Leírás és Paraméterek
A Chia mag vagy más néven aztékzsálya-mag egyedi élelmiszer a maga nemében, köszönhetően annak, hogy nagyon magas koncentrációban tartalmaz számos, az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagot.
A Chia mag természetes szuperélelmiszer. A szuperélelmiszerek általában magas arányban növényi eredetű összetevőkből álló élelmiszerek, illetve olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyeket valamilyen okból kifolyólag különösen egészségesek.
Amióta a 90-es évek tudományos kísérletei rávilágítottak arra, hogy növelni kell az Omega 3 zsírsavak fogyasztását a szívbetegségek, a cukorbetegség, a rák, a depresszió megelőzése érdekében, a Chia mag újra jelentős szerepet kapott a táplálkozásban.
Mi teszi a Chia magot különlegessé?
• magas az Omega 3 zsírsav tartalma (15 g Chia mag annyi Omega 3 zsírsavat tartalmaz, mint 250 g lazac)
• növényi termék, így koleszterinmentes
• gazdag oldhatatlan (több mint 30%) és oldódó (5-6%) rostokban egyaránt
• telített zsírsav tartalma nagyon alacsony
• proteinben gazdag, és a 8 esszenciális aminosav mellett további aminosavakat is tartalmaz
• kiváló antioxidáns forrás, még az áfonyánál is több antioxidánst tartalmaz
• magas ásványi anyag tartalma van: kálcium, magnézium, vas, cink, A és B vitaminok, réz, kálium
• felhasználása széleskörű lehetőségeket kínál a mindennapi egészséges táplálkozásban
• könnyen emészthető
• évekig tárolható
A Chia-mag jótékony hatásai:
• Sportolók és testépítők kiváló táplálék kiegészítője lehet az állati fehérjefogyasztás részleges kiváltására.
• Hatásos és gyors segítség lehet a súlyfelesleg leadásában, mert az ételekhez adva növeli azok tömegét, de a kalóriáját csak kis mértékben, használatával mégis tápanyagban gazdag ételhez juthatunk. Természetes alkotóanyagainak köszönhetően növeli az állóképességet, gyorsítja az anyagcserét, ezáltal segít a testsúly csökkentésében. Az élelmi rostok hozzásegítenek a jóllakottság érzéséhez, ezzel minimálisra csökkentve annak a veszélyét, hogy többet együnk, mint amire a szervezetünknek szüksége van. A természetes rost kalória nélkül megnöveli a gyomor tartalmát, a gyomorban felszívja a vizet, megnő a térfogata, ezáltal sokkal gyorsabban telítettnek érezhetjük magunkat. Nagy segítséget nyújt a szénhidrátok anyagcseréjében azáltal, hogy késlelteti a gyomor kiürülését, valamint gyorsítja a szénhidrátok vérbe történő kibocsátását.
• A Chia magban megtalálható Omega-3, fehérje, kálcium, vas, magnézium, kálium és természetes rostok fontos szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében, hozzásegítenek a jó közérzet, kiegyensúlyozottság eléréséhez, segítik a sejtregenerálódást és az emésztést.
• Az Omega 3 esszenciális zsírsavak fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri funkciók működésben, a mentális egészség és más testi funkciók terén is.
Az íze kellemes. Könnyen lehet más ételekkel elegyíteni, mert az íze nem hangsúlyos és nem változtatja meg azok zamatát. Kiváló szószokhoz, vajhoz, salátához, pudinghoz, shake-hez adva. Növeli az ételek tápértékét.Magja darálva sütemények tésztájához is adható.
Javasolt napi mennyiség: 15 gramm.
Leírás
A Chia mag vagy más néven aztékzsálya-mag egyedi élelmiszer a maga nemében, köszönhetően annak, hogy nagyon magas koncentrációban tartalmaz számos, az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagot.
A Chia mag természetes szuperélelmiszer. A szuperélelmiszerek általában magas arányban növényi eredetű összetevőkből álló élelmiszerek, illetve olyan zöldségek és gyümölcsök, amelyeket valamilyen okból kifolyólag különösen egészségesek.
Amióta a 90-es évek tudományos kísérletei rávilágítottak arra, hogy növelni kell az Omega 3 zsírsavak fogyasztását a szívbetegségek, a cukorbetegség, a rák, a depresszió megelőzése érdekében, a Chia mag újra jelentős szerepet kapott a táplálkozásban.
Mi teszi a Chia magot különlegessé?
• magas az Omega 3 zsírsav tartalma (15 g Chia mag annyi Omega 3 zsírsavat tartalmaz, mint 250 g lazac)
• növényi termék, így koleszterinmentes
• gazdag oldhatatlan (több mint 30%) és oldódó (5-6%) rostokban egyaránt
• telített zsírsav tartalma nagyon alacsony
• proteinben gazdag, és a 8 esszenciális aminosav mellett további aminosavakat is tartalmaz
• kiváló antioxidáns forrás, még az áfonyánál is több antioxidánst tartalmaz
• magas ásványi anyag tartalma van: kálcium, magnézium, vas, cink, A és B vitaminok, réz, kálium
• felhasználása széleskörű lehetőségeket kínál a mindennapi egészséges táplálkozásban
• könnyen emészthető
• évekig tárolható
A Chia-mag jótékony hatásai:
• Sportolók és testépítők kiváló táplálék kiegészítője lehet az állati fehérjefogyasztás részleges kiváltására.
• Hatásos és gyors segítség lehet a súlyfelesleg leadásában, mert az ételekhez adva növeli azok tömegét, de a kalóriáját csak kis mértékben, használatával mégis tápanyagban gazdag ételhez juthatunk. Természetes alkotóanyagainak köszönhetően növeli az állóképességet, gyorsítja az anyagcserét, ezáltal segít a testsúly csökkentésében. Az élelmi rostok hozzásegítenek a jóllakottság érzéséhez, ezzel minimálisra csökkentve annak a veszélyét, hogy többet együnk, mint amire a szervezetünknek szüksége van. A természetes rost kalória nélkül megnöveli a gyomor tartalmát, a gyomorban felszívja a vizet, megnő a térfogata, ezáltal sokkal gyorsabban telítettnek érezhetjük magunkat. Nagy segítséget nyújt a szénhidrátok anyagcseréjében azáltal, hogy késlelteti a gyomor kiürülését, valamint gyorsítja a szénhidrátok vérbe történő kibocsátását.
• A Chia magban megtalálható Omega-3, fehérje, kálcium, vas, magnézium, kálium és természetes rostok fontos szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében, hozzásegítenek a jó közérzet, kiegyensúlyozottság eléréséhez, segítik a sejtregenerálódást és az emésztést.
• Az Omega 3 esszenciális zsírsavak fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri funkciók működésben, a mentális egészség és más testi funkciók terén is.
Az íze kellemes. Könnyen lehet más ételekkel elegyíteni, mert az íze nem hangsúlyos és nem változtatja meg azok zamatát. Kiváló szószokhoz, vajhoz, salátához, pudinghoz, shake-hez adva. Növeli az ételek tápértékét.Magja darálva sütemények tésztájához is adható.
Javasolt napi mennyiség: 15 gramm.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.