Leírás és Paraméterek
Az udon búzalisztből készült vastag tészta, a japán konyha egyik alapköve. Ez a fajta tészta vastagabb az ugyancsak japán soba tésztánál, fehér, és rágós. Az udont leggyakrabban tésztalevesekben használják.
Elkészítése: helyezzük a tésztát forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig.
Az Udon tészta összetevői: búzaliszt 82,9%, víz, só, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonát, burgonyakeményítő.
Udon tészta tápértéke 100 g :
Energia: 1393 kJ/333 kcal
Zsír: 1,4 g
-amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 68 g
- amelyből cukrok: 0,5 g
Fehérje:10,7 g
Só: 1,2 g
Leírás
Az udon búzalisztből készült vastag tészta, a japán konyha egyik alapköve. Ez a fajta tészta vastagabb az ugyancsak japán soba tésztánál, fehér, és rágós. Az udont leggyakrabban tésztalevesekben használják.
Elkészítése: helyezzük a tésztát forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig.
Az Udon tészta összetevői: búzaliszt 82,9%, víz, só, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonát, burgonyakeményítő.
Udon tészta tápértéke 100 g :
Energia: 1393 kJ/333 kcal
Zsír: 1,4 g
-amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 68 g
- amelyből cukrok: 0,5 g
Fehérje:10,7 g
Só: 1,2 g