Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
B11 Black20 gluténmentes

Clearspring bio miso barnarizsből, üveges, 300 g

4.470 Ft
3.576 Ft
20%
Az akció időtartama: 2024. 11. 19. - 2024. 11. 25.
Menny.:db
Cikkszám: 5021554980056
A gyártó összes terméke: Clearspring
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 72

Leírás és Paraméterek

A Clearspring bio japán barna rizs misokrém hagyományos ősi japán kézi eljárással, teljes értékű alapanyagokból hosszú erjesztéssel cédrusfa hordókban készült nem pasztőrizált szójabab paszta.

A Clearspring márka garancia a legjobb minőségű japán bio miso szállítására. A miso egy autentikus vegán, erjesztett élelmiszer, amelyet a 8. század óta gyártanak Japánban, ahol naponta több mint ezer tonna mennyiséget fogyasztanak számos variációban és levesekben. A Clearspring miso nagy népszerűsége miatt Japán különböző régiójának számos gyártójával kötöttünk szerződést bio miso termékek szállítására. Az összes miso fajtánk hagyományos receptek alapján, a lehető legjobb bio összetevőkből készül. Mivel azonban a miso egy élő termék, így az íz, a szín és a konzisztencia kissé eltérhet a régiótól és a szezontól függően. A könnyebb színű miso gyakran a déli régióból származik, ahol a melegebb éghajlat miatt a szükséges érési idő rövidebb, mint az északi régióban, ahol jellemzően a sötétebb misok készülnek.

A miso egy élő termék és folyamatos erjedés alatt van aminek következtében az üveg tetejét a keletkező gázok felpúposíthatják. Ettől még fogyasztásra alkalmas. Ártalmatlan fehér élesztő réteg képződhet levegő hatására rajta. Egyszerűen kaparjuk le róla.

Ezt a sötétebb, sűrűbb misot, a japán Genmai Misot azért fejlesztették ki, hogy a tápértéke maximális legyen. Amióta szójabab és barna rizs keverékének felhasználásával készítik, azóta rendkívül egészséges táplálkozási előnyökkel rendelkezik.

Természetesen attól a régiótól és éghajlattól függően, ahol a miso készül, a főzőmester a szaktudása és a tapasztalata alapján megítéli, hogy a miso elérte-e az optimális érettséget. Ez az érlelési idő változhat forró nyári időszakokban a 6 hónaptól, bizonyos megyék hidegebb régióiban a 18 hónapig. 

Mennyire sós a miso? 

A só minden erjesztett és pácolt étel szerves részét képezi. Fontos szerepet játszik az erjesztési folyamatban, a tápérték optimalizálásában, de a termék romlását is meggátolja. A Miso elegendő sót tartalmaz ahhoz, hogy elősegítse az erjedést. A tényleges mennyiség változó, az 5%-tól az enyhébb fajtáknál, egészen 12%-ig az erősebb, sötétebb fajtáknál. A miso egy koncentrált fűszer, amely jelentős ízhatást biztosít, így nem kell nagy mennyiség belőle. Amikor a sót akarja kiváltani misoval, adjon hozzávetőlegesen egy-két teáskanál misot, egy negyed teáskanál só helyett. Így a sóbevitel csökkenthető a fözés során, de további előnyökhöz is jut a miso fantasztikus telt ízéből és tápértékéből adódóan.

A miso különböző fajtái?

Ahogy a francia boroknak, vagy a belga söröknek is, a misonak is számos változata létezik. Minden egyes fajtának saját egyedi íze, színe és textúrája van és mindegyiken kiérződik a helyi kultúra, a mag fajtája és Japán különböző régióinak az eltérő termesztési feltételei. Míg az édes miso alacsonyabb szójatartalmú, kevésbé sós és több kojit tartalmaz, Japán déli részein népszerű. Ezzel szemben a sötétebb miso, amit gyakran aka-nak, vagy piros misonak hívnak, több szóját és kevesebb koji gabonát tartalmaz és hagyományosan Japán északi részéből származik. A Clearspring termékpalettáján megtalálható a legjobb miso minden típusból, úgy a sötét, mint világos, ahogyan a tiszta szójabab és a gabonával kevert fajták egyaránt.

Kell főzni a misot?

