Nobilis aszalt magozott megy
A meggy az egyik legértékesebb magyar gyümölcs. Feltűnő, mélybordó színe is egyedülálló tulajdonságait hirdeti, az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú gyümölcs. Pikáns, savanyú íze „elijeszti” a vírusokat, kiemelkedő a vértisztító hatása. A gyümölcs gyorsan beérik, frissen rövid ideig tárolható, azonban tartósítószer használata nélkül megaszalva, egész évben élvezhető. Télen kitűnő „gyógyszerként” szolgál a meghűlés ellen. Fogyassza reggelihez müzlijébe keverve, önmagában csemegeként, sütemények készítéséhez vagy desszertek díszítéséhez.
Összetevők: magozott meggy.
1 tasak (100g) tartalmaz:
- Energia: 304 kcal 15%
- Fehérje: 6,1 g 12%
- Szénhidrát: 74,1 g 27%
- Ebből cukrok: 67 g 74%
- Zsír: 1,8 g 2,6%
- Ebből telített zsírsavak: 0,18 g 0,9%
- Élelmi rost: 9,7 g 38,8%
- Nátrium: 0,045 g 1,8%
Az egyéni szükséglet az életkortól, nemtől, testtömegtől és a fizikai aktivitás mértékétől függően változhat.
- E-vitamin: 1,21 mg 12,1%
- C-vitamin: 52,72 mg 88%
- Folsav: 160,5 µg 80,2%
- Kálium: 1532,1 mg 43,7%
- Vas: 3,1 mg 22%
- Magnézium: 53,1 mg 18%
RDA(%)= az ajánlott napi bevitel %-a
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.