Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Parajdi étkezési só 1000 g, Nature Cookta

875 Ft
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 5!
Cikkszám: 5999884818458
A gyártó összes terméke: Nature Cookta
Raktárkészlet: 0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)
Szerezhető hűségpontok: 18

Leírás és Paraméterek

Az erdélyi kincs az egyik legjobb minőségű só: nem jódozott és természetes tisztaságú.
Háztartásunkban leggyakrabban a konyhai sóval találkozunk, ám az emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajtáknak -ahogy a parajdi sónak is- sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint tisztított társainak.

A Nature Cookta Étkezési Parajdi sót külső környezeti hatásoktól védett helyről szerzik be. Különlegességét tovább növeli, hogy kizárólag kézzel bányásszák, apró darabokra aprítják. Megtartja a lehető legtermészetesebb mivoltát és tulajdonságait. Az egyik legjobb hatású összetétel semmiféle adalékanyagot és csomósodásgátló szert nem tartalmaz, ellenben számos ásványianyagot és nyomelemet rejt magában.

A parajdi só a történelemben

Az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett a parajdi só. Az erdélyi sóvidék központja Parajd volt, mely a Kárpát-medence egyik legfontosabb bányászati helye ma is. A település neve a ‘paraj’ elnevezésből származik. A hagyomány szerint a sószállító fuvarosok lovaikat itt legeltették, ,,páréztatták”, miközben szekereiket sóval megrakták. Cassiodorus római történetíró 1500 évvel ezelőtt is már azt hangoztatta, hogy a só az aranynál is nagyobb kincs, amely nélkül az ember nem tud élni. Már a rómaiak korában is működtek a település bányái. A parajdi sót a székely nemzet sójaként is emlegették, az itt lakók 1562-ig szabadon rendelkeztek ezzel a kinccsel. Felkeléseik miatt azonban II. János magyar király elrendelte a sóbányák őrzését, így jöhetett létre 1564-ben Parajd települése is.
A világszerte ismert só Európa egyik legnagyobb sótartalékának számít. Értékét mutatja, hogy egész birodalmakat alapozott meg és gazdaggá tette a sólelőhelyek környékén élőket. A só szállítása útvonalakat határozott meg, s különböző adókat is kivetettek rá.

A parajdi só a konyhában

Főzéskor, sütéskor mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. Nyugodtan használhatjuk a hagyományos, asztali só helyett húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, ‘sóágyakhoz’ is.
Érdemes ezzel a sóval tartósítania a káposztát, hogy a levele ropogós maradjon.
Elősózás a baromfihúsoknál és a halaknál ajánlott. A bárányhúst a sütés előtt 24-48 órával előbb javasolt besózni, így íze sokkal teltebb és ízletesebb lesz. A kivételes só gazdagabb ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. Segítségével saját szánk íze szerint formálhatjuk finomságainkat.

A terméket száraz helyen tárolja és olyan anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.

A parajdi só fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

NaCl tartalom: 97%
Tartalmaz: 100% parajdi só

g 1000
db 1

Leírás

Az erdélyi kincs az egyik legjobb minőségű só: nem jódozott és természetes tisztaságú.
Háztartásunkban leggyakrabban a konyhai sóval találkozunk, ám az emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajtáknak -ahogy a parajdi sónak is- sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint tisztított társainak.

A Nature Cookta Étkezési Parajdi sót külső környezeti hatásoktól védett helyről szerzik be. Különlegességét tovább növeli, hogy kizárólag kézzel bányásszák, apró darabokra aprítják. Megtartja a lehető legtermészetesebb mivoltát és tulajdonságait. Az egyik legjobb hatású összetétel semmiféle adalékanyagot és csomósodásgátló szert nem tartalmaz, ellenben számos ásványianyagot és nyomelemet rejt magában.

A parajdi só a történelemben

Az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett a parajdi só. Az erdélyi sóvidék központja Parajd volt, mely a Kárpát-medence egyik legfontosabb bányászati helye ma is. A település neve a ‘paraj’ elnevezésből származik. A hagyomány szerint a sószállító fuvarosok lovaikat itt legeltették, ,,páréztatták”, miközben szekereiket sóval megrakták. Cassiodorus római történetíró 1500 évvel ezelőtt is már azt hangoztatta, hogy a só az aranynál is nagyobb kincs, amely nélkül az ember nem tud élni. Már a rómaiak korában is működtek a település bányái. A parajdi sót a székely nemzet sójaként is emlegették, az itt lakók 1562-ig szabadon rendelkeztek ezzel a kinccsel. Felkeléseik miatt azonban II. János magyar király elrendelte a sóbányák őrzését, így jöhetett létre 1564-ben Parajd települése is.
A világszerte ismert só Európa egyik legnagyobb sótartalékának számít. Értékét mutatja, hogy egész birodalmakat alapozott meg és gazdaggá tette a sólelőhelyek környékén élőket. A só szállítása útvonalakat határozott meg, s különböző adókat is kivetettek rá.

A parajdi só a konyhában

Főzéskor, sütéskor mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. Nyugodtan használhatjuk a hagyományos, asztali só helyett húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, ‘sóágyakhoz’ is.
Érdemes ezzel a sóval tartósítania a káposztát, hogy a levele ropogós maradjon.
Elősózás a baromfihúsoknál és a halaknál ajánlott. A bárányhúst a sütés előtt 24-48 órával előbb javasolt besózni, így íze sokkal teltebb és ízletesebb lesz. A kivételes só gazdagabb ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. Segítségével saját szánk íze szerint formálhatjuk finomságainkat.

A terméket száraz helyen tárolja és olyan anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.

A parajdi só fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

NaCl tartalom: 97%
Tartalmaz: 100% parajdi só

Tájékoztatás

Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.

Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.

Kapcsolódó termékek

Parajdi gyógynövényes sópárna 1,5 kg-s töltettel - kakukkfüves

3.320 Ft
A gyártó összes terméke: Sóterápia
Cikkszám: 5999885350452
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Parajdi gyógynövényes sópárna 1,5 kg-s töltettel - borsmentás

3.320 Ft
A gyártó összes terméke: Sóterápia
Cikkszám: 5999885350469
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Hasonló termékek

NaturPiac Himalája só, étkezési (finom őrlésű), 1000 g

885 Ft
A gyártó összes terméke: Naturpiac
Cikkszám: 5999026337328
Raktáron

Naturmind Himalaya só finom, fehér, 1 kg

885 Ft
A gyártó összes terméke: BiOrganik-Naturmind
Cikkszám: 5999559311437
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Naturmind Himalaya só durva, rózsaszín, 1 kg

885 Ft
A gyártó összes terméke: BiOrganik-Naturmind
Cikkszám: 5999559311703
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Natur Tanya Parajdi só (Székely só), 1 kg

900 Ft
A gyártó összes terméke: Natur Tanya
Cikkszám: 5999565080419
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Szafi Reform fehér finomszemcsés himalaya só 500g

835 Ft
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564150342
0 db (Beszerzés: 3-5 m.nap)

Szafi Reform rózsaszín finomszemcsés himalaya só 500g

835 Ft
A gyártó összes terméke: Szafi
Cikkszám: 5999564150991
0 db (Beszerzés: 3-5 m.nap)

Naturmind Himalaya só finom, rózsaszín, 1 kg

830 Ft
A gyártó összes terméke: BiOrganik-Naturmind
Cikkszám: 5999559311420
0 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)

Natur Tanya Himalája só (Pakisztáni só, Indus só), 1kg

945 Ft
A gyártó összes terméke: Natur Tanya
Cikkszám: 5999565080273
Raktáron