Leírás és Paraméterek
Hidegen sajtolt szűz kókuszolaj, 110 ml
VCO - ez a három betű a világ nagy részében már jól ismert fogalmat takar:Virgin Coconut Oil, azaz szűz kókuszolaj. Számos kókuszolajterméket találhatunk a boltok polcain, de az biztos, ha VCO-t veszünk, a doboz felbontásakor a friss kókuszra emlékeztető illatot kell éreznünk. A VCO bőrünkre kerülve gyorsan, tökéletesen felszívódik.A legtöbb kereskedelmi forgalomban lévő kókuszolaj a koprából készül. A kopra alapvetően a szárított kókusz húsa. A kopra különböző szárítási eljárások eredménye (füstölés, napon szárítás, kemencében szárítás vagy ezek kombinációja). A koprát ezek után különféle eljárásoknak vetik alá, általában hidrogenizálják, hogy folyékony állagból szilárddá váljon.
A VCO általában a friss kókuszból készül, és előállítása során megtartja a friss kókusz alapvető tulajdonságait. A szűz kókuszolaj természetes módon magától válik szilárddá, ha a hőmérséklet 24 C-fok alatt van.
A kókuszolaj előnye
Az ételekben található zsír a telített és telítetlen zsírsavak keveréke. Minden zsírsav tartalmaz szénatomokat hidrogénatomokhoz kötötten. A közepes láncolatú zsírsavak 6-12 szénatomot, a hosszú láncolatú zsírsavak több mint 12 szénatomot tartalmaznak. A VCO 90% telített zsírsav, 48% laurinsav, 16% mirisztinsav, 9% palmitinsav, 8% kaprilsav, 7% kaprinsav és 2% sztearinsav. A VCO előnyeit főleg a közepes láncolatú zsírsavaknak köszönheti.
A VCO fő tulajdonságai:
Nem tartalmaz transzzsírokat.
Nincs benne LDL (rossz koleszterin).
Alacsony a kalóriatartalma.
Gazdag E-vitaminban és hatásos antioxidáns.
Ráadásul a VCO nem csak a táplálkozási egészségre van jó hatással, de a hajra és a bőrre is. Antioxidáns tulajdonsága védi a bőrt a szabad gyökök támadásától. Segít késleltetni a bőr öregedését és ráncosodását.
Leírás
Hidegen sajtolt szűz kókuszolaj, 110 ml
VCO - ez a három betű a világ nagy részében már jól ismert fogalmat takar:Virgin Coconut Oil, azaz szűz kókuszolaj. Számos kókuszolajterméket találhatunk a boltok polcain, de az biztos, ha VCO-t veszünk, a doboz felbontásakor a friss kókuszra emlékeztető illatot kell éreznünk. A VCO bőrünkre kerülve gyorsan, tökéletesen felszívódik.A legtöbb kereskedelmi forgalomban lévő kókuszolaj a koprából készül. A kopra alapvetően a szárított kókusz húsa. A kopra különböző szárítási eljárások eredménye (füstölés, napon szárítás, kemencében szárítás vagy ezek kombinációja). A koprát ezek után különféle eljárásoknak vetik alá, általában hidrogenizálják, hogy folyékony állagból szilárddá váljon.
A VCO általában a friss kókuszból készül, és előállítása során megtartja a friss kókusz alapvető tulajdonságait. A szűz kókuszolaj természetes módon magától válik szilárddá, ha a hőmérséklet 24 C-fok alatt van.
A kókuszolaj előnye
Az ételekben található zsír a telített és telítetlen zsírsavak keveréke. Minden zsírsav tartalmaz szénatomokat hidrogénatomokhoz kötötten. A közepes láncolatú zsírsavak 6-12 szénatomot, a hosszú láncolatú zsírsavak több mint 12 szénatomot tartalmaznak. A VCO 90% telített zsírsav, 48% laurinsav, 16% mirisztinsav, 9% palmitinsav, 8% kaprilsav, 7% kaprinsav és 2% sztearinsav. A VCO előnyeit főleg a közepes láncolatú zsírsavaknak köszönheti.
A VCO fő tulajdonságai:
Nem tartalmaz transzzsírokat.
Nincs benne LDL (rossz koleszterin).
Alacsony a kalóriatartalma.
Gazdag E-vitaminban és hatásos antioxidáns.
Ráadásul a VCO nem csak a táplálkozási egészségre van jó hatással, de a hajra és a bőrre is. Antioxidáns tulajdonsága védi a bőrt a szabad gyökök támadásától. Segít késleltetni a bőr öregedését és ráncosodását.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.