Leírás és Paraméterek
A hántolt árpa (árpagyöngy) méret szerint osztályozott árpa. A gersli szó a német Gerste (árpa) kicsinyített formája. A hántolás során eltávolítják a mag külső rétegét, így nem képezheti részét a teljes értékű táplálkozásnak.
Laktató leves- és főzelékbetét, de főzőkolbászok és édességek összetevője is lehet. A sólet elengedhetetlen tartozékaként is elhíresült.
A lábasban vagy serpenyőben megpörkölt árpát tehetjük levesbe: az ily módon elkészített levesbetét könnyű, puha, meleg, könnyen megemészthető és igen finom. A természetes táplálkozás előnyeit hirdető szakemberek is azt javasolják, hogy az árpát előbb pirítsuk meg serpenyőben szárazon, ez ugyanis könnyebben emészthetővé teszi őket, növeli a tápértéküket, és javítja az ízüket.
Az árpagyöngyöt érdemes felhasználás előtt néhány órára beáztatni, főzési ideje így is jó kétszerese a rizsének, felhasználása is ehhez hasonló. Készülhet a beáztatott árpagyöngyből a zöldségekkel együtt főzve levesbetét, köret is. Fontos alkotórésze a sóletnek és kihagyhatatlan a töltött káposztából.
Összetevők: hántolt árpa
Az árpaszemek rendszeres fogyasztása növeli a fizikai, szellemi teljesítményt. Elősegíti a normális agy-, és szívműködést. Magas kálium-, magnézium-, és B- vitamin tartalmú. Erősíti a csontrendszert és a fogakat. Az árpa kB-, és E vitaminja elősegíti a hámréteg megújulását, javítja a bőr állapotát. A lábasban vagy serpenyőben megpörkölt árpát tehetjük levesbe: az ily módon elkészített levesbetét könnyű, puha, meleg, könnyen megemészthető és igen finom.
Átlagos beltartalmi érték 100 g hántolt árpában: Energiatartalom 1507 kj Fehérje 10,6 g Szénhidrát 73,0 g Zsír 2,0 g Összes rost 20,7 g Vitaminok B1, B2, B6, niacin, pantoténsav, folsav
g | 500 |
db | 1 |
Leírás
A hántolt árpa (árpagyöngy) méret szerint osztályozott árpa. A gersli szó a német Gerste (árpa) kicsinyített formája. A hántolás során eltávolítják a mag külső rétegét, így nem képezheti részét a teljes értékű táplálkozásnak.
Laktató leves- és főzelékbetét, de főzőkolbászok és édességek összetevője is lehet. A sólet elengedhetetlen tartozékaként is elhíresült.
A lábasban vagy serpenyőben megpörkölt árpát tehetjük levesbe: az ily módon elkészített levesbetét könnyű, puha, meleg, könnyen megemészthető és igen finom. A természetes táplálkozás előnyeit hirdető szakemberek is azt javasolják, hogy az árpát előbb pirítsuk meg serpenyőben szárazon, ez ugyanis könnyebben emészthetővé teszi őket, növeli a tápértéküket, és javítja az ízüket.
Az árpagyöngyöt érdemes felhasználás előtt néhány órára beáztatni, főzési ideje így is jó kétszerese a rizsének, felhasználása is ehhez hasonló. Készülhet a beáztatott árpagyöngyből a zöldségekkel együtt főzve levesbetét, köret is. Fontos alkotórésze a sóletnek és kihagyhatatlan a töltött káposztából.
Összetevők: hántolt árpa
Az árpaszemek rendszeres fogyasztása növeli a fizikai, szellemi teljesítményt. Elősegíti a normális agy-, és szívműködést. Magas kálium-, magnézium-, és B- vitamin tartalmú. Erősíti a csontrendszert és a fogakat. Az árpa kB-, és E vitaminja elősegíti a hámréteg megújulását, javítja a bőr állapotát. A lábasban vagy serpenyőben megpörkölt árpát tehetjük levesbe: az ily módon elkészített levesbetét könnyű, puha, meleg, könnyen megemészthető és igen finom.
Átlagos beltartalmi érték 100 g hántolt árpában: Energiatartalom 1507 kj Fehérje 10,6 g Szénhidrát 73,0 g Zsír 2,0 g Összes rost 20,7 g Vitaminok B1, B2, B6, niacin, pantoténsav, folsav
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.