Leírás és Paraméterek
A nyers virágpor a kaptár egyik legtáplálóbb eledele. A kutatók világszerte az egyik legtisztább élelmiszernek tartják.
Már az ókori egyiptomiak és kínaiak orvosságként és a szervezet egészségének fenntartásában használták. Napjainkban a nyers virágpor jótékony hatásait számos klinikai és laboratóriumi kutatások támasztják alá.
Bizonyára vannak olyan személyek, akik allergiásak a virágporra. Viszont, azt tudnunk kell, hogy ezeknek az okozója a szél sodorta virágpor, nem pedig a méhek által begyűjtött. A szél sodorta virágporral ellentétben, más nevén amenofil pollen, a rovarok által szállított virágpor, vagy entomofil pollen, nem okoz allergiát.
A méhek által begyűjtött virágpor allergiák igen ritkák, főleg a nyers virágporra.
Megfigyelték, hogy azok a személyek, akik a tavaszi allergiában szenvednek, ha nyers virágport fogyasztanak, ezen tünetek enyhülnek. Ilyenkor fontos, hogy kis mennyiséggel kezdjék a kúrát és csak fokozatosan növeljék az adagokat, különös odafigyeléssel a szervezet reakcióira.
Nagy segítséget nyújthat csökkent immunrendszer esetében, természetesen stimulálva és megerősítve ennek működését növelve a védekező képességet a vírusos időszakban.
A nyers fűzfa virágpor gyógyhatásai:
Védi a kötőhártyát és a szaruhártyát
Segít megelőzni a szürke hályog képződését és a kor előrehaladtával járó makula degenerációt
Segít a prosztata betegségeknél alkalmazott klasszikus kezelések elviselésében
Lassítja az öregedési folyamatokat
Serkenti a termékenységet és védi az embriót
Minden egyvirágú nyers virágpornak egyedi sajátossága van, annak függvényében, hogy milyen növény virágairól van begyűjtve. Tehát a különböző típusú nyers virágporok, más-más betegség megelőzésében és enyhülésében segítenek. Természetesen, ízük, színük és illatuk is változó.
A nyers fűzfa virágpor színe aranysárga, illatos aromájú és finom édes ízű.
Mivel a fűzfa kora tavasszal virágzik, amikor az átlaghőmérséklet alacsony, a méhek nem tudnak hosszabb időt a kaptáron kívül tölteni, így a begyűjtött mennyiség is kevesebb. Többek között emiatt, és a gazdag jótékony tulajdonságai miatt, kapta az úgynevezett "virágpor gyöngye" elnevezést.
Nagyon magas xantofil tartalmának (lutein és a zeaxantin) köszönhetően védi a kötőhártyát, a szaruhártyát és megakadályozza a szürke hályog képződését. Ugyanakkor segít a kor előrehaladtával járó makula degeneráció megelőzésében.
Nagy mennyiségben tartalmaz B, E és C vitaminokat, többszörösen telítetlen zsírsavakat, antioxidánsokat, polifenolokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, ezért segít a prosztata betegségeknél alkalmazott klasszikus kezelések elviselésében, erősíti az immunrendszert és lassítja az öregedés folyamatát.
Folsav (B9-vitamin) tartalmának köszönhetően, a nyers fűzfa virágpor serkenti a termékenységet és segít megóvni az embriót a terhesség alatt.
A nyers fűzfa adagolása:
A nyers virágport önmagában, illetve joghurttal vagy gyümölcssalátával fogyaszthatjuk a nap első felében.
Ajánlott napi adag:
Gyermekeknek - 1 teáskanál/nap (5 g)
Felnőtteknek - 1 evőkanál/nap (15 g)
A minél jobb hatás érdekében, ajánlott 7 hetes kúrákat tartani, évente kétszer: tavasszal és ősszel. A nyers fűzfa virágpor fogyasztható az év bármely szakában korlátozás nélkül.
A nyers fűzfa virágpor tárolása:
Kötelezően fagyasztóban tárolandó, -5 °C és -18 °C közötti hőmérsékleten.
A nyers fűzfa virágpor fagyasztón kívül, felbontatlan csomagolásban 5 napig őrzi meg minőségét. A felbontás után 10 napig tárolható hűtőben, anélkül, hogy értékes összetevőinek a hatása csökkenne.
A nyers virágpor alacsony víz tartalmának köszönhetően nem fagy meg (8-10 %). Ez lehetővé teszi azonnali fogyasztását közvetlenül a fagyasztóból való kivétel után.
Megjegyzendő!
A nyers fűzfa virágport számtalanszor lehet a fagyasztóból kivenni, anélkül, hogy veszítene minőségéből.
A nyers fűzfa virágpor bio tanusítványát az Ecoinspect állította ki.
FONTOS! Mivel a termék természetes forrásokból származó összetevőket tartalmaz, így a nem standardizált érzékszervi tulajdonságok szempontjából. Tehát változatosság észlelhető helyenként az íz, a szín, a szag vagy a megjelenés szempontjából anélkül, hogy ez befolyásolná a termék hatékonyságát vagy biztonságát.
Minden nyersanyag és késztermék tétel szigorú ellenőrzési eljáráson megy keresztül, ennek hatékonyságának és biztonságának biztosítása érdekében!
