Leírás és Paraméterek
A reform konyhában és a növényi étrendet követők körében a natúr napraforgómagot a sokoldalúsága és változatossága mellett magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt is használják. Olajos magvakhoz hasonlóan a napraforgómag is szuper alapanyaga a pástétomoknak, szószoknak és mártásoknak, növényi helyettesítőknek, mint a tejföl, sajt, tejszín.
A napraforgómag vitamin és ásványianyag tartalma
A napraforgómag B1, B2 vitaminokat, kalciumot, nikotinsavat, foszfort, vasat, káliumot, növényi zsírokat és sok fehérjét tartalmaz.
Kiemelkedő E-vitaminbomba, - az E-vitamin köztudottan az öregedés elleni vitamin, erős antioxidáns. Összetevői között megtaláljuk a karotinoidot is, ami javítja a bőr, a haj és a köröm állapotát.
Gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, melyek hozzájárulnak a szív és érrendszeri betegségek megelőzéséhez, és a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez
Magas fehérje és vitamin tartalma miatt tápláló és jól hasznosuló energiaforrás
Élelmirost tartalma hatékonyan támogatja az emésztést és anyagcsere folyamatokat. Cukorbetegek is fogyaszthatják.
A magnézium és kalcium tartalma hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez.
Története - a napraforgó eredetileg dísznövény volt
Észak-Amerika nyugati részéről származik és 1510-ben került Európába, ahol 200 éven keresztül dísznövényként termesztették. A mag értékét 1716-ban Bunyan angol patikus fedezte fel.
Leírás
A reform konyhában és a növényi étrendet követők körében a natúr napraforgómagot a sokoldalúsága és változatossága mellett magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt is használják. Olajos magvakhoz hasonlóan a napraforgómag is szuper alapanyaga a pástétomoknak, szószoknak és mártásoknak, növényi helyettesítőknek, mint a tejföl, sajt, tejszín.
A napraforgómag vitamin és ásványianyag tartalma
A napraforgómag B1, B2 vitaminokat, kalciumot, nikotinsavat, foszfort, vasat, káliumot, növényi zsírokat és sok fehérjét tartalmaz.
Kiemelkedő E-vitaminbomba, - az E-vitamin köztudottan az öregedés elleni vitamin, erős antioxidáns. Összetevői között megtaláljuk a karotinoidot is, ami javítja a bőr, a haj és a köröm állapotát.
Gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, melyek hozzájárulnak a szív és érrendszeri betegségek megelőzéséhez, és a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez
Magas fehérje és vitamin tartalma miatt tápláló és jól hasznosuló energiaforrás
Élelmirost tartalma hatékonyan támogatja az emésztést és anyagcsere folyamatokat. Cukorbetegek is fogyaszthatják.
A magnézium és kalcium tartalma hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez.
Története - a napraforgó eredetileg dísznövény volt
Észak-Amerika nyugati részéről származik és 1510-ben került Európába, ahol 200 éven keresztül dísznövényként termesztették. A mag értékét 1716-ban Bunyan angol patikus fedezte fel.