Leírás és Paraméterek
A fokhagyma gyógy- és fűszernövény, felvágva erőteljes aromával rendelkezik. Különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik.
Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz.
Egy erőteljes természetes antibiotikum, az allicin adja a növény jellegzetes ízét, és ez a felelős a fokhagyma erős antioxidáns jellegéért, ez a fokhagyma egyik legfontosabb gyógyhatású összetevője.
Jelentős a kálium-, és szeléntartalma,
Vitaminok közül kiemelendő a B-1-, B-6-, C-, K-vitamin tartalma.
A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma:
- érelmeszesedés elleni,
- emésztést elősegítő,
- bélfertőtlenítő,
- bélféregűző,
- vérnyomást csökkentő,
- epe- és májműködést elősegítő hatását.
A fokhagyma por konyhai felhasználása:
Konyhánkban sokféle módon felhasználhatjuk: levesek, főzelékek, sültek, saláták, mártások, fűszerezésére is kiváló.
Összetevők: fokhagyma por
Leírás
A fokhagyma gyógy- és fűszernövény, felvágva erőteljes aromával rendelkezik. Különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik.
Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz.
Egy erőteljes természetes antibiotikum, az allicin adja a növény jellegzetes ízét, és ez a felelős a fokhagyma erős antioxidáns jellegéért, ez a fokhagyma egyik legfontosabb gyógyhatású összetevője.
Jelentős a kálium-, és szeléntartalma,
Vitaminok közül kiemelendő a B-1-, B-6-, C-, K-vitamin tartalma.
A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma:
- érelmeszesedés elleni,
- emésztést elősegítő,
- bélfertőtlenítő,
- bélféregűző,
- vérnyomást csökkentő,
- epe- és májműködést elősegítő hatását.
A fokhagyma por konyhai felhasználása:
Konyhánkban sokféle módon felhasználhatjuk: levesek, főzelékek, sültek, saláták, mártások, fűszerezésére is kiváló.
Összetevők: fokhagyma por