Leírás és Paraméterek
A tökmag nemcsak finom, diós íze, hanem tápláló és gyógyhatása miatt is egyre népszerűbb csemege. A különböző ásványi anyagok és vitaminok mellett az úgynevezett cucurbitacinokat is tartalmaznak. Ezenkívül a tökmag értékes aminosavakat és telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyeknek körülbelül egynegyede fehérje. A tökmag a TRYPTOPHAN aminosavat is tartalmazza, amely elősegíti az egészséges alvást, és lefekvés előtt 50 g mag ajánlott.
Nagyon értékes zsírokat, az Omega 3 és Omega 6 csoportba tartozó esszenciális zsírsavakat, aminosavakat és fehérjéket tartalmaznak. Cinkben, magnéziumban, B-vitaminokban, E-vitaminban, vasban és mangánban gazdagok.
Felhasználás: Különböző ételek, például saláták, mártások, sütemények készítésére is alkalmas.
A tökmagot pörkölés nélkül, természetes állapotban is fogyaszthatjuk.
Ha növelni szeretnénk a tápértékét, érdemes néhány órára (ideális esetben 8 órára) vízbe áztatni.
A magok áztatása emészthetőbbé és ízletesebbé teszi őket, és több tápanyagot biztosít a szervezet számára. Még csírázni is hagyhatja.
A termék nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.
Leírás
A tökmag nemcsak finom, diós íze, hanem tápláló és gyógyhatása miatt is egyre népszerűbb csemege. A különböző ásványi anyagok és vitaminok mellett az úgynevezett cucurbitacinokat is tartalmaznak. Ezenkívül a tökmag értékes aminosavakat és telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyeknek körülbelül egynegyede fehérje. A tökmag a TRYPTOPHAN aminosavat is tartalmazza, amely elősegíti az egészséges alvást, és lefekvés előtt 50 g mag ajánlott.
Nagyon értékes zsírokat, az Omega 3 és Omega 6 csoportba tartozó esszenciális zsírsavakat, aminosavakat és fehérjéket tartalmaznak. Cinkben, magnéziumban, B-vitaminokban, E-vitaminban, vasban és mangánban gazdagok.
Felhasználás: Különböző ételek, például saláták, mártások, sütemények készítésére is alkalmas.
A tökmagot pörkölés nélkül, természetes állapotban is fogyaszthatjuk.
Ha növelni szeretnénk a tápértékét, érdemes néhány órára (ideális esetben 8 órára) vízbe áztatni.
A magok áztatása emészthetőbbé és ízletesebbé teszi őket, és több tápanyagot biztosít a szervezet számára. Még csírázni is hagyhatja.
A termék nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.