Leírás és Paraméterek
A Clearspring bio japán barna rizs misokrém hagyományos ősi japán kézi eljárással, teljes értékű alapanyagokból hosszú erjesztéssel cédrusfa hordókban készült nem pasztőrizált szójabab paszta.
A Clearspring márka garancia a legjobb minőségű japán bio miso szállítására. A miso egy autentikus vegán, erjesztett élelmiszer, amelyet a 8. század óta gyártanak Japánban, ahol naponta több mint ezer tonna mennyiséget fogyasztanak számos variációban és levesekben. A Clearspring miso nagy népszerűsége miatt Japán különböző régiójának számos gyártójával kötöttünk szerződést bio miso termékek szállítására. Az összes miso fajtánk hagyományos receptek alapján, a lehető legjobb bio összetevőkből készül. Mivel azonban a miso egy élő termék, így az íz, a szín és a konzisztencia kissé eltérhet a régiótól és a szezontól függően. A könnyebb színű miso gyakran a déli régióból származik, ahol a melegebb éghajlat miatt a szükséges érési idő rövidebb, mint az északi régióban, ahol jellemzően a sötétebb misok készülnek.
A miso egy élő termék és folyamatos erjedés alatt van aminek következtében az üveg tetejét a keletkező gázok felpúposíthatják. Ettől még fogyasztásra alkalmas. Ártalmatlan fehér élesztő réteg képződhet levegő hatására rajta. Egyszerűen kaparjuk le róla.
Ezt a sötétebb, sűrűbb misot, a japán Genmai Misot azért fejlesztették ki, hogy a tápértéke maximális legyen. Amióta szójabab és barna rizs keverékének felhasználásával készítik, azóta rendkívül egészséges táplálkozási előnyökkel rendelkezik.
Természetesen attól a régiótól és éghajlattól függően, ahol a miso készül, a főzőmester a szaktudása és a tapasztalata alapján megítéli, hogy a miso elérte-e az optimális érettséget. Ez az érlelési idő változhat forró nyári időszakokban a 6 hónaptól, bizonyos megyék hidegebb régióiban a 18 hónapig.
Mennyire sós a miso?
A só minden erjesztett és pácolt étel szerves részét képezi. Fontos szerepet játszik az erjesztési folyamatban, a tápérték optimalizálásában, de a termék romlását is meggátolja. A Miso elegendő sót tartalmaz ahhoz, hogy elősegítse az erjedést. A tényleges mennyiség változó, az 5%-tól az enyhébb fajtáknál, egészen 12%-ig az erősebb, sötétebb fajtáknál. A miso egy koncentrált fűszer, amely jelentős ízhatást biztosít, így nem kell nagy mennyiség belőle. Amikor a sót akarja kiváltani misoval, adjon hozzávetőlegesen egy-két teáskanál misot, egy negyed teáskanál só helyett. Így a sóbevitel csökkenthető a fözés során, de további előnyökhöz is jut a miso fantasztikus telt ízéből és tápértékéből adódóan.
A miso különböző fajtái?
Ahogy a francia boroknak, vagy a belga söröknek is, a misonak is számos változata létezik. Minden egyes fajtának saját egyedi íze, színe és textúrája van és mindegyiken kiérződik a helyi kultúra, a mag fajtája és Japán különböző régióinak az eltérő termesztési feltételei. Míg az édes miso alacsonyabb szójatartalmú, kevésbé sós és több kojit tartalmaz, Japán déli részein népszerű. Ezzel szemben a sötétebb miso, amit gyakran aka-nak, vagy piros misonak hívnak, több szóját és kevesebb koji gabonát tartalmaz és hagyományosan Japán északi részéből származik. A Clearspring termékpalettáján megtalálható a legjobb miso minden típusból, úgy a sötét, mint világos, ahogyan a tiszta szójabab és a gabonával kevert fajták egyaránt.
Kell főzni a misot?
A nem pasztőrözött miso olyan élő enzimeket tartalmaz, amelyek a hosszú főzés során elpusztulhatnak. A miso tápértéke és az íze viszont megmarad, azaz a főzés során nem változik. Egyes receptek ajánlják a miso a főzését, hogy a többi összetevő aromáját gazdagítsa.
A miso enzimatikus előnyeinek maximalizálása érdekében válasszon nem pasztörizált változatot, (vagy fagyasztva szárított miso levest), és olyan recepteket, ahol a misot csak a főzés végén kell hozzáadni az ételhez.
Milyen ételekben lehet használni a misot?
A misot használhatja só helyett olyan ételekben, mint a levesek, raguk, feltétek. Temérdek összetevő jól illeszkedik a miso ízéhez, mint például a gyömbér, fokhagyma, rizsecet, tahini, citromlé és juice. Látogasson el a recept oldalunkra, hogy további speciális ötleteket kaphasson.
Ez az enyhén édes miso rendkívül jóízű és tökéletesen harmonizálja az ízeket babokkal, zöldséges ételekkel, szószokkal, levesekkel, pörköltekkel.
Összetevők: bio teljes szójabab (47%), bio fermentált barna rizs (33%), tengeri só, víz
Átlagos tápérték 100 g termékben:
energia: 662 kJ / 158 kcal
zsír: 6,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,2 g
szénhidrát: 10 g
- amelyből cukrok: 7 g
fehérje: 12 g
só: 12,7 g
Származási hely: Japán
Leírás
A Clearspring bio japán barna rizs misokrém hagyományos ősi japán kézi eljárással, teljes értékű alapanyagokból hosszú erjesztéssel cédrusfa hordókban készült nem pasztőrizált szójabab paszta.
