Leírás és Paraméterek
Háromféle mazsola ízletes keveréke.
Összetevők: Thompson mazsola (mazsola, napraforgó olaj), fekete csemege mazsola (mazsola, napraforgó olaj), arany mazsola (mazsola, napraforgó olaj, antioxidáns (kén-dioxid))
- A Thompson mazsola vagy a szárított szőlő az egyik legnépszerűbb szárított gyümölcs, mely jellegzetes, édes ízének köszönheti népszerűségét.
- A mazsolaszőlő az egyik legősibb és legelterjedtebb aszalt gyümölcs, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő, de szárított formában hatóanyagai koncentrálódnak.
A mazsola héjában lévő flavonoidok jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre, a rezveratrol antioxidáns tartalma védi a szervezetet a sejtkárosító anyagoktól, így hathatós segítség a rák kialakulásának megelőzésében. A benne lévő P-vitamin és C vitamin hatásosan együtt dolgozik a baktériumokkal és vírusokkal szembeni harcban, allergia és gyulladásgátló szerepe is jelentős, a koleszterein egyik legjobb ellenszereként tartják számon.
Természetes szőlő cukortartalma folyamatos, egyenletes energiát ad az egész szervezetnek, különösen az izom, szív és agyműködés számára. Teljes tömegéből (fajtától függően) körülbelül 30% gyümölcscukor, 28% szőlőcukor.
Gyorsan felszívódó energia tartalma csökkenti a fáradtságot, élelmi rost és gyümölcssav tartalma segíti az emésztést, és segíti a felesleges tápanyagok kiürítését.
Felhasználási ötletek:
Az arany mazsola a mazsolák között egy kiváló, nemesített, válogatott fajta, íze intenzívebb a többi mazsolánál.
Remek rágcsálni való olajos magvakkal keverve, használják süteménybe, desszertbe, fagylaltba, müzlikbe, joghurtokba, még csemegeborok készítéséhez is.
Mielőtt a mazsolát a süteménybe tesszük, forgassuk meg lisztben, így nem süllyed le a tészta aljára.
Sokkal finomabb lesz a mazsola, ha felhasználás előtt egy napig rumba vagy borba áztatjuk, és úgy tesszük az édességhez.
- A fekete mazsola egészségügyi előnyei:
Természetes vértisztító, késlelteti a bőr öregedésének jeleit, gyógyítja az oszteoporózist, haj őszülésének megakadályozása ellen, vérszegénység ellen, csökkenti a rossz koleszterint, vérnyomás szabályozása, jó a fogak számára, jó a szemnek.
Fogyasztható közvetlenül csemegeként, felhasználható müzlik, joghurtok ízesítésére, sütemények készítéséhez.
Leírás
Háromféle mazsola ízletes keveréke.
Összetevők: Thompson mazsola (mazsola, napraforgó olaj), fekete csemege mazsola (mazsola, napraforgó olaj), arany mazsola (mazsola, napraforgó olaj, antioxidáns (kén-dioxid))
- A Thompson mazsola vagy a szárított szőlő az egyik legnépszerűbb szárított gyümölcs, mely jellegzetes, édes ízének köszönheti népszerűségét.
- A mazsolaszőlő az egyik legősibb és legelterjedtebb aszalt gyümölcs, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő, de szárított formában hatóanyagai koncentrálódnak.
A mazsola héjában lévő flavonoidok jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre, a rezveratrol antioxidáns tartalma védi a szervezetet a sejtkárosító anyagoktól, így hathatós segítség a rák kialakulásának megelőzésében. A benne lévő P-vitamin és C vitamin hatásosan együtt dolgozik a baktériumokkal és vírusokkal szembeni harcban, allergia és gyulladásgátló szerepe is jelentős, a koleszterein egyik legjobb ellenszereként tartják számon.
Természetes szőlő cukortartalma folyamatos, egyenletes energiát ad az egész szervezetnek, különösen az izom, szív és agyműködés számára. Teljes tömegéből (fajtától függően) körülbelül 30% gyümölcscukor, 28% szőlőcukor.
Gyorsan felszívódó energia tartalma csökkenti a fáradtságot, élelmi rost és gyümölcssav tartalma segíti az emésztést, és segíti a felesleges tápanyagok kiürítését.
Felhasználási ötletek:
Az arany mazsola a mazsolák között egy kiváló, nemesített, válogatott fajta, íze intenzívebb a többi mazsolánál.
Remek rágcsálni való olajos magvakkal keverve, használják süteménybe, desszertbe, fagylaltba, müzlikbe, joghurtokba, még csemegeborok készítéséhez is.
Mielőtt a mazsolát a süteménybe tesszük, forgassuk meg lisztben, így nem süllyed le a tészta aljára.
Sokkal finomabb lesz a mazsola, ha felhasználás előtt egy napig rumba vagy borba áztatjuk, és úgy tesszük az édességhez.
- A fekete mazsola egészségügyi előnyei:
Természetes vértisztító, késlelteti a bőr öregedésének jeleit, gyógyítja az oszteoporózist, haj őszülésének megakadályozása ellen, vérszegénység ellen, csökkenti a rossz koleszterint, vérnyomás szabályozása, jó a fogak számára, jó a szemnek.
Fogyasztható közvetlenül csemegeként, felhasználható müzlik, joghurtok ízesítésére, sütemények készítéséhez.