Leírás és Paraméterek
A Zamat kávé cikóriából készül. a cikória az egyik legősibb és legértékesebb zöldségnövényünk. Meghatározó szereplője a korszerű táplálkozásnak és a téli friss, zöldségválasztékot bővíti. Rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést. Ásványi sót, kalciumot, káliumot, foszfort, meszet tartalmaz. Közel annyi A-vitamin található meg benne, mint a sárgarépában, C-vitamin tartalma jelentéktelen. Gyökerében tejnedv, valamint 15% inulin található, ez utóbbi adja a cikóriakávé kesernyés ízét. A gyökere mellett a levelében is található tejnedv. A cikória gyökerét pótkávé- és inulin gyártásra használják.
Összetevők: pörkölt cikóriaaszalvány 40 %, pörkölt rozs 39,7 %, pörkölt árpa 20 %, vanília aroma, napraforgó olaj.
Tápérték 100 g - ban : energia 352 kcal / 1487 kJ szénhidrát 66 g, melyből cukor <0,5 g zsír 1,8 g, melyből telített zsírsav 0,3 g fehérje 10 g rost 16 g só 0,31 g.
Elkészítési javaslat: 1 liter hideg vízbe tegyünk 3 púpozott evőkanál (kb. 30 g).
Zamat kávét. 3-4 percig forralva főzzük fel és 5 perc állás után szűrjük le.
Fogyasztható önmagában, tejjel, babkávé vagy malátakávé hozzáadásával.
Filteres kávéfőzőn is lefőzhető.
Száraz hűvös helyen tárolandó.
Leírás
A Zamat kávé cikóriából készül. a cikória az egyik legősibb és legértékesebb zöldségnövényünk. Meghatározó szereplője a korszerű táplálkozásnak és a téli friss, zöldségválasztékot bővíti. Rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést. Ásványi sót, kalciumot, káliumot, foszfort, meszet tartalmaz. Közel annyi A-vitamin található meg benne, mint a sárgarépában, C-vitamin tartalma jelentéktelen. Gyökerében tejnedv, valamint 15% inulin található, ez utóbbi adja a cikóriakávé kesernyés ízét. A gyökere mellett a levelében is található tejnedv. A cikória gyökerét pótkávé- és inulin gyártásra használják.
Összetevők: pörkölt cikóriaaszalvány 40 %, pörkölt rozs 39,7 %, pörkölt árpa 20 %, vanília aroma, napraforgó olaj.
Tápérték 100 g - ban : energia 352 kcal / 1487 kJ szénhidrát 66 g, melyből cukor <0,5 g zsír 1,8 g, melyből telített zsírsav 0,3 g fehérje 10 g rost 16 g só 0,31 g.
Elkészítési javaslat: 1 liter hideg vízbe tegyünk 3 púpozott evőkanál (kb. 30 g).
Zamat kávét. 3-4 percig forralva főzzük fel és 5 perc állás után szűrjük le.
Fogyasztható önmagában, tejjel, babkávé vagy malátakávé hozzáadásával.
Filteres kávéfőzőn is lefőzhető.
Száraz hűvös helyen tárolandó.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.