Leírás és Paraméterek
A kakaóbab töret a nyers kakaóbab apróra tört változata.
A kakaóbab a csokoládékészítés alapanyaga, ez adja a csokoládé jellegzetes ízvilágát, de nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Karakteres, enyhén kesernyés, nyers csokoládéra hasonlító ízvilág jellemzi.
Viszonylag magas zsírtartalom mellett pusztán 6 g szénhidrátot tartalmaz.
A kakaóbab töret fogyasztása:
A kakaóbab töretet használhatjuk süteményekhez, kekszekhez, turmixokhoz és smoothekhoz is, saláták vagy más ételek tetejére szórhatjuk ízlés szerint. Magában, nyersen is fogyasztható, kellemes és gazdag íze van.
A kakaóbab fogyasztásának előnyei
A kakaóbab töret számtalan előnyös élettani hatással bír- Rendszeres fogyasztása több területen is segíti a szervezet egészséges működését.
- A nyers kakaóbab az egyik legerősebb antioxidáns forrás. Súlyának csaknem hatodát antioxidáns hatású flavonoidok adják. Több mint 600 antioxidánst tartanak számon a kakaóbabban, ami kimagasló. Antioxidáns hatásban felülmúlja a goji bogyót is.
- Kitűnő forrása a vasnak is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A vas a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban, továbbá a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is. Hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, illetve az immunrendszer normál működéséhez is.
- Értékes magnézium és rézforrás.
- Epicatechin található benne, mely fontos szerepet tölt be az izmok regenerációjában, ugyanakkor segíthet a cukorbetegség, a szívbetegség, a rák és a stroke kockázatának csökkentésében is.
- Kedvező hatással van a szív- és érrendszerre. A kakaóbab flavonoidjai hozzájárulhatnak a magas vérnyomás csökkentéséhez és az erek egészségének megőrzéséhez.
- Segíthet az agy egészséges működésének fenntartásában, növeli a vér áramlását az agyba, melynek révén kedvezően befolyásolhatja a tanulási és más kognitív folyamatokat.
- Csökkentheti a koleszterin- és trigliceridszintet.
- Élelmi rostokban gazdag.
- Segíti a glükóz anyagcseréjét, hozzájárulhat az inzulinrezisztencia kezeléséhez.
- Tartalmaz dopamint és szerotonint, melyek pozitívan befolyásolják a mentális egészséget és a hangulatot.
- Hozzájárulhat a rákos megbetegedések kezeléséhez, kialakulások megelőzéséhez.
- Fogyasztása emeli az energiaszintet.
- Jó hatással van légzőrendszerre.
100 gramm kakaóbab töret tápértéke:
Energia KJ-ban: 2416
Energia Kcal-ban: 577
Zsír: 51,6 g
- amelyből telített zsírsav: 30,3 g
Szénhidrát: 6,0 g
- amelyből cukor: 1,5 g
Fehérje: 12,8 g
Só: 0,2 g
Származási helye: Peru
Leírás
A kakaóbab töret a nyers kakaóbab apróra tört változata.
A kakaóbab a csokoládékészítés alapanyaga, ez adja a csokoládé jellegzetes ízvilágát, de nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Karakteres, enyhén kesernyés, nyers csokoládéra hasonlító ízvilág jellemzi.
Viszonylag magas zsírtartalom mellett pusztán 6 g szénhidrátot tartalmaz.
A kakaóbab töret fogyasztása:
A kakaóbab töretet használhatjuk süteményekhez, kekszekhez, turmixokhoz és smoothekhoz is, saláták vagy más ételek tetejére szórhatjuk ízlés szerint. Magában, nyersen is fogyasztható, kellemes és gazdag íze van.
A kakaóbab fogyasztásának előnyei
A kakaóbab töret számtalan előnyös élettani hatással bír- Rendszeres fogyasztása több területen is segíti a szervezet egészséges működését.
- A nyers kakaóbab az egyik legerősebb antioxidáns forrás. Súlyának csaknem hatodát antioxidáns hatású flavonoidok adják. Több mint 600 antioxidánst tartanak számon a kakaóbabban, ami kimagasló. Antioxidáns hatásban felülmúlja a goji bogyót is.
- Kitűnő forrása a vasnak is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A vas a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban, továbbá a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is. Hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, illetve az immunrendszer normál működéséhez is.
- Értékes magnézium és rézforrás.
- Epicatechin található benne, mely fontos szerepet tölt be az izmok regenerációjában, ugyanakkor segíthet a cukorbetegség, a szívbetegség, a rák és a stroke kockázatának csökkentésében is.
- Kedvező hatással van a szív- és érrendszerre. A kakaóbab flavonoidjai hozzájárulhatnak a magas vérnyomás csökkentéséhez és az erek egészségének megőrzéséhez.
- Segíthet az agy egészséges működésének fenntartásában, növeli a vér áramlását az agyba, melynek révén kedvezően befolyásolhatja a tanulási és más kognitív folyamatokat.
- Csökkentheti a koleszterin- és trigliceridszintet.
- Élelmi rostokban gazdag.
- Segíti a glükóz anyagcseréjét, hozzájárulhat az inzulinrezisztencia kezeléséhez.
- Tartalmaz dopamint és szerotonint, melyek pozitívan befolyásolják a mentális egészséget és a hangulatot.
- Hozzájárulhat a rákos megbetegedések kezeléséhez, kialakulások megelőzéséhez.
- Fogyasztása emeli az energiaszintet.
- Jó hatással van légzőrendszerre.
100 gramm kakaóbab töret tápértéke:
Energia KJ-ban: 2416
Energia Kcal-ban: 577
Zsír: 51,6 g
- amelyből telített zsírsav: 30,3 g
Szénhidrát: 6,0 g
- amelyből cukor: 1,5 g
Fehérje: 12,8 g
Só: 0,2 g
Származási helye: Peru