Leírás és Paraméterek
A Fermentini kézműves, természetesen fermentált zöldségeket készít és forgalmaz, amelyek a friss zöldségeken túl csak sót tartalmaznak, tehát adalékmentes, cukormentes és tartósítószermentes termékek.
Fermentini - Gyömbéres sárgarépa
A gyömbéres répa a legelső termékeink egyike, a fermentált zöldség fogyasztásával ismerkedők kedvence lehet. Mi van az üvegben? Roppanós, vékony sárgarépa-csíkok a gyömbér friss ízével keverve, ráadásul a fermentálási eljárás a vitamin- és ásványianyag tartalmat is megőrzi. A gyömbér elveszíti a csípősségének nagy részét az erjedés alatt, de a friss, semmivel össze nem hasonlítható íze finoman fűszerez, így azoknak is ajánljuk, akik a csípőssége miatt kerülik a fogyasztását.
A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.
Felhasználás
Leginkább salátába keverve vagy köret kiegészítéseként, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle.
Felbontás után hűtőben 2 hétig eláll.
Összetevők:
- Sárgarépa
- Ivóvíz
- Gyömbér
- Só
Tápérték: 100 g
Energia 192 kJ/46 kCal
Zsír 0.2 g
amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 8.2 g
amelyből cukor 5 g
Fehérje 1.2 g
Só 2.5 g
Élelmi rost 0 g
Leírás
A Fermentini kézműves, természetesen fermentált zöldségeket készít és forgalmaz, amelyek a friss zöldségeken túl csak sót tartalmaznak, tehát adalékmentes, cukormentes és tartósítószermentes termékek.
Fermentini - Gyömbéres sárgarépa
A gyömbéres répa a legelső termékeink egyike, a fermentált zöldség fogyasztásával ismerkedők kedvence lehet. Mi van az üvegben? Roppanós, vékony sárgarépa-csíkok a gyömbér friss ízével keverve, ráadásul a fermentálási eljárás a vitamin- és ásványianyag tartalmat is megőrzi. A gyömbér elveszíti a csípősségének nagy részét az erjedés alatt, de a friss, semmivel össze nem hasonlítható íze finoman fűszerez, így azoknak is ajánljuk, akik a csípőssége miatt kerülik a fogyasztását.
A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.
Felhasználás
Leginkább salátába keverve vagy köret kiegészítéseként, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle.
Felbontás után hűtőben 2 hétig eláll.
Összetevők:
- Sárgarépa
- Ivóvíz
- Gyömbér
- Só
Tápérték: 100 g
Energia 192 kJ/46 kCal
Zsír 0.2 g
amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 8.2 g
amelyből cukor 5 g
Fehérje 1.2 g
Só 2.5 g
Élelmi rost 0 g