Leírás és Paraméterek
A kakaóbabból nyert vaj az egyik legstabilabb, legtöményebb természetes növényi zsiradék, kiváló tápláló és bőrlágyító hatást kölcsönöz a kozmetikai készítményeknek.
Előállítás módja: kakaószemeket ledarálják és kipréselik; az így nyert vajat szín halványítás és enyhe szagtalanítás céljából mechanikus eljárással megszűrik
Földrajzi származás: Dominikai Köztársaság, gyártva Hollandiában.
Minőség: Mayam kakaóvaj, az Ecocert által tanúsított természetes, bio kozmetikai termék
Megjelenési forma: szilárd állagú, sárgás tömény anyag, jellegzetes finom illattal. 35°C felett vagy a bőrrel való érintkezéskor megolvad
Főbb összetevők: sztearinsav, oleinsav, palmitinsav, linolsav, polifenolok, teobromin, tokoferolok, tokotrineolok, szkvalének, fitoszterolok
Összetevők (INCI): theobroma cacao seed butter*
*Az összetevők 100%-a organikus mezőgazdaságból származik.
Természetes, organikus (bio) kozmetikum, Ecocert Greenlife tanúsítvánnyal, a http://cosmetics.ecocert.com címen olvasható ECOCERT szabvánnyal összhangban
A kakaóvaj tulajdonságai
bőrlágyító, tápláló és szerkezetjavító hatású
magas antioxidánstartalommal rendelkezik, ami erőteljes öregedésgátló hatást kelt
segíti a hidrolipid réteg regenerálódását
megerősíti a bőr saját védőgátját, megelőzve a kiszáradást
késlelteti a ráncok megjelenését és az öregedés más jeleit
segítséget nyújt a bőrcsíkok kialakulásának megelőzésében és a bőr rugalmasságának megőrzésében
hozzájárul a természetes és egyenletes barnuláshoz
selymes, csillogó megjelenést kölcsönöz a bőrnek
felerősíti a regenerálódási folyamatot és megerősíti a bőr ellenálló-képességét
Miben segít
a bőr ápolásában; kiváltképpen a száraz bőrre megfelelő
megöregedett, száraz arcbőr ápolásában
külső hatásoktól károsodott bőr regenerálódásánál
repedezett, durva bőr feljavításánál
narancsbőr elleni masszázsra alkalmas
a bőr ápolásában terhesség alatt és után
ajakápolásban
barnulást segítő termékekben
kéz- és lábápolásnál
szappankészítésben
Hogyan használjuk a kozmetikában
a kakaóvaj önmagában bőrre vihető, viszont szilárdsága miatt ajánlott használata előtt tenyerünkben megolvasztani
használhatjuk különböző kozmetikai készítmények összetevőjeként, figyelembe véve, hogy megszilárdulás után miként befolyásolja azok állagát
rúzsok és ajakbalzsamok összetevőjeként, nagyon kellemes szerkezetet eredményez
nagy keménységű vaj lévén, testvajak készítésekor, a könnyebb bőrre vihetőség érdekében ötvözzük növényi olajokkal; illatosításhoz használhatunk illóolajokat vagy természetes illatosítókat
emulgeált balzsamok és krémek készítésére, de masszázsra is alkalmas
ha a kakaóvajat más olajjal vagy vajjal szeretnénk keverni, előtte vízfürdőn olvasszuk fel
emulziók készítésekor a kakaóvajat a zsírfázisba adagoljuk
Tárolás: oxidációra ellenálló; szobahőmérsékleten, de nedvességtől és közvetlen fénytől védett helyen tárolandó
Biztonsági adatok: kozmetikai felhasználásra ajánlott.
Leírás
A kakaóbabból nyert vaj az egyik legstabilabb, legtöményebb természetes növényi zsiradék, kiváló tápláló és bőrlágyító hatást kölcsönöz a kozmetikai készítményeknek.
Előállítás módja: kakaószemeket ledarálják és kipréselik; az így nyert vajat szín halványítás és enyhe szagtalanítás céljából mechanikus eljárással megszűrik
Földrajzi származás: Dominikai Köztársaság, gyártva Hollandiában.
Minőség: Mayam kakaóvaj, az Ecocert által tanúsított természetes, bio kozmetikai termék
Megjelenési forma: szilárd állagú, sárgás tömény anyag, jellegzetes finom illattal. 35°C felett vagy a bőrrel való érintkezéskor megolvad
Főbb összetevők: sztearinsav, oleinsav, palmitinsav, linolsav, polifenolok, teobromin, tokoferolok, tokotrineolok, szkvalének, fitoszterolok
Összetevők (INCI): theobroma cacao seed butter*
*Az összetevők 100%-a organikus mezőgazdaságból származik.
Természetes, organikus (bio) kozmetikum, Ecocert Greenlife tanúsítvánnyal, a http://cosmetics.ecocert.com címen olvasható ECOCERT szabvánnyal összhangban
A kakaóvaj tulajdonságai
bőrlágyító, tápláló és szerkezetjavító hatású
magas antioxidánstartalommal rendelkezik, ami erőteljes öregedésgátló hatást kelt
segíti a hidrolipid réteg regenerálódását
megerősíti a bőr saját védőgátját, megelőzve a kiszáradást
késlelteti a ráncok megjelenését és az öregedés más jeleit
segítséget nyújt a bőrcsíkok kialakulásának megelőzésében és a bőr rugalmasságának megőrzésében
hozzájárul a természetes és egyenletes barnuláshoz
selymes, csillogó megjelenést kölcsönöz a bőrnek
felerősíti a regenerálódási folyamatot és megerősíti a bőr ellenálló-képességét
Miben segít
a bőr ápolásában; kiváltképpen a száraz bőrre megfelelő
megöregedett, száraz arcbőr ápolásában
külső hatásoktól károsodott bőr regenerálódásánál
repedezett, durva bőr feljavításánál
narancsbőr elleni masszázsra alkalmas
a bőr ápolásában terhesség alatt és után
ajakápolásban
barnulást segítő termékekben
kéz- és lábápolásnál
szappankészítésben
Hogyan használjuk a kozmetikában
a kakaóvaj önmagában bőrre vihető, viszont szilárdsága miatt ajánlott használata előtt tenyerünkben megolvasztani
használhatjuk különböző kozmetikai készítmények összetevőjeként, figyelembe véve, hogy megszilárdulás után miként befolyásolja azok állagát
rúzsok és ajakbalzsamok összetevőjeként, nagyon kellemes szerkezetet eredményez
nagy keménységű vaj lévén, testvajak készítésekor, a könnyebb bőrre vihetőség érdekében ötvözzük növényi olajokkal; illatosításhoz használhatunk illóolajokat vagy természetes illatosítókat
emulgeált balzsamok és krémek készítésére, de masszázsra is alkalmas
ha a kakaóvajat más olajjal vagy vajjal szeretnénk keverni, előtte vízfürdőn olvasszuk fel
emulziók készítésekor a kakaóvajat a zsírfázisba adagoljuk
Tárolás: oxidációra ellenálló; szobahőmérsékleten, de nedvességtől és közvetlen fénytől védett helyen tárolandó
Biztonsági adatok: kozmetikai felhasználásra ajánlott.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.