Leírás és Paraméterek
Természetes béltisztító. Magas rosttartalmának és nagy vízmegkötő képességének köszönhetően segít a székrekedés megszüntetésében, a bélsár távozásában. Fogyókúrához is javasolt, mivel kitölti a gyomrot, csökkenti az éhségérzetet.
Az útifű maghéj, vagy másik nevén psyllium husk, kúraszerű használatával megakadályozható a bélkő-, és a zsírlerakódás is, helyreáll az emésztésünk, de hatékonyan csökkenthetjük vele étvágyunkat, miközben kalóriát nem viszünk szervezetünkbe.
Magas rosttartalmának köszönhetően a bélrendszer megtisztul, a bélflóra egyensúlyba kerül. A géles anyagot a szervezet nem dolgozza fel, hanem végighalad az emésztőrendszeren, így távolítva el a felraktározódott bomlásterméket.
Fontos, hogy fogyasztásakor megfelelő mennyiségű folyadékot vigyünk be szervezetünkbe (1 grammhoz körülbelül 0, 5 l vizet), mert az útifű maghéj különlegességei közé tartozik, hogy nagy vízmegkötő képessége miatt folyadék hatására válik zselészerűvé, amely majd finoman tisztítja a bélrendszert.
Felhasználási javaslat:
Az útifű maghéjat keverhetjük müzlibe vagy reggelinkhez a kenyeret, zsemlét is elkészíthetjük felhasználásával.
A vajat, pástétomot dúsíthatjuk vele vagy fűszeres olajhoz is keverhetjük.
Főételeink közül főleg főzelékek, mártások elkészítéséhez javasoljuk, tökéletes alternatíva sűrítésre a fehér liszt helyett.
Leveseinkbe rántás helyett, tésztaételek szószához keverve is megállja helyét.
Nyers ételek sűrítéséhez, gyümölcspürék állagának keményítéséhez is kiváló, de pudingot is készíthetünk adagolásával.
Két éven aluli gyermekek vagy várandós, szoptató nők számára fogyasztását nem ajánljuk.
Leírás
Természetes béltisztító. Magas rosttartalmának és nagy vízmegkötő képességének köszönhetően segít a székrekedés megszüntetésében, a bélsár távozásában. Fogyókúrához is javasolt, mivel kitölti a gyomrot, csökkenti az éhségérzetet.
Az útifű maghéj, vagy másik nevén psyllium husk, kúraszerű használatával megakadályozható a bélkő-, és a zsírlerakódás is, helyreáll az emésztésünk, de hatékonyan csökkenthetjük vele étvágyunkat, miközben kalóriát nem viszünk szervezetünkbe.
Magas rosttartalmának köszönhetően a bélrendszer megtisztul, a bélflóra egyensúlyba kerül. A géles anyagot a szervezet nem dolgozza fel, hanem végighalad az emésztőrendszeren, így távolítva el a felraktározódott bomlásterméket.
Fontos, hogy fogyasztásakor megfelelő mennyiségű folyadékot vigyünk be szervezetünkbe (1 grammhoz körülbelül 0, 5 l vizet), mert az útifű maghéj különlegességei közé tartozik, hogy nagy vízmegkötő képessége miatt folyadék hatására válik zselészerűvé, amely majd finoman tisztítja a bélrendszert.
Felhasználási javaslat:
Az útifű maghéjat keverhetjük müzlibe vagy reggelinkhez a kenyeret, zsemlét is elkészíthetjük felhasználásával.
A vajat, pástétomot dúsíthatjuk vele vagy fűszeres olajhoz is keverhetjük.
Főételeink közül főleg főzelékek, mártások elkészítéséhez javasoljuk, tökéletes alternatíva sűrítésre a fehér liszt helyett.
Leveseinkbe rántás helyett, tésztaételek szószához keverve is megállja helyét.
Nyers ételek sűrítéséhez, gyümölcspürék állagának keményítéséhez is kiváló, de pudingot is készíthetünk adagolásával.
Két éven aluli gyermekek vagy várandós, szoptató nők számára fogyasztását nem ajánljuk.