Leírás és Paraméterek
Az árpagyöngy, vagy más néven gersli, hántolt, és méret szerint osztályozott árpa.
Felhasználása: A rizshez hasonlóan készülhet belőle levesbetét, köret, rizottó, kása, dúsíthatunk vele főzelékféléket.
A használat előtti pirítás fokozza az árpa élvezeti értékét, könnyebben emészthetővé teszi és segíti a tápanyagok felszívódását.
Segít a diétázóknak a telítettség érzetét elérni. Valójában kétszer-háromszor annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák. Kitűnő rostforrás. Ez egy szuper-élelmiszer cukorbetegek számára is, mivel segít stabilizálni a vércukorszintet.
Az árpa rostja béta-glükánt tartalmaz. Kutatások szerint ez csökkenti az inzulinrezisztenciát , illetve a koleszterinszintet, így csökkenti az elhízás veszélyét, és erősíti az immunrendszert.
Javíthatja a krónikus bőrbetegségekben (pl. ekcéma, atópiás dermatitisz) szenvedők állapotát.
A magas koleszterinszintűeknél az élesztőkivonatból előállított béta-glükánok csökkenthetik a koleszterinszintet azáltal, hogy megakadályozzák az ételekben található koleszterin felszívódását.
Leírás
Az árpagyöngy, vagy más néven gersli, hántolt, és méret szerint osztályozott árpa.
Felhasználása: A rizshez hasonlóan készülhet belőle levesbetét, köret, rizottó, kása, dúsíthatunk vele főzelékféléket.
A használat előtti pirítás fokozza az árpa élvezeti értékét, könnyebben emészthetővé teszi és segíti a tápanyagok felszívódását.
Segít a diétázóknak a telítettség érzetét elérni. Valójában kétszer-háromszor annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák. Kitűnő rostforrás. Ez egy szuper-élelmiszer cukorbetegek számára is, mivel segít stabilizálni a vércukorszintet.
Az árpa rostja béta-glükánt tartalmaz. Kutatások szerint ez csökkenti az inzulinrezisztenciát , illetve a koleszterinszintet, így csökkenti az elhízás veszélyét, és erősíti az immunrendszert.
Javíthatja a krónikus bőrbetegségekben (pl. ekcéma, atópiás dermatitisz) szenvedők állapotát.
A magas koleszterinszintűeknél az élesztőkivonatból előállított béta-glükánok csökkenthetik a koleszterinszintet azáltal, hogy megakadályozzák az ételekben található koleszterin felszívódását.