Leírás és Paraméterek
A szezámmag egy Indiából származó növény apró világos színű magja. Az indiai konyhában gyakori alapanyag és Kínában is több ezer éve fogyasztják már. Olajos magvak közül leggazdagabb kalciumban, ásványi anyagok közül még jelentős a kálium, vas, foszfor és mangán tartalma is. A-, B-1-, B-2-, és E vitaminban valamint rostban és fehérjében is bővelkedik.
A szezámmagot sokféle módon dolgozzák fel. Készítenek belőle hidegen sajtolt olajat, fűszersót (gomasio), édességet, szezámkrémet (tahinit).
A hántolatlan szezámmagnak magasabb a tápértéke, az íze viszont kesernyésebb, mint a hántolt szezámmagé. A japán és a koreai konyha előszeretettel használja.
A hántolatlan szezámmagot tehetjük pogácsák, kenyerek tésztájába, szórhatjuk salátákra vagy köreteket is díszíthetünk vele!
Leírás
A szezámmag egy Indiából származó növény apró világos színű magja. Az indiai konyhában gyakori alapanyag és Kínában is több ezer éve fogyasztják már. Olajos magvak közül leggazdagabb kalciumban, ásványi anyagok közül még jelentős a kálium, vas, foszfor és mangán tartalma is. A-, B-1-, B-2-, és E vitaminban valamint rostban és fehérjében is bővelkedik.
A szezámmagot sokféle módon dolgozzák fel. Készítenek belőle hidegen sajtolt olajat, fűszersót (gomasio), édességet, szezámkrémet (tahinit).
A hántolatlan szezámmagnak magasabb a tápértéke, az íze viszont kesernyésebb, mint a hántolt szezámmagé. A japán és a koreai konyha előszeretettel használja.
A hántolatlan szezámmagot tehetjük pogácsák, kenyerek tésztájába, szórhatjuk salátákra vagy köreteket is díszíthetünk vele!