Leírás és Paraméterek
A hajdinaliszt nem tartalmaz glutént, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Számtalan jó tulajdonsággal bír.
Magas élelmi rost tartalma miatt a korszerű étrendbe kiválóan beépíthető, jó hatással van az emésztőrendszerre.
Kiváló növényi fehérjeforrás, vegetáriánusok és vegánok egy előszeretettel használják.
Egy benne található vegyület révén képes szabályozni a vércukorszintet, ezért a fogyasztása
ajánlott cukorbetegek és inzulinrezisztenciában szenvedők számára.
Kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is tartalmaz, mint például antioxidáns hatású flavonoidok
Fogyasztása segíthet a visszerek megelőzésében.
Segít a koleszterinszint szabályozásában.
Jó hatással van a májra, segítheti a máj elzsírosodásának megelőzését.
A hajdinaliszt vitamin és ásványi anyag tartalma:
Vitamintartalmát tekintve a hajdina értékes vitaminforrás; a B-vitamincsoport majdnem minden tagja megtalálható benne. Magas a tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin). C-vitamint is tartalmaz. Rutint (P-vitamint) tartalmaz, amely kiváló ellenszere a kapilláris vérzéseknek. Magas rutintartalma miatt a népgyógyászat a hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használta.
Az ásványi anyagok közül megtalálható benne a cink, a réz, a mangán, a kalcium, a magnézium.
Az ételeknek finom, friss, diós ízt ad. Felhasználható kenyerek, tészták készítéséhez.
100 gramm hajdinaliszt tápértéke:
Energia KJ-ban: 1520
Energia Kcal-ban: 362
Zsír: 3,8 g
- amelyből telített zsírsav: 0,9 g
Szénhidrát: 73 g
- amelyből cukor: 1,9 g
Fehérje: 11 g
Só: <0,1 g
Leírás
A hajdinaliszt nem tartalmaz glutént, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Számtalan jó tulajdonsággal bír.
Magas élelmi rost tartalma miatt a korszerű étrendbe kiválóan beépíthető, jó hatással van az emésztőrendszerre.
Kiváló növényi fehérjeforrás, vegetáriánusok és vegánok egy előszeretettel használják.
Egy benne található vegyület révén képes szabályozni a vércukorszintet, ezért a fogyasztása
ajánlott cukorbetegek és inzulinrezisztenciában szenvedők számára.
Kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is tartalmaz, mint például antioxidáns hatású flavonoidok
Fogyasztása segíthet a visszerek megelőzésében.
Segít a koleszterinszint szabályozásában.
Jó hatással van a májra, segítheti a máj elzsírosodásának megelőzését.
A hajdinaliszt vitamin és ásványi anyag tartalma:
Vitamintartalmát tekintve a hajdina értékes vitaminforrás; a B-vitamincsoport majdnem minden tagja megtalálható benne. Magas a tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin). C-vitamint is tartalmaz. Rutint (P-vitamint) tartalmaz, amely kiváló ellenszere a kapilláris vérzéseknek. Magas rutintartalma miatt a népgyógyászat a hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használta.
Az ásványi anyagok közül megtalálható benne a cink, a réz, a mangán, a kalcium, a magnézium.
Az ételeknek finom, friss, diós ízt ad. Felhasználható kenyerek, tészták készítéséhez.
100 gramm hajdinaliszt tápértéke:
Energia KJ-ban: 1520
Energia Kcal-ban: 362
Zsír: 3,8 g
- amelyből telített zsírsav: 0,9 g
Szénhidrát: 73 g
- amelyből cukor: 1,9 g
Fehérje: 11 g
Só: <0,1 g