Leírás és Paraméterek
A napraforgómagot könnyedén be tudjuk illeszteni az étrendünkbe, hogy hozzájáruljon az általános egészségünkhöz, illetve a fitnesz céljaink eléréséhez.
A következő előnyökkel rendelkezik:
Gyulladások csökkentése
Az antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező fitonutriensekben (növényi vegyületek, mint a fitoszterolok) gazdag napraforgómag segíthet a gyulladások mérséklésében.
A szív egészségének támogatása
A napraforgómagban található többszörösen telítetlen zsírok (olaj- és linolsavban gazdag), rost és fitoszterolok növelhetik a vérünkben lévő jó koleszterinszintet (HDL), és javíthatják a szívünk egészségi állapotát.
Az immunrendszer támogatása
100 gramm napraforgómag több mint egyharmadát tartalmazza a cink és a szelén napi szükségletünkből, amelyek elengedhetetlenek az immunrendszer erősítéséhez. Az egészséges immunrendszer hatékonyabb a baktériumok és vírusok elleni küzdelemben.
Az egészséges növekedés és anyagcsere támogatása
A folát a fejlődés kulcsfontosságú tápanyaga, és fontos a fogamzóképes korú nők számára. A napraforgómagban található B-vitaminok elengedhetetlenek a szénhidrátok, fehérjék és zsírok egészséges anyagcseréjéhez, hogy optimalizálhassuk teljesítményünket, tápanyag felvételünket, valamint az energiánkat.
Mivel tápanyagban különösen gazdag ételek, sok kalóriát tartalmaznak már kis adagban is. Ezért ügyeljünk arra, hogy mennyit fogyasztunk belőlük.
A napraforgómag-allergia ritka (a napraforgómagból készült vaj népszerű alternatíva azoknak, akik mogyoróallergiában szenvednek, és nem tudnak mogyoróvajat enni), azért el kell kerülni, ha ismert allergiánk van.
Fogyasztható közvetlenül csemegeként, pékárukhoz, müzlikhez, salátákhoz nyersen vagy pörkölve, érdekes és értékes kiegészítője lehet leveseknek, salátáknak, zöldségköreteknek, mártásoknak, rakott-töltött, csőben sült ételeknek, süteményeknek.
A termék nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.
Összetevők: hántolt napraforgó.
Leírás
A napraforgómagot könnyedén be tudjuk illeszteni az étrendünkbe, hogy hozzájáruljon az általános egészségünkhöz, illetve a fitnesz céljaink eléréséhez.
A következő előnyökkel rendelkezik:
Gyulladások csökkentése
Az antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező fitonutriensekben (növényi vegyületek, mint a fitoszterolok) gazdag napraforgómag segíthet a gyulladások mérséklésében.
A szív egészségének támogatása
A napraforgómagban található többszörösen telítetlen zsírok (olaj- és linolsavban gazdag), rost és fitoszterolok növelhetik a vérünkben lévő jó koleszterinszintet (HDL), és javíthatják a szívünk egészségi állapotát.
Az immunrendszer támogatása
100 gramm napraforgómag több mint egyharmadát tartalmazza a cink és a szelén napi szükségletünkből, amelyek elengedhetetlenek az immunrendszer erősítéséhez. Az egészséges immunrendszer hatékonyabb a baktériumok és vírusok elleni küzdelemben.
Az egészséges növekedés és anyagcsere támogatása
A folát a fejlődés kulcsfontosságú tápanyaga, és fontos a fogamzóképes korú nők számára. A napraforgómagban található B-vitaminok elengedhetetlenek a szénhidrátok, fehérjék és zsírok egészséges anyagcseréjéhez, hogy optimalizálhassuk teljesítményünket, tápanyag felvételünket, valamint az energiánkat.
Mivel tápanyagban különösen gazdag ételek, sok kalóriát tartalmaznak már kis adagban is. Ezért ügyeljünk arra, hogy mennyit fogyasztunk belőlük.
A napraforgómag-allergia ritka (a napraforgómagból készült vaj népszerű alternatíva azoknak, akik mogyoróallergiában szenvednek, és nem tudnak mogyoróvajat enni), azért el kell kerülni, ha ismert allergiánk van.
Fogyasztható közvetlenül csemegeként, pékárukhoz, müzlikhez, salátákhoz nyersen vagy pörkölve, érdekes és értékes kiegészítője lehet leveseknek, salátáknak, zöldségköreteknek, mártásoknak, rakott-töltött, csőben sült ételeknek, süteményeknek.
A termék nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.
Összetevők: hántolt napraforgó.