Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
B11 Black20

Villányi szilvás vörös borlekvár 400 g

2.090 Ft
1.672 Ft
20%
Az akció időtartama: 2024. 11. 19. - 2024. 11. 25.
Cikkszám: 5999887987014
A gyártó összes terméke: Villányi
Raktárkészlet: Jelenleg nem kapható
Szerezhető hűségpontok: 34

Leírás és Paraméterek

A vörösbor és a szilva viszonya olyan, mint amikor a kedvenc régi, egyszerű ruhánkhoz felveszünk egy új, hozzá nagyon jól passzoló kiegészítőt: egyből megújul, és teljesebbé válik az összkép.

A villányi borvidék legerősebb vonzereje a bor. A borvidék a hagyomány tisztelete mellett arra is képes, hogy megújuljon, így a borok tekintetében is szinte tökéletes a skála.

A legmelegebb borvidék

A villányi borvidék hazánk legmelegebb és legnaposabb borvidéke, szubmediterrán éghajlatával kiváló körülményeket teremt a szőlő érleléséhez.

A bor kedvező élettani hatásai régóta ismertek. Már évtizedekkel ezelőtt felfigyeltek az úgynevezett francia paradoxonra, miszerint a köztudottan zsírosan táplálkozó franciáknál kevesebb a szív-és érrendszeri megbetegedés, mint az várható lenne. A borban és szőlőben ugyanis fenolok és a különféle speciális anyagok találhatóak, melyek a szervezetbe jutva az antioxidánsokhoz hasonlóan viselkednek, védik szervezetünket az érelmeszesedéstől és más megbetegedésektől egyaránt. A sok alkohol viszont káros a szervezetnek, ezért azt el kell távolítani a borból, hogy nagy mennyiségben is fogyasztható terméket kapjunk.

A borlekvár előnye, hogy megőrzi a bor zamatát, több az egészségre hasznos alkotó elemmel rendelkezik, számos felhasználási lehetősége van és fogyasztásával elkerülhetőek a túlzott alkohol fogyasztás káros hatásai.

Mint ahogyan a lekvárok készítésénél igyekszünk a nyár kincseit üvegbe zárni, hogy majd télidőn is felidézhessük a napsütéses órákat, ugyanúgy a borlekvár készítésénél igyekszünk a bor jótékony hatásait üvegbe zárni, az alkohol fogyasztásának kizárásával.

A borlekvár készítése nagyban hasonlít a hagyományos kelvár készítéséhez.

A borlekvár készítése megőrzi ugyanezt az ősi lekvárkészítési folyamatot azzal a különbséggel, hogy az alapanyag nem gyümölcs, hanem kiváló minőségű villányi bor. A természetes cukortartalmú, jó minőségű borok ha nem is közvetlen módon, de származékosan tartalmaznak szőlőt megfelelő mennyiségben ahhoz, hogy alkalmas legyen lekvár készítéshez. A bort több órán át forraljuk, hogy íze és zamata koncentrálódjon, a felesleges víz elpárologjon. Fűszerezés és zselésítés után pedig melegen üvegekbe szedve meleg helyen hagyjuk folyamatosan kihűlni. ilyenkor a benne lévő anyagok, ha még esetleg előfordulnak benne olyan csíraképződésre képes anyagok, amik esetleg penészedést vagy romlást idéz, elő azok elpusztulnak. Nagyon zamatos nagyon színpompás, készítményeket kapunk, felhasználhatjuk akár hideg akár meleg étel készítésénél is. Hidegkonyhában nagyon látványos mártásokat köret-kiegészítőket kaphatunk.
 

Leírás

A vörösbor és a szilva viszonya olyan, mint amikor a kedvenc régi, egyszerű ruhánkhoz felveszünk egy új, hozzá nagyon jól passzoló kiegészítőt: egyből megújul, és teljesebbé válik az összkép.

A villányi borvidék legerősebb vonzereje a bor. A borvidék a hagyomány tisztelete mellett arra is képes, hogy megújuljon, így a borok tekintetében is szinte tökéletes a skála.