A nem pasztőrözött miso olyan élő enzimeket tartalmaz, amelyek a hosszú főzés során elpusztulhatnak. A miso tápértéke és az íze viszont megmarad, azaz a főzés során nem változik. Egyes receptek ajánlják a miso a főzését, hogy a többi összetevő aromáját gazdagítsa.

A miso enzimatikus előnyeinek maximalizálása érdekében válasszon nem pasztörizált változatot, (vagy fagyasztva szárított miso levest), és olyan recepteket, ahol a misot csak a főzés végén kell hozzáadni az ételhez.

Milyen ételekben lehet használni a misot?

A misot használhatja só helyett olyan ételekben, mint a levesek, raguk, feltétek. Temérdek összetevő jól illeszkedik a miso ízéhez, mint például a gyömbér, fokhagyma, rizsecet, tahini, citromlé és juice. Látogasson el a recept oldalunkra, hogy további speciális ötleteket kaphasson.

Ez az enyhén édes miso rendkívül jóízű és tökéletesen harmonizálja az ízeket babokkal, zöldséges ételekkel, szószokkal, levesekkel, pörköltekkel.

Összetevők: bio teljes szójabab (47%), bio fermentált barna rizs (33%), tengeri só, víz

Átlagos tápérték 100 g termékben:

energia: 662 kJ / 158 kcal

zsír: 6,1 g

- amelyből telített zsírsavak: 1,2 g

szénhidrát: 10 g

  - amelyből cukrok: 7 g

fehérje: 12 g

só: 12,7 g

Származási hely: Japán

Leírás

A Clearspring bio japán barna rizs misokrém hagyományos ősi japán kézi eljárással, teljes értékű alapanyagokból hosszú erjesztéssel cédrusfa hordókban készült nem pasztőrizált szójabab paszta.

A Clearspring márka garancia a legjobb minőségű japán bio miso szállítására. A miso egy autentikus vegán, erjesztett élelmiszer, amelyet a 8. század óta gyártanak Japánban, ahol naponta több mint ezer tonna mennyiséget fogyasztanak számos variációban és levesekben. A Clearspring miso nagy népszerűsége miatt Japán különböző régiójának számos gyártójával kötöttünk szerződést bio miso termékek szállítására. Az összes miso fajtánk hagyományos receptek alapján, a lehető legjobb bio összetevőkből készül. Mivel azonban a miso egy élő termék, így az íz, a szín és a konzisztencia kissé eltérhet a régiótól és a szezontól függően. A könnyebb színű miso gyakran a déli régióból származik, ahol a melegebb éghajlat miatt a szükséges érési idő rövidebb, mint az északi régióban, ahol jellemzően a sötétebb misok készülnek.

A miso egy élő termék és folyamatos erjedés alatt van aminek következtében az üveg tetejét a keletkező gázok felpúposíthatják. Ettől még fogyasztásra alkalmas. Ártalmatlan fehér élesztő réteg képződhet levegő hatására rajta. Egyszerűen kaparjuk le róla.

Ezt a sötétebb, sűrűbb misot, a japán Genmai Misot azért fejlesztették ki, hogy a tápértéke maximális legyen. Amióta szójabab és barna rizs keverékének felhasználásával készítik, azóta rendkívül egészséges táplálkozási előnyökkel rendelkezik.

Természetesen attól a régiótól és éghajlattól függően, ahol a miso készül, a főzőmester a szaktudása és a tapasztalata alapján megítéli, hogy a miso elérte-e az optimális érettséget. Ez az érlelési idő változhat forró nyári időszakokban a 6 hónaptól, bizonyos megyék hidegebb régióiban a 18 hónapig. 

Mennyire sós a miso? 

A só minden erjesztett és pácolt étel szerves részét képezi. Fontos szerepet játszik az erjesztési folyamatban, a tápérték optimalizálásában, de a termék romlását is meggátolja. A Miso elegendő sót tartalmaz ahhoz, hogy elősegítse az erjedést. A tényleges mennyiség változó, az 5%-tól az enyhébb fajtáknál, egészen 12%-ig az erősebb, sötétebb fajtáknál. A miso egy koncentrált fűszer, amely jelentős ízhatást biztosít, így nem kell nagy mennyiség belőle. Amikor a sót akarja kiváltani misoval, adjon hozzávetőlegesen egy-két teáskanál misot, egy negyed teáskanál só helyett. Így a sóbevitel csökkenthető a fözés során, de további előnyökhöz is jut a miso fantasztikus telt ízéből és tápértékéből adódóan.

