Leírás és Paraméterek
Termelői információ
A Blue Dragon útja az 1970-es években indult Nagy Britanniában, amikor felfedezték, hogy a brit boltokban nincs olyan alapanyag, ammellyel rekreálhatnák az ázsiai konyha ételeinek ízét. Ezért összecsomagolták táskáikat és a Távol-Keletre utaztak, hogy hazavihessék a legautentikusabb és legizgalmasabb ízeket.
Ezt szenvedélyesen csinálják még ma is, Ázsia legtávolabbi pontjaira is elutaznak, hogy megnézhessék, mi készül Pekingtől Bangkokig, így folytathatják az izgalmas termékek és az egyszerűen elkészíthető receptek készítését.
Az halszósz a kínai konyha alapvető hozzávalója. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és ízfokozót.
Tökéletes levesekhez, thai curryhez, öntetekhez.
Ajánljuk ázsiai csirkeleveshez.
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell filé, 2 közepes db sárgarépa, 1 közepes db fehérrépa, 1 közepes szár halványító zeller, 1 közepes db vöröshagyma, 2 dkg gyömbér, 1 ek földimogyoró olaj, 10 dkg zöld spárga, 2 ek szójaszósz, 2 ek chiliszósz (édes), 1 ek halszósz, 1 teáskanál osztrigaszósz, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1.3 l csirke alaplé, 0.5 csokor koriander, 0.5 lime-ból nyert lime héja, 0.5 lime-ból nyert limelé, 15 g szárított gomba.
Elkészítés:
- Egy kanál olajon a félfőre vágott hagymát és vékony csíkokra vágott gyömbért kezd el pirítani.
- Közben minden zöldséget hámozz meg, és egyforma vékony csíkokra vágj fel. A gombát áztasd be 1 dl forró vízbe.
- Amikor a hagyma színt kezd kapni, tedd bele a felcsíkozott sárga- és fehérrépát, valamint a zellert.
- Add hozzá a szójaszószt, chiliszószt, halszószt, osztrigaszószt, kevés sót és borsot, és 4-5 percig párold.
- Közben csíkozd fel a csirkemellet szintén nagyon vékonyra. A levest engedd fel a csirke alaplével, tedd bele a gombát az áztatólével együtt, a spárgát és a tésztát és további 2-3 percig főzd.
- Tálalásnál szórd meg koriander zölddel.
Összetevők:
Szardellakivonat 68 %, Só ,Cukor, víz
Allergének:
Hal
Nyomokban tartalmazhat: Földimogyoró,diófélék
Tápérték 100 g:
Energia: 304 kJ/73 kCal
Zsír: 0.5 g
-amelyből telített zsírsavak: 0.1 g
Szénhidrát: 11.6 g
-amelyből cukor: 9.1 g
Fehérje: 6.6 g
Só: 26.7 g
Leírás
Termelői információ
A Blue Dragon útja az 1970-es években indult Nagy Britanniában, amikor felfedezték, hogy a brit boltokban nincs olyan alapanyag, ammellyel rekreálhatnák az ázsiai konyha ételeinek ízét. Ezért összecsomagolták táskáikat és a Távol-Keletre utaztak, hogy hazavihessék a legautentikusabb és legizgalmasabb ízeket.
Ezt szenvedélyesen csinálják még ma is, Ázsia legtávolabbi pontjaira is elutaznak, hogy megnézhessék, mi készül Pekingtől Bangkokig, így folytathatják az izgalmas termékek és az egyszerűen elkészíthető receptek készítését.
Az halszósz a kínai konyha alapvető hozzávalója. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és ízfokozót.
Tökéletes levesekhez, thai curryhez, öntetekhez.
Ajánljuk ázsiai csirkeleveshez.
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell filé, 2 közepes db sárgarépa, 1 közepes db fehérrépa, 1 közepes szár halványító zeller, 1 közepes db vöröshagyma, 2 dkg gyömbér, 1 ek földimogyoró olaj, 10 dkg zöld spárga, 2 ek szójaszósz, 2 ek chiliszósz (édes), 1 ek halszósz, 1 teáskanál osztrigaszósz, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1.3 l csirke alaplé, 0.5 csokor koriander, 0.5 lime-ból nyert lime héja, 0.5 lime-ból nyert limelé, 15 g szárított gomba.
Elkészítés:
- Egy kanál olajon a félfőre vágott hagymát és vékony csíkokra vágott gyömbért kezd el pirítani.
- Közben minden zöldséget hámozz meg, és egyforma vékony csíkokra vágj fel. A gombát áztasd be 1 dl forró vízbe.
- Amikor a hagyma színt kezd kapni, tedd bele a felcsíkozott sárga- és fehérrépát, valamint a zellert.
- Add hozzá a szójaszószt, chiliszószt, halszószt, osztrigaszószt, kevés sót és borsot, és 4-5 percig párold.
- Közben csíkozd fel a csirkemellet szintén nagyon vékonyra. A levest engedd fel a csirke alaplével, tedd bele a gombát az áztatólével együtt, a spárgát és a tésztát és további 2-3 percig főzd.
- Tálalásnál szórd meg koriander zölddel.
Összetevők:
Szardellakivonat 68 %, Só ,Cukor, víz
Allergének:
Hal
Nyomokban tartalmazhat: Földimogyoró,diófélék
Tápérték 100 g:
Energia: 304 kJ/73 kCal
Zsír: 0.5 g
-amelyből telített zsírsavak: 0.1 g
Szénhidrát: 11.6 g
-amelyből cukor: 9.1 g
Fehérje: 6.6 g
Só: 26.7 g