Leírás és Paraméterek
Fekete-barna tömbökben bányásszák a kala namak néven is ismert fekete sót, mely az indiai konyha hagyományos ételeinek elengedhetetlen ízesítője. Szinét vasoxid tartalmának köszönheti. Igazi gourmet só, kéntartalma miatt ad egy enyhe fűszeres, füstös ízt az ételeknek.
Íze hasonlít a tojás ízéhez, a vegán konyha előszeretettel használja tojás helyettesítésére..
A fekete só jótékony hatással lehet a magas vérnyomásra, jó hatással lehet székrekedés esetén. Indiában elsősorban ételek ízesítésére használják, csatnik, joghurtok, saláták, savanyúságok népszerű összetevője. Továbbá gazdag vasban, kalciumban és magnéziumban is.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Származási hely: Pakisztán
Leírás
Fekete-barna tömbökben bányásszák a kala namak néven is ismert fekete sót, mely az indiai konyha hagyományos ételeinek elengedhetetlen ízesítője. Szinét vasoxid tartalmának köszönheti. Igazi gourmet só, kéntartalma miatt ad egy enyhe fűszeres, füstös ízt az ételeknek.
Íze hasonlít a tojás ízéhez, a vegán konyha előszeretettel használja tojás helyettesítésére..
A fekete só jótékony hatással lehet a magas vérnyomásra, jó hatással lehet székrekedés esetén. Indiában elsősorban ételek ízesítésére használják, csatnik, joghurtok, saláták, savanyúságok népszerű összetevője. Továbbá gazdag vasban, kalciumban és magnéziumban is.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Származási hely: Pakisztán