Leírás és Paraméterek
Termelői információ
A Biopont Kft. Magyarország piacvezető bio élelmiszer-gyártó és forgalmazó vállalata.
Az 1997-ben alakult cég elsődleges célja, hogy termékeivel teljesebbé tegye fogyasztói életét, segítse az egészséges életmód, a tudatos táplálkozás és a környezetbarát szemlélet minél szélesebb körben történő megismerését. Kínálatában ökológiai gazdaságból származó bio- és reform élelmiszerek találhatóak meg, több mint 20 féle termékcsoportban. A termékek 100 %-osan növényi eredetűek, mentesek mindennemű szintetikus anyagtól, tartósítószerektől, színezőanyagoktól. Az organikus termékek előállítása szigorú kritériumok alapján történik, a szabályozás magában foglalja a termelés, a feldolgozás, a gyártás minden lépését. Az alapanyagok kizárólag ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak, a termékek előállítása során szigorúan tilos mesterséges vegyszereket, adalékanyagokat alkalmazni. A természetesség megőrzése a cél, így nem csupán teljes értékű, ízletesebb, magasabb vitamin- és ásványi anyag tartalmú élelmiszereket kapunk, hanem egészségünket és környezetünket is megóvjuk a káros vegyi anyagoktól.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó,sárgás alapszínű, finomszemcsés őrlemény.
A durum búza vagy más néven kemény szemű búza a búzafajok közül a legellenállóbb. A hagyományos búzánál több rostot, vitamint és ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, illetve fehérje tartalma is jóval magasabb.
A durumbúza (Triticum durum) világszerte a száraztészták elsődleges alapanyaga mivel lisztje megfelelő fehérjetartalmú, hogy kitűnő tojás nélküli tészták készülhessenek belőle. A száraztészták mellett palacsintatészták és pizza tészták készítéséhez is alkalmas. Nagy sárga pigment tartalma tojás hozzáadása nélkül is esztétikus, sárga alapszínű termék előállítását teszi lehetővé.
Főzelékek sűrítésére is használható.
Emellett még a sikérszerkezete is alkalmassá teszi tésztakészítéshez, mert az erős sikérváz a főzés során képes visszatartani a keményítőt, aminek következtében a tészta felülete nem nyálkásodik, nem ragad, alakját stabilan megőrzi. A durumbúzából készült tészták gyorsan elkészülnek, főzési idejük néhány perc.
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100G TERMÉKBEN
ENERGIA | 1 557.0 KJ / 368.0 KCAL |
---|---|
Zsír | 2.9 g |
Amelyből telített zsírsavak | 0.5 g |
Szénhidrát | 67.0 g |
Amelyből cukrok | 5.0 g |
Só | 0.02 g |
Fehérje | 15.0 g |
Allergénfigyelmeztetés | Glutén |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok | *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. |
Jogi szabályozás | Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 |
Összetevők | Durumbúza* |
felhasználási információk | Kenyérsütéshez / tészták / sütemények készítéséhez. |
Tárolási információk | Száraz és hűvös helyen tárolandó! |
g | 1000 |
db | 1 |
Leírás
Termelői információ
A Biopont Kft. Magyarország piacvezető bio élelmiszer-gyártó és forgalmazó vállalata.
Az 1997-ben alakult cég elsődleges célja, hogy termékeivel teljesebbé tegye fogyasztói életét, segítse az egészséges életmód, a tudatos táplálkozás és a környezetbarát szemlélet minél szélesebb körben történő megismerését. Kínálatában ökológiai gazdaságból származó bio- és reform élelmiszerek találhatóak meg, több mint 20 féle termékcsoportban. A termékek 100 %-osan növényi eredetűek, mentesek mindennemű szintetikus anyagtól, tartósítószerektől, színezőanyagoktól. Az organikus termékek előállítása szigorú kritériumok alapján történik, a szabályozás magában foglalja a termelés, a feldolgozás, a gyártás minden lépését. Az alapanyagok kizárólag ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak, a termékek előállítása során szigorúan tilos mesterséges vegyszereket, adalékanyagokat alkalmazni. A természetesség megőrzése a cél, így nem csupán teljes értékű, ízletesebb, magasabb vitamin- és ásványi anyag tartalmú élelmiszereket kapunk, hanem egészségünket és környezetünket is megóvjuk a káros vegyi anyagoktól.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó,sárgás alapszínű, finomszemcsés őrlemény.
A durum búza vagy más néven kemény szemű búza a búzafajok közül a legellenállóbb. A hagyományos búzánál több rostot, vitamint és ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, illetve fehérje tartalma is jóval magasabb.
A durumbúza (Triticum durum) világszerte a száraztészták elsődleges alapanyaga mivel lisztje megfelelő fehérjetartalmú, hogy kitűnő tojás nélküli tészták készülhessenek belőle. A száraztészták mellett palacsintatészták és pizza tészták készítéséhez is alkalmas. Nagy sárga pigment tartalma tojás hozzáadása nélkül is esztétikus, sárga alapszínű termék előállítását teszi lehetővé.
Főzelékek sűrítésére is használható.
Emellett még a sikérszerkezete is alkalmassá teszi tésztakészítéshez, mert az erős sikérváz a főzés során képes visszatartani a keményítőt, aminek következtében a tészta felülete nem nyálkásodik, nem ragad, alakját stabilan megőrzi. A durumbúzából készült tészták gyorsan elkészülnek, főzési idejük néhány perc.
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100G TERMÉKBEN
ENERGIA | 1 557.0 KJ / 368.0 KCAL |
---|---|
Zsír | 2.9 g |
Amelyből telített zsírsavak | 0.5 g |
Szénhidrát | 67.0 g |
Amelyből cukrok | 5.0 g |
Só | 0.02 g |
Fehérje | 15.0 g |
Allergénfigyelmeztetés | Glutén |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok | *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. |
Jogi szabályozás | Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 |
Összetevők | Durumbúza* |
felhasználási információk | Kenyérsütéshez / tészták / sütemények készítéséhez. |
Tárolási információk | Száraz és hűvös helyen tárolandó! |
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.