Leírás és Paraméterek
Medicura bio Spirulina tabletta, 150 db
A Spirulina alga szuperélelmiszer. A Spirulina egyike a világ a legtáplálóbb és legkoncentráltabb szuperételeinek. Éppen ezért egyre többször jelenik meg természetes élelmiszerekben és italokban, mint a zöld ételek és italok, az energiaszeletek vagy a táplálék kiegészítők.
A Spirulina csodálatosan magas fehérje tartalommal rendelkezik, átlagosan 60%-kal, többel, mint a vörös hús, melyben mindössze 27% körüli a fehérje mennyiség. A spirulinában található fehérjék ráadásul teljesek, tartalmazzák valamennyi esszenciális aminosavat, melyre az emberi szervezetnek az egészséghez szüksége van.
A Spirulina ugyanakkor tartalmaz egy sor más hasznos tápanyagot is: B-vitaminokat (kiemelkedően magas mennyiségben B-12-vitamint), K- és más vitaminokat. Természetesen gazdag jód- és ásványi anyagforrás (kálcium, vas, magnézium, szelén, mangán, kálium, cink)az egyik legjobb ismert gamma-linolénsav forrás (GLA - fontos zsírsav a szív és az ízületek számára).
Megtalálhatók benne egyéb esszenciális zsírsavak, mint a szulfolipidek, melyek a T-limfociták védekezését segíthetik elő a HIV-fertőzéssel szemben.
Fitopigmentek (fikocianin, klorofill és karotenoidok), metallotionin vegyületek(fémekkel kombinált fehérjék, melyek megkötik a radioaktív izotópokat)alacsony (15-20%-os) szénhidráttartalommal rendelkezik18 különböző aminosav található benne.
Tanulmányok igazolják, hogy a spirulinában lévő fehérjék nagyon jól (83-90%-ban) emészthetők, köszönhetően annak, hogy nem rendelkeznek cellulóz fallal, mint például az élesztő, így nem igényel főzést ahhoz, hogy a fehérjék felszívódjanak a szervezetünkben. A spirulina szárazsúlyának nagyjából 60%-a fehérje, mely létfontosságú a növekedéshez és a sejtregenerálódáshoz.
A spirulina nagyszerűen megfelel, a zsíros és koleszterindús húsok és száraztermékek helyettesítésére.
A spirulina összetétele: 10 gramm spirulina a minimum napi vasszükséglet 70%át és a napi minimum A-, B-vitamin komplex, D- és K-vitamin mennyiség három-négyszeresét fedezi. Ezek azok az értékek, amelyeket az egészsége iránt tudatos ember, elvár egy szuperélelmiszertől.
A Spirulina nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat vagy GLA-t, ami az anyatejben is megtalálható és a babák egészséges fejlődését segíti elő.
A Spirulina másik előnye, hogy jó hatással van a bélflórára, mint a laktobacillus és abifidobaktérium, ezzel elősegíti az emésztést és a megfelelő bélműködést.
A spirulina mindenkinek ajánlott.
Leírás
Medicura bio Spirulina tabletta, 150 db
A Spirulina alga szuperélelmiszer. A Spirulina egyike a világ a legtáplálóbb és legkoncentráltabb szuperételeinek. Éppen ezért egyre többször jelenik meg természetes élelmiszerekben és italokban, mint a zöld ételek és italok, az energiaszeletek vagy a táplálék kiegészítők.
A Spirulina csodálatosan magas fehérje tartalommal rendelkezik, átlagosan 60%-kal, többel, mint a vörös hús, melyben mindössze 27% körüli a fehérje mennyiség. A spirulinában található fehérjék ráadásul teljesek, tartalmazzák valamennyi esszenciális aminosavat, melyre az emberi szervezetnek az egészséghez szüksége van.
A Spirulina ugyanakkor tartalmaz egy sor más hasznos tápanyagot is: B-vitaminokat (kiemelkedően magas mennyiségben B-12-vitamint), K- és más vitaminokat. Természetesen gazdag jód- és ásványi anyagforrás (kálcium, vas, magnézium, szelén, mangán, kálium, cink)az egyik legjobb ismert gamma-linolénsav forrás (GLA - fontos zsírsav a szív és az ízületek számára).
Megtalálhatók benne egyéb esszenciális zsírsavak, mint a szulfolipidek, melyek a T-limfociták védekezését segíthetik elő a HIV-fertőzéssel szemben.
Fitopigmentek (fikocianin, klorofill és karotenoidok), metallotionin vegyületek(fémekkel kombinált fehérjék, melyek megkötik a radioaktív izotópokat)alacsony (15-20%-os) szénhidráttartalommal rendelkezik18 különböző aminosav található benne.
Tanulmányok igazolják, hogy a spirulinában lévő fehérjék nagyon jól (83-90%-ban) emészthetők, köszönhetően annak, hogy nem rendelkeznek cellulóz fallal, mint például az élesztő, így nem igényel főzést ahhoz, hogy a fehérjék felszívódjanak a szervezetünkben. A spirulina szárazsúlyának nagyjából 60%-a fehérje, mely létfontosságú a növekedéshez és a sejtregenerálódáshoz.
A spirulina nagyszerűen megfelel, a zsíros és koleszterindús húsok és száraztermékek helyettesítésére.
A spirulina összetétele: 10 gramm spirulina a minimum napi vasszükséglet 70%át és a napi minimum A-, B-vitamin komplex, D- és K-vitamin mennyiség három-négyszeresét fedezi. Ezek azok az értékek, amelyeket az egészsége iránt tudatos ember, elvár egy szuperélelmiszertől.
A Spirulina nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat vagy GLA-t, ami az anyatejben is megtalálható és a babák egészséges fejlődését segíti elő.
A Spirulina másik előnye, hogy jó hatással van a bélflórára, mint a laktobacillus és abifidobaktérium, ezzel elősegíti az emésztést és a megfelelő bélműködést.
A spirulina mindenkinek ajánlott.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.