A miso különböző fajtái?

Ahogy a francia boroknak, vagy a belga söröknek is, a misonak is számos változata létezik. Minden egyes fajtának saját egyedi íze, színe és textúrája van és mindegyiken kiérződik a helyi kultúra, a mag fajtája és Japán különböző régióinak az eltérő termesztési feltételei. Míg az édes miso alacsonyabb szójatartalmú, kevésbé sós és több kojit tartalmaz, Japán déli részein népszerű. Ezzel szemben a sötétebb miso, amit gyakran aka-nak, vagy piros misonak hívnak, több szóját és kevesebb koji gabonát tartalmaz és hagyományosan Japán északi részéből származik. A Clearspring termékpalettáján megtalálható a legjobb miso minden típusból, úgy a sötét, mint világos, ahogyan a tiszta szójabab és a gabonával kevert fajták egyaránt.

Kell főzni a misot?

A nem pasztőrözött miso olyan élő enzimeket tartalmaz, amelyek a hosszú főzés során elpusztulhatnak. A miso tápértéke és az íze viszont megmarad, azaz a főzés során nem változik. Egyes receptek ajánlják a miso a főzését, hogy a többi összetevő aromáját gazdagítsa.

A miso enzimatikus előnyeinek maximalizálása érdekében válasszon nem pasztörizált változatot, (vagy fagyasztva szárított miso levest), és olyan recepteket, ahol a misot csak a főzés végén kell hozzáadni az ételhez.

Milyen ételekben lehet használni a misot?

A misot használhatja só helyett olyan ételekben, mint a levesek, raguk, feltétek. Temérdek összetevő jól illeszkedik a miso ízéhez, mint például a gyömbér, fokhagyma, rizsecet, tahini, citromlé és juice. Látogasson el a recept oldalunkra, hogy további speciális ötleteket kaphasson.

Ez az enyhén édes miso rendkívül jóízű és tökéletesen harmonizálja az ízeket babokkal, zöldséges ételekkel, szószokkal, levesekkel, pörköltekkel.

Összetevők: bio teljes szójabab (47%), bio fermentált barna rizs (33%), tengeri só, víz

Átlagos tápérték 100 g termékben:

energia: 662 kJ / 158 kcal

zsír: 6,1 g

- amelyből telített zsírsavak: 1,2 g

szénhidrát: 10 g

  - amelyből cukrok: 7 g

fehérje: 12 g

só: 12,7 g

Származási hely: Japán

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Kapcsolódó termékek

Rapunzel bio Szárított élesztő, gabona alapú, 9 g

430 Ft
A gyártó összes terméke: Rapunzel
Cikkszám: 4006040287605
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Rapunzel bio Kókuszchips, 175 g

1.770 Ft
A gyártó összes terméke: Rapunzel
Cikkszám: 4006040074823
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Bio Berta bio csicsóka őrlemény, 200 g

2.615 Ft 2.092 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Bio Berta
Cikkszám: 5999534384067
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Hasonló termékek

Naturmind tamari szójaszósz, 500 ml

3.530 Ft 2.824 Ft
20%
A gyártó összes terméke: BiOrganik-Naturmind
Cikkszám: 5999559314308
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Clearspring bio dulse tengeri alga, 25 g

3.740 Ft 2.992 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Clearspring
Cikkszám: 5021554001805
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Sushi maki forma nagy 1 db

3.235 Ft 2.588 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Ázsia
Cikkszám: 6922163620410
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Clearspring bio arame tengeri alga 30 g

3.965 Ft 3.172 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Clearspring
Cikkszám: 5021554001508
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Clearspring bio Tamari szójaszósz, 150 ml

3.175 Ft 2.540 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Clearspring
Cikkszám: 5021554984931
Raktáron

Bánh tráng viet nam rizspapír 16 cm, 500 g

3.065 Ft 2.452 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Bánh Tráng
Cikkszám: 8936044400068
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Clearspring Sushi Nori pirított algalap, 7 db

2.970 Ft 2.376 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Clearspring
Cikkszám: 5021554001072
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Bamboo Tree Rizslapok Tavaszi Tekercshez 22Cm 400g

2.700 Ft 2.160 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Bamboo
Cikkszám: 8936007910030
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)