Leírás és Paraméterek
Fermentini Fehér kimchi
A Fehér kimchi sok összetevőjével, pikáns ízvilágával igazi különlegesség lesz az asztalodon. Kínai kel, karalábé és alma alkotja a zöldség (gyümölcs) alapot, melyet újhagymával, fokhagymával, kevés gyömbérrel és chilivel fűszereztünk a harmonikus ízvilág elérése érdekében. Vegán és allergénmentes összetevők alkotják, csak zöldségek, és só került az üvegekbe. A chili enyhén csípőssé teszi, azonban igyekeztünk úgy beállítani az erősségét, hogy a család minden tagja élvezni tudja az ízét.
Hamburgerek, húsos ételek méltó kiegészítője, de akár önálló köretként is megállja a helyét, vagy lehet önmagában is szendvics-feltét. Az ázsiai ihletésű ételek, pirított rizs, pirított tészta, remek társa. Sőt, használtuk már turmixolva húspácoláshoz is, és fantasztikus ízvilágot kölcsönzött a sült csirkénknek, bátran ajánljuk kipróbálásra.
Sós, savanyú, pikáns ízvilága a távol-keleti kultúrában rászolgált a saját, külön íz elnevezésre, ez az umami.
Mi történik fermentáláskor?
A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a mellékterméke , hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék.
Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsav baktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyag tartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre.
Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat?
Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket.
Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának?
Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket.
A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
- A probiotikus hatást a fermentált ételekben a bennük fellelhető jótékony baktériumok váltják ki.
- Fontos a jelenlétük az ételekben, de még említésre méltóbb az általuk elvégzett munka: szaporodásuk során ezek a jótékony baktériumok előemésztik számunkra az ételeket, ezáltal könnyebben hozzáférhetővé válnak a vitaminok, és hasznos tápanyagok, vagy lebomlanak az emésztést gátló hatóanyagok, így az emberi szervezet számára kevesebb energiával elérhetővé válnak, tehát vitaminokban és tápanyagokban gazdagabb étel keletkezik.
- A savas közeg elősegíti az emésztőenzimek termelődését az emberi szervezetben az étkezések során ezáltal elkerülhető a hosszan tartó teltségérzet, vagy az étkezés utáni puffadás.
Összetevők:
- kínai kel
- Alma
- karalábé
- újhagyma
- Só
- Fokhagyma
- Gyömbér
- Chili
Tápérték: 100 g
Energia 123 kJ/29 kCal
Zsír 0.3 g
amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 4.5 g
amelyből cukor 1.9 g
Fehérje 1.2 g
Só 2.7 g
Élelmi rost 0 g
Leírás
Fermentini Fehér kimchi
A Fehér kimchi sok összetevőjével, pikáns ízvilágával igazi különlegesség lesz az asztalodon. Kínai kel, karalábé és alma alkotja a zöldség (gyümölcs) alapot, melyet újhagymával, fokhagymával, kevés gyömbérrel és chilivel fűszereztünk a harmonikus ízvilág elérése érdekében. Vegán és allergénmentes összetevők alkotják, csak zöldségek, és só került az üvegekbe. A chili enyhén csípőssé teszi, azonban igyekeztünk úgy beállítani az erősségét, hogy a család minden tagja élvezni tudja az ízét.
Hamburgerek, húsos ételek méltó kiegészítője, de akár önálló köretként is megállja a helyét, vagy lehet önmagában is szendvics-feltét. Az ázsiai ihletésű ételek, pirított rizs, pirított tészta, remek társa. Sőt, használtuk már turmixolva húspácoláshoz is, és fantasztikus ízvilágot kölcsönzött a sült csirkénknek, bátran ajánljuk kipróbálásra.
Sós, savanyú, pikáns ízvilága a távol-keleti kultúrában rászolgált a saját, külön íz elnevezésre, ez az umami.
Mi történik fermentáláskor?
A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a mellékterméke , hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék.
Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsav baktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyag tartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre.
Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat?
Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket.
Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának?
Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket.
A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
- A probiotikus hatást a fermentált ételekben a bennük fellelhető jótékony baktériumok váltják ki.
- Fontos a jelenlétük az ételekben, de még említésre méltóbb az általuk elvégzett munka: szaporodásuk során ezek a jótékony baktériumok előemésztik számunkra az ételeket, ezáltal könnyebben hozzáférhetővé válnak a vitaminok, és hasznos tápanyagok, vagy lebomlanak az emésztést gátló hatóanyagok, így az emberi szervezet számára kevesebb energiával elérhetővé válnak, tehát vitaminokban és tápanyagokban gazdagabb étel keletkezik.
- A savas közeg elősegíti az emésztőenzimek termelődését az emberi szervezetben az étkezések során ezáltal elkerülhető a hosszan tartó teltségérzet, vagy az étkezés utáni puffadás.
Összetevők:
- kínai kel
- Alma
- karalábé
- újhagyma
- Só
- Fokhagyma
- Gyömbér
- Chili
Tápérték: 100 g
Energia 123 kJ/29 kCal
Zsír 0.3 g
amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 4.5 g
amelyből cukor 1.9 g
Fehérje 1.2 g
Só 2.7 g
Élelmi rost 0 g