Leírás és Paraméterek
A gyártóról
Az 1839-ben Széchenyi által alapított Első Pesti Hengermalom Társasággal kezdődött a korszerű magyar malomipar megteremtése. Cégünk a nagy elődök nyomdokain haladva igyekszik megőrizni a múlt örökségét, és alkalmazkodni a XXI. századi igényekhez és kihívásokhoz. 1993-ban a volt Budapesti és Pest-megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat jogutódjaként alakult az Első Pesti Hengermalom Rt. Tulajdonosi köre összetett, a részvények a korábbi és jelenlegi dolgozók, illetve mezőgazdasági vállalkozások tulajdonában vannak.
Az 50 000 tonna éves őrlőkapacitással bíró Rt. hazánk 10 legnagyobb malomipari vállalata közé tartozik. Tevékenységi köre a gabonakereskedelem, a malomipar és a takarmánygyártás mellett, külső cégekben szerzett tulajdon-jogán keresztül az ingatlanhasznosítással bővült.
A cég jelenlegi formájában 2000-ben jött létre, és 4 malomüzemet, egy gabonatárházat üzemeltet, valamint érdekeltséggel rendelkezik egy takarmánykeverő és agripelletet előállító üzemben is. Jelenleg mintegy 150 fő az állandó foglalkoztatottak létszáma. Az 1,4 milliárdos jegyzett tőkével rendelkező cég biztos vagyoni hátteret nyújt Budapest és vonzáskörzetének lisztellátásában vállalt szerep betöltéséhez. Adottságainkból és a kor igényeiből adódóan különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a különleges őrlemények piacán vezető szerepet töltsünk be.
Selymes textúