Leírás és Paraméterek
Goji Berry
A goji berry többféle néven is ismert: Goji berry, Wolfberry, Lícium (Lycium) gyümölcs, Farkasbogyó, közönséges ördögcérna.
Az ázsiai emberek a jó közérzet, a magas életkor és a vitalitás gyümölcsének tartják. A goji az utóbbi idõben a nyugati orvostudomány érdeklõdést is felkeltette.
A Goji gyümölcs régóta számos ázsiai étel alapanyaga is, s köretként is alkalmazzák.
A goji a világon a második legnagyobb mennyiségû C-vitamint tartalmazó gyümölcs. A goji bogyó gazdag forrása a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminnak, ásványi anyagoknak (többek között cink, vas, réz, kalcium, szelén, foszfor, kálium), aminosavaknak, poliszacharidoknak és karotinoidoknak.
Béta-karotint is tartalmaz, amirõl köztudott, és tudományosan is igazolt hatása, hogy védi a bõrt a káros UV-sugárzástól, és késlelteti a bõr öregedését.
A lícium az egyik legerõsebb természetes antioxidáns gyümölcs, ORAC értéke (antioxidáns tartalma) 27-szerese a vörös szõlõ és 6-szorosa a földi szeder ORAC értékének! Méltán érdemelte ki a superfood: „szupertápanyag” elnevezést.
Fogyaszthatjuk nyersen: elrágcsálva a szárított bogyókat vagy elõre beáztatva vízbe, teába (müzlivel, turmixokhoz), de akár fõzve is különbözõ kásákkal.
Narancsos piros, édeskés gyümölcsét szüretkor leginkább lerázzák a bokrokról, hogy kevésbé sérüljenek a bogyók. A hagyományos kínai gyógyászat már több száz éve használja, immunerõsítõként, májvédõként és keringésjavítóként tartják számon. Ismert még ezeken kívül látásjavító, anyagcsere fokozó hatásairól is, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, lassítja az öregedési folyamatokat.
Leírás
Goji Berry
A goji berry többféle néven is ismert: Goji berry, Wolfberry, Lícium (Lycium) gyümölcs, Farkasbogyó, közönséges ördögcérna.
Az ázsiai emberek a jó közérzet, a magas életkor és a vitalitás gyümölcsének tartják. A goji az utóbbi idõben a nyugati orvostudomány érdeklõdést is felkeltette.
A Goji gyümölcs régóta számos ázsiai étel alapanyaga is, s köretként is alkalmazzák.
A goji a világon a második legnagyobb mennyiségû C-vitamint tartalmazó gyümölcs. A goji bogyó gazdag forrása a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminnak, ásványi anyagoknak (többek között cink, vas, réz, kalcium, szelén, foszfor, kálium), aminosavaknak, poliszacharidoknak és karotinoidoknak.
Béta-karotint is tartalmaz, amirõl köztudott, és tudományosan is igazolt hatása, hogy védi a bõrt a káros UV-sugárzástól, és késlelteti a bõr öregedését.
A lícium az egyik legerõsebb természetes antioxidáns gyümölcs, ORAC értéke (antioxidáns tartalma) 27-szerese a vörös szõlõ és 6-szorosa a földi szeder ORAC értékének! Méltán érdemelte ki a superfood: „szupertápanyag” elnevezést.
Fogyaszthatjuk nyersen: elrágcsálva a szárított bogyókat vagy elõre beáztatva vízbe, teába (müzlivel, turmixokhoz), de akár fõzve is különbözõ kásákkal.
Narancsos piros, édeskés gyümölcsét szüretkor leginkább lerázzák a bokrokról, hogy kevésbé sérüljenek a bogyók. A hagyományos kínai gyógyászat már több száz éve használja, immunerõsítõként, májvédõként és keringésjavítóként tartják számon. Ismert még ezeken kívül látásjavító, anyagcsere fokozó hatásairól is, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, lassítja az öregedési folyamatokat.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.