Leírás és Paraméterek
Egy különleges termék, mely hidegen képez emulziót. Főleg akkor hasznos, amikor hőérzékeny összetevőkkel dolgozunk. Lehetővé teszi olyan olajos gélek készítését, amelyek vízzel érintkezve azonnal tejszerűvé válnak. Rendkívül kíméletes, tartósan hidratáló. Érdekes szerkezeteket képező, sokoldalú termék.
Egy folyékony emulgeálószer, amely hidegen dolgozik, kíméletes és az érzékeny bőr is jól tolerálja. Különböző érdekes, más emulgeálószerrel nehezen elérhető szerkezeteket hoz létre.
Sűrűsítőként hat az olajokra, szerkezetüket gélszerűvé alakítja. Emulzió készítésére is használható: egy vizes fázist adagolunk az olajos gélbe.
Minőség: a Cosmos által engedélyezett 100% természetes termék
Érzékszervi tulajdonságok: színtelen, áttetsző, viszkózus folyadék, szinte szagtalan
Összetevők (INCI): Glycerin, Caprylic/Capric Triglycerides, Aqua, Sucrose Laurate
Figyelem: a termék súly szerint, nem térfogat szerint van csomagolva, a kis flakont nem tölti meg teljes mérékben !
Az Alfa emulgeáló tulajdonságai
- kíméletes, minden bőrtípus jól tolerálja, tartósan hidratál
- felhasználása sokoldalú, olajok sűrítésére vagy hidegen emulgeálásra alkalmas
- érdekes, innovatív szerkezeteket hoz létre
- olajokkal keverve áttetsző, érzékelésre kellemes gélt képez, mely könnyen lemosható és nem hagy zsíros érzetet a bőrön
- az olajos gélek elég nagy mennyiségű elektrolitot képesek befogadni, ez fontos tulajdonság a sótartalmú hámlasztók megfogalmazásánál
- segítségével növényi olajok, vajak, észterek és szilikonok gélesíthetők; kristálytiszta géleket képez
- az olajos gélhez egy vizes fázist adagolva tejszerű emulziók, lotionok és krémek készítésére is alkalmas
Javaslatok és alkalmazások
- testápoló és arckrémek, szérumok és lotionok összetevőjeként
- laza szerkezetű, porlasztható emulziók készítéséhez
- sminklemosó lotionok, gélek összetevőjeként
- hámlasztó krémek, hámlasztó készítmények készítéséhez
- gyerekeknek szánt bőrápoló kompozíciókba
Felhasználás módja
- olajos gél (lipo-gel, oleo-gel) előállításához ajánlott adagolás: 20-25%
- hidegen emulgeáláshoz az O/W típusú emulziókba, mint emulgeálószer : 5-10%
- szobahőmérsékleten is, de 80ºC-ig hevítve is jól dolgozik
- 4.0-8.0 közötti pH-értékű környezetben stabil
Más emulgeálószerekkel szembeni ELŐNYEI:
- hidegen is dolgozik, ezátal lehetővé teszi a hevítésre érzékeny összetevők emulgeálását, úgy mint a hőérzékeny hatóanyagok
- képleteinkben sokkal rugalmasabban alakítható vízfázis/zsírfázis arány mellett is jól dolgozik
- az Alfa emulgeálószerrel készített emulziók nagyon stabilak
- olajokkal kombinálva, vízmentesen, stabil és esztétikus olajos gélt (oleo-gélt) képez, amely leöblítéskor a vízzel érintkezve azonnal emulgeálódik és nem hagyja zsírosan a bőrt, viszont hidratálja és bársonyossá teszi.
Az OLAJOS GÉL elkészítése (oleo-gél)
Az Alfa emulgeáló és olajok (növényi olajok, megolvasztott vajak, észterek, szilikonok, zsírban oldódó hatóanyagok) összessége közötti általában alkalmazott arány 1 : 4
Minél több olajat adunk az emulzióhoz, annál viszkózusabbá válik az olajos gél. Szükség esetén, glicerin hozzáadásával csökkenthető a viszkozitás.
