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, hosszan tartó jól-lakottság érzést biztosít és valódi tápanyagokkal lát el. Mérsékelt mennyiségű tápióka tartalma rezisztens keményítő forrást biztosít, mely jótékony hatással lehet a bélflórára.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.
Tojásport tartalmazó termékeinktől elkülönítve gyártjuk, így biztosítani tudjuk a tojásmentességet. Vegán és vegetáriánus életmódba is beilleszthető.
Elkészítési javaslat: Egy kanállal vagy robotgéppel keverd csomómentesre a lisztkeveréket 200 ml hideg vízzel. Pihentesd a tésztát 30 percig, míg besűrűsödik és kellően ruganyos lesz. Vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér, bagett, zsemle alakúra. Kend le magtejjel vagy kókuszzsírral, hogy szép pirosra süljön. Előmelegített 200 fokos sütőben süsd 30 percet, majd további 20 percet 180 fokon. Csak teljesen kihűlve ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli esetén a 2. sütési fázis 10 percre rövidül.
A kész kenyér kb. 300-330 g súlyú.
Összetevők: tápióka keményítő, mandulaliszt, szezámliszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só, citromsav
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó. Allergén összetevők lásd vastagon szedve.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia kj: 1341,4;
Energia kcal: 323,1;
Zsír: 7,2g amelyből telített zsírsavak: 2,9 g,
Szénhidrát:41,8 g amelyből cukrok: 0,4g;
Fehérje: 17,5g;
Só: 2,9g;
Rost: 11g
Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Leírás
Paleo kenyér tojás nélkül?! Ez eddig csak a gluténmentes diétát követők kiváltsága volt, de mától már a paleo kenyér is elkészíthető tojásmentesen. így fogyaszthatják azok is, akik a szénhidrátbevitelre figyelnek, akik tojásérzékenyek, valamilyen diéta miatt tojás nélkül étkeznek, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének paleos kenyeret sütni és kerülik a gabonák fogyasztását.
- Csökkentett szénhidrát tartalom
- Magas rosttartalom
- Magas fehérje tartalom
Egy paleos kenyér tojás és tojásíz nélkül, erős rost-tartalom nélkül, puha belsejével és ropogós héjával elkápráztat. Napokig puha és finom marad, nincs markáns és tolakodó magliszt íze. A szezámliszt karakterét a mandulaliszt lágysága ellensúlyozza. Rostok közül csak nagyon finomra őrölt útifűmaghéj-lisztet tartalmaz.
Elkészítése könnyű és elronthatatlan, így kezdő otthoni sütőgetőknek is jó szívvel ajánljuk: víz + liszt, pihentetés, sütés, majd kihűtés.
Igyekeztünk az ízét is minél natúrabbra készíteni.
Akit ez a kis szezámíz is zavar, annak javasolnánk, hogy tegyen hozzá hagymát, fokhagymát, fűszereket, ami ezen is tompít.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást, azoknak, akik eddig nem ettek jó ízű vagy jó állagú paleos tojásmentes kenyeret, ezért ebben kompromisszumot kellett kötniük. Fogyaszthatják gyermekek is, mert kiegyensúlyozott összetételű (javasolt 2-3 éves kor fölött a hozzáadott rostok miatt).
Rostban és növényi fehérjében gazdag összetétel, ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, hosszan tartó jól-lakottság érzést biztosít és valódi tápanyagokkal lát el. Mérsékelt mennyiségű tápióka tartalma rezisztens keményítő forrást biztosít, mely jótékony hatással lehet a bélflórára.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.
Tojásport tartalmazó termékeinktől elkülönítve gyártjuk, így biztosítani tudjuk a tojásmentességet. Vegán és vegetáriánus életmódba is beilleszthető.
Elkészítési javaslat: Egy kanállal vagy robotgéppel keverd csomómentesre a lisztkeveréket 200 ml hideg vízzel. Pihentesd a tésztát 30 percig, míg besűrűsödik és kellően ruganyos lesz. Vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér, bagett, zsemle alakúra. Kend le magtejjel vagy kókuszzsírral, hogy szép pirosra süljön. Előmelegített 200 fokos sütőben süsd 30 percet, majd további 20 percet 180 fokon. Csak teljesen kihűlve ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli esetén a 2. sütési fázis 10 percre rövidül.
A kész kenyér kb. 300-330 g súlyú.
Összetevők: tápióka keményítő, mandulaliszt, szezámliszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só, citromsav
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó. Allergén összetevők lásd vastagon szedve.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia kj: 1341,4;
Energia kcal: 323,1;
Zsír: 7,2g amelyből telített zsírsavak: 2,9 g,
Szénhidrát:41,8 g amelyből cukrok: 0,4g;
Fehérje: 17,5g;
Só: 2,9g;
Rost: 11g
Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.