A legmelegebb borvidék

A villányi borvidék hazánk legmelegebb és legnaposabb borvidéke, szubmediterrán éghajlatával kiváló körülményeket teremt a szőlő érleléséhez.

A bor kedvező élettani hatásai régóta ismertek. Már évtizedekkel ezelőtt felfigyeltek az úgynevezett francia paradoxonra, miszerint a köztudottan zsírosan táplálkozó franciáknál kevesebb a szív-és érrendszeri megbetegedés, mint az várható lenne. A borban és szőlőben ugyanis fenolok és a különféle speciális anyagok találhatóak, melyek a szervezetbe jutva az antioxidánsokhoz hasonlóan viselkednek, védik szervezetünket az érelmeszesedéstől és más megbetegedésektől egyaránt. A sok alkohol viszont káros a szervezetnek, ezért azt el kell távolítani a borból, hogy nagy mennyiségben is fogyasztható terméket kapjunk.

A borlekvár előnye, hogy megőrzi a bor zamatát, több az egészségre hasznos alkotó elemmel rendelkezik, számos felhasználási lehetősége van és fogyasztásával elkerülhetőek a túlzott alkohol fogyasztás káros hatásai.

Mint ahogyan a lekvárok készítésénél igyekszünk a nyár kincseit üvegbe zárni, hogy majd télidőn is felidézhessük a napsütéses órákat, ugyanúgy a borlekvár készítésénél igyekszünk a bor jótékony hatásait üvegbe zárni, az alkohol fogyasztásának kizárásával.

A borlekvár készítése nagyban hasonlít a hagyományos kelvár készítéséhez.

A borlekvár készítése megőrzi ugyanezt az ősi lekvárkészítési folyamatot azzal a különbséggel, hogy az alapanyag nem gyümölcs, hanem kiváló minőségű villányi bor. A természetes cukortartalmú, jó minőségű borok ha nem is közvetlen módon, de származékosan tartalmaznak szőlőt megfelelő mennyiségben ahhoz, hogy alkalmas legyen lekvár készítéshez. A bort több órán át forraljuk, hogy íze és zamata koncentrálódjon, a felesleges víz elpárologjon. Fűszerezés és zselésítés után pedig melegen üvegekbe szedve meleg helyen hagyjuk folyamatosan kihűlni. ilyenkor a benne lévő anyagok, ha még esetleg előfordulnak benne olyan csíraképződésre képes anyagok, amik esetleg penészedést vagy romlást idéz, elő azok elpusztulnak. Nagyon zamatos nagyon színpompás, készítményeket kapunk, felhasználhatjuk akár hideg akár meleg étel készítésénél is. Hidegkonyhában nagyon látványos mártásokat köret-kiegészítőket kaphatunk.
 

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat. Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Hasonló termékek

Dennree bio lekvár eperből 55% gyümölcstartalommal 340 g

1.665 Ft 1.332 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Dennree
Cikkszám: 4021851992371
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Nyírfacukor sárgabarack lekvár, 230 g

1.720 Ft 1.376 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Nyírfacukor
Cikkszám: 5999884035077
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Bio Berta bio lekvár - Homoktövis 210 g

1.615 Ft 1.292 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Bio Berta
Cikkszám: 5999534380915
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Erdélyi ízek 100% szilvalekvár, 240 g

1.750 Ft 1.400 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Erdélyi ízek
Cikkszám: 5999861388097
Jelenleg nem kapható

Fitt Lekvár Áfonya, 210 g

1.795 Ft 1.436 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Fitt lekvár
Cikkszám: 5999887518379
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Ezerédes Sárgabarack lekvár xilittel, 370 g

1.540 Ft 1.232 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Ezerédes
Cikkszám: 5997951100314
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Fitt lekvár homoktövis alma rostokkal, 210 g

1.530 Ft 1.224 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Fitt lekvár
Cikkszám: 5999887518393
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Fitt lekvár kajszibarack, 210 g

1.530 Ft 1.224 Ft
20%
A gyártó összes terméke: Fitt lekvár
Cikkszám: 5999887518362
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)