Egy edénybe mérjük ki az olajokat és egy másikba az emulgeálót. A majonéz készítésével hasonlóan járunk el. Elkezdjük keverni az emulgeálót, majd egy pipettával hozzáadunk pár csepp olajat és energikusan összekeverjük. Folytonos keverés mellett folyamatosan, apránként adagoljuk az olajat. A keverék egyre sűrűbbé válik. Amint a gél sűrűsödik, hozzáadhatunk nagyobb mennyiségű olajat, de ne töltsünk további adagot, amíg az előbbi mennyiség nem integrálódott teljesen. Mire a teljes olajat belefoglaljuk, egy stabil olajos gél keletkezik.
Az így készült gél felhasználható önmagában vagy alapként egy tisztító oldat, sminklemosó vagy hámlasztó készítéséhez, sőt képezheti egy emulzió zsírfázisát.
HIDEG EMULZIÓ elkészítése
Az Alfa emulgeálót az olajok összarányának függvényében, 5-10% arányban a zsírfázisba foglaljuk. Példák az Alfa zsírfázisba adagolási arányára:
20% olajok + 6% emulgeálószer, 25% olajok + 8% emulgeálószer, 30% olajok + 10% emulgeálószer.
Előbb a fenti leírás szerint elkészítjük a zsírfázist - az olajos gélt. Ehhez folyamatos keverés mellett rendre hozzáadjuk a vízfázist. A vízfázishoz, viszkozitásának biztosítására sűrűsítő összetevő hozzáadása válhat szükségessé, mi általában xantánt használunk. Miután a vízfázis teljes mennyiségét belefoglaltuk, hozzáadhatunk illóolajat vagy illatosítót és egy megfelelő tartósítót.
Tárolás: száraz, hűvös, közvetlen fénytől védett helyen
Biztonsági adatok, használat közbeni fontos óvintézkedések: ne nyeljük le, kozmetikai felhasználásra szánt termék
Leírás
Egy különleges termék, mely hidegen képez emulziót. Főleg akkor hasznos, amikor hőérzékeny összetevőkkel dolgozunk. Lehetővé teszi olyan olajos gélek készítését, amelyek vízzel érintkezve azonnal tejszerűvé válnak. Rendkívül kíméletes, tartósan hidratáló. Érdekes szerkezeteket képező, sokoldalú termék.
Egy folyékony emulgeálószer, amely hidegen dolgozik, kíméletes és az érzékeny bőr is jól tolerálja. Különböző érdekes, más emulgeálószerrel nehezen elérhető szerkezeteket hoz létre.
Sűrűsítőként hat az olajokra, szerkezetüket gélszerűvé alakítja. Emulzió készítésére is használható: egy vizes fázist adagolunk az olajos gélbe.
Minőség: a Cosmos által engedélyezett 100% természetes termék
Érzékszervi tulajdonságok: színtelen, áttetsző, viszkózus folyadék, szinte szagtalan
Összetevők (INCI): Glycerin, Caprylic/Capric Triglycerides, Aqua, Sucrose Laurate
Figyelem: a termék súly szerint, nem térfogat szerint van csomagolva, a kis flakont nem tölti meg teljes mérékben !