Leírás
A nyers virágpor a kaptár egyik legtáplálóbb eledele. A kutatók világszerte az egyik legtisztább élelmiszernek tartják.
Már az ókori egyiptomiak és kínaiak orvosságként és a szervezet egészségének fenntartásában használták. Napjainkban a nyers virágpor jótékony hatásait számos klinikai és laboratóriumi kutatások támasztják alá.
Bizonyára vannak olyan személyek, akik allergiásak a virágporra. Viszont, azt tudnunk kell, hogy ezeknek az okozója a szél sodorta virágpor, nem pedig a méhek által begyűjtött. A szél sodorta virágporral ellentétben, más nevén amenofil pollen, a rovarok által szállított virágpor, vagy entomofil pollen, nem okoz allergiát.
A méhek által begyűjtött virágpor allergiák igen ritkák, főleg a nyers virágporra.
Megfigyelték, hogy azok a személyek, akik a tavaszi allergiában szenvednek, ha nyers virágport fogyasztanak, ezen tünetek enyhülnek. Ilyenkor fontos, hogy kis mennyiséggel kezdjék a kúrát és csak fokozatosan növeljék az adagokat, különös odafigyeléssel a szervezet reakcióira.
Nagy segítséget nyújthat csökkent immunrendszer esetében, természetesen stimulálva és megerősítve ennek működését növelve a védekező képességet a vírusos időszakban.
A nyers fűzfa virágpor gyógyhatásai:
Védi a kötőhártyát és a szaruhártyát
Segít megelőzni a szürke hályog képződését és a kor előrehaladtával járó makula degenerációt
Segít a prosztata betegségeknél alkalmazott klasszikus kezelések elviselésében
Lassítja az öregedési folyamatokat
Serkenti a termékenységet és védi az embriót
Minden egyvirágú nyers virágpornak egyedi sajátossága van, annak függvényében, hogy milyen növény virágairól van begyűjtve. Tehát a különböző típusú nyers virágporok, más-más betegség megelőzésében és enyhülésében segítenek. Természetesen, ízük, színük és illatuk is változó.
A nyers fűzfa virágpor színe aranysárga, illatos aromájú és finom édes ízű.
Mivel a fűzfa kora tavasszal virágzik, amikor az átlaghőmérséklet alacsony, a méhek nem tudnak hosszabb időt a kaptáron kívül tölteni, így a begyűjtött mennyiség is kevesebb. Többek között emiatt, és a gazdag jótékony tulajdonságai miatt, kapta az úgynevezett "virágpor gyöngye" elnevezést.
Nagyon magas xantofil tartalmának (lutein és a zeaxantin) köszönhetően védi a kötőhártyát, a szaruhártyát és megakadályozza a szürke hályog képződését. Ugyanakkor segít a kor előrehaladtával járó makula degeneráció megelőzésében.
Nagy mennyiségben tartalmaz B, E és C vitaminokat, többszörösen telítetlen zsírsavakat, antioxidánsokat, polifenolokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, ezért segít a prosztata betegségeknél alkalmazott klasszikus kezelések elviselésében, erősíti az immunrendszert és lassítja az öregedés folyamatát.
Folsav (B9-vitamin) tartalmának köszönhetően, a nyers fűzfa virágpor serkenti a termékenységet és segít megóvni az embriót a terhesség alatt.
A nyers fűzfa adagolása:
A nyers virágport önmagában, illetve joghurttal vagy gyümölcssalátával fogyaszthatjuk a nap első felében.
Ajánlott napi adag:
Gyermekeknek - 1 teáskanál/nap (5 g)
Felnőtteknek - 1 evőkanál/nap (15 g)
A minél jobb hatás érdekében, ajánlott 7 hetes kúrákat tartani, évente kétszer: tavasszal és ősszel. A nyers fűzfa virágpor fogyasztható az év bármely szakában korlátozás nélkül.
A nyers fűzfa virágpor tárolása:
Kötelezően fagyasztóban tárolandó, -5 °C és -18 °C közötti hőmérsékleten.
A nyers fűzfa virágpor fagyasztón kívül, felbontatlan csomagolásban 5 napig őrzi meg minőségét. A felbontás után 10 napig tárolható hűtőben, anélkül, hogy értékes összetevőinek a hatása csökkenne.
A nyers virágpor alacsony víz tartalmának köszönhetően nem fagy meg (8-10 %). Ez lehetővé teszi azonnali fogyasztását közvetlenül a fagyasztóból való kivétel után.
Megjegyzendő!
A nyers fűzfa virágport számtalanszor lehet a fagyasztóból kivenni, anélkül, hogy veszítene minőségéből.
A nyers fűzfa virágpor bio tanusítványát az Ecoinspect állította ki.
FONTOS! Mivel a termék természetes forrásokból származó összetevőket tartalmaz, így a nem standardizált érzékszervi tulajdonságok szempontjából. Tehát változatosság észlelhető helyenként az íz, a szín, a szag vagy a megjelenés szempontjából anélkül, hogy ez befolyásolná a termék hatékonyságát vagy biztonságát.
Minden nyersanyag és késztermék tétel szigorú ellenőrzési eljáráson megy keresztül, ennek hatékonyságának és biztonságának biztosítása érdekében!