A Clearspring márka garancia a legjobb minőségű japán bio miso szállítására. A miso egy autentikus vegán, erjesztett élelmiszer, amelyet a 8. század óta gyártanak Japánban, ahol naponta több mint ezer tonna mennyiséget fogyasztanak számos variációban és levesekben. A Clearspring miso nagy népszerűsége miatt Japán különböző régiójának számos gyártójával kötöttünk szerződést bio miso termékek szállítására. Az összes miso fajtánk hagyományos receptek alapján, a lehető legjobb bio összetevőkből készül. Mivel azonban a miso egy élő termék, így az íz, a szín és a konzisztencia kissé eltérhet a régiótól és a szezontól függően. A könnyebb színű miso gyakran a déli régióból származik, ahol a melegebb éghajlat miatt a szükséges érési idő rövidebb, mint az északi régióban, ahol jellemzően a sötétebb misok készülnek.
A miso egy élő termék és folyamatos erjedés alatt van aminek következtében az üveg tetejét a keletkező gázok felpúposíthatják. Ettől még fogyasztásra alkalmas. Ártalmatlan fehér élesztő réteg képződhet levegő hatására rajta. Egyszerűen kaparjuk le róla.
Ezt a sötétebb, sűrűbb misot, a japán Genmai Misot azért fejlesztették ki, hogy a tápértéke maximális legyen. Amióta szójabab és barna rizs keverékének felhasználásával készítik, azóta rendkívül egészséges táplálkozási előnyökkel rendelkezik.
Természetesen attól a régiótól és éghajlattól függően, ahol a miso készül, a főzőmester a szaktudása és a tapasztalata alapján megítéli, hogy a miso elérte-e az optimális érettséget. Ez az érlelési idő változhat forró nyári időszakokban a 6 hónaptól, bizonyos megyék hidegebb régióiban a 18 hónapig.
Mennyire sós a miso?
A só minden erjesztett és pácolt étel szerves részét képezi. Fontos szerepet játszik az erjesztési folyamatban, a tápérték optimalizálásában, de a termék romlását is meggátolja. A Miso elegendő sót tartalmaz ahhoz, hogy elősegítse az erjedést. A tényleges mennyiség változó, az 5%-tól az enyhébb fajtáknál, egészen 12%-ig az erősebb, sötétebb fajtáknál. A miso egy koncentrált fűszer, amely jelentős ízhatást biztosít, így nem kell nagy mennyiség belőle. Amikor a sót akarja kiváltani misoval, adjon hozzávetőlegesen egy-két teáskanál misot, egy negyed teáskanál só helyett. Így a sóbevitel csökkenthető a fözés során, de további előnyökhöz is jut a miso fantasztikus telt ízéből és tápértékéből adódóan.
A miso különböző fajtái?
Ahogy a francia boroknak, vagy a belga söröknek is, a misonak is számos változata létezik. Minden egyes fajtának saját egyedi íze, színe és textúrája van és mindegyiken kiérződik a helyi kultúra, a mag fajtája és Japán különböző régióinak az eltérő termesztési feltételei. Míg az édes miso alacsonyabb szójatartalmú, kevésbé sós és több kojit tartalmaz, Japán déli részein népszerű. Ezzel szemben a sötétebb miso, amit gyakran aka-nak, vagy piros misonak hívnak, több szóját és kevesebb koji gabonát tartalmaz és hagyományosan Japán északi részéből származik. A Clearspring termékpalettáján megtalálható a legjobb miso minden típusból, úgy a sötét, mint világos, ahogyan a tiszta szójabab és a gabonával kevert fajták egyaránt.
Kell főzni a misot?
A nem pasztőrözött miso olyan élő enzimeket tartalmaz, amelyek a hosszú főzés során elpusztulhatnak. A miso tápértéke és az íze viszont megmarad, azaz a főzés során nem változik. Egyes receptek ajánlják a miso a főzését, hogy a többi összetevő aromáját gazdagítsa.
A miso enzimatikus előnyeinek maximalizálása érdekében válasszon nem pasztörizált változatot, (vagy fagyasztva szárított miso levest), és olyan recepteket, ahol a misot csak a főzés végén kell hozzáadni az ételhez.
Milyen ételekben lehet használni a misot?
A misot használhatja só helyett olyan ételekben, mint a levesek, raguk, feltétek. Temérdek összetevő jól illeszkedik a miso ízéhez, mint például a gyömbér, fokhagyma, rizsecet, tahini, citromlé és juice. Látogasson el a recept oldalunkra, hogy további speciális ötleteket kaphasson.
Ez az enyhén édes miso rendkívül jóízű és tökéletesen harmonizálja az ízeket babokkal, zöldséges ételekkel, szószokkal, levesekkel, pörköltekkel.
Összetevők: bio teljes szójabab (47%), bio fermentált barna rizs (33%), tengeri só, víz
Átlagos tápérték 100 g termékben:
energia: 662 kJ / 158 kcal
zsír: 6,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,2 g
szénhidrát: 10 g
- amelyből cukrok: 7 g
fehérje: 12 g
só: 12,7 g
Származási hely: Japán
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.