Az Alfa emulgeáló tulajdonságai
- kíméletes, minden bőrtípus jól tolerálja, tartósan hidratál
- felhasználása sokoldalú, olajok sűrítésére vagy hidegen emulgeálásra alkalmas
- érdekes, innovatív szerkezeteket hoz létre
- olajokkal keverve áttetsző, érzékelésre kellemes gélt képez, mely könnyen lemosható és nem hagy zsíros érzetet a bőrön
- az olajos gélek elég nagy mennyiségű elektrolitot képesek befogadni, ez fontos tulajdonság a sótartalmú hámlasztók megfogalmazásánál
- segítségével növényi olajok, vajak, észterek és szilikonok gélesíthetők; kristálytiszta géleket képez
- az olajos gélhez egy vizes fázist adagolva tejszerű emulziók, lotionok és krémek készítésére is alkalmas
Javaslatok és alkalmazások
- testápoló és arckrémek, szérumok és lotionok összetevőjeként
- laza szerkezetű, porlasztható emulziók készítéséhez
- sminklemosó lotionok, gélek összetevőjeként
- hámlasztó krémek, hámlasztó készítmények készítéséhez
- gyerekeknek szánt bőrápoló kompozíciókba
Felhasználás módja
- olajos gél (lipo-gel, oleo-gel) előállításához ajánlott adagolás: 20-25%
- hidegen emulgeáláshoz az O/W típusú emulziókba, mint emulgeálószer : 5-10%
- szobahőmérsékleten is, de 80ºC-ig hevítve is jól dolgozik
- 4.0-8.0 közötti pH-értékű környezetben stabil
Más emulgeálószerekkel szembeni ELŐNYEI:
- hidegen is dolgozik, ezátal lehetővé teszi a hevítésre érzékeny összetevők emulgeálását, úgy mint a hőérzékeny hatóanyagok
- képleteinkben sokkal rugalmasabban alakítható vízfázis/zsírfázis arány mellett is jól dolgozik
- az Alfa emulgeálószerrel készített emulziók nagyon stabilak
- olajokkal kombinálva, vízmentesen, stabil és esztétikus olajos gélt (oleo-gélt) képez, amely leöblítéskor a vízzel érintkezve azonnal emulgeálódik és nem hagyja zsírosan a bőrt, viszont hidratálja és bársonyossá teszi.
Az OLAJOS GÉL elkészítése (oleo-gél)
Az Alfa emulgeáló és olajok (növényi olajok, megolvasztott vajak, észterek, szilikonok, zsírban oldódó hatóanyagok) összessége közötti általában alkalmazott arány 1 : 4
Minél több olajat adunk az emulzióhoz, annál viszkózusabbá válik az olajos gél. Szükség esetén, glicerin hozzáadásával csökkenthető a viszkozitás.
Egy edénybe mérjük ki az olajokat és egy másikba az emulgeálót. A majonéz készítésével hasonlóan járunk el. Elkezdjük keverni az emulgeálót, majd egy pipettával hozzáadunk pár csepp olajat és energikusan összekeverjük. Folytonos keverés mellett folyamatosan, apránként adagoljuk az olajat. A keverék egyre sűrűbbé válik. Amint a gél sűrűsödik, hozzáadhatunk nagyobb mennyiségű olajat, de ne töltsünk további adagot, amíg az előbbi mennyiség nem integrálódott teljesen. Mire a teljes olajat belefoglaljuk, egy stabil olajos gél keletkezik.
Az így készült gél felhasználható önmagában vagy alapként egy tisztító oldat, sminklemosó vagy hámlasztó készítéséhez, sőt képezheti egy emulzió zsírfázisát.
HIDEG EMULZIÓ elkészítése
Az Alfa emulgeálót az olajok összarányának függvényében, 5-10% arányban a zsírfázisba foglaljuk. Példák az Alfa zsírfázisba adagolási arányára:
20% olajok + 6% emulgeálószer, 25% olajok + 8% emulgeálószer, 30% olajok + 10% emulgeálószer.
Előbb a fenti leírás szerint elkészítjük a zsírfázist - az olajos gélt. Ehhez folyamatos keverés mellett rendre hozzáadjuk a vízfázist. A vízfázishoz, viszkozitásának biztosítására sűrűsítő összetevő hozzáadása válhat szükségessé, mi általában xantánt használunk. Miután a vízfázis teljes mennyiségét belefoglaltuk, hozzáadhatunk illóolajat vagy illatosítót és egy megfelelő tartósítót.
Tárolás: száraz, hűvös, közvetlen fénytől védett helyen
Biztonsági adatok, használat közbeni fontos óvintézkedések: ne nyeljük le, kozmetikai felhasználásra szánt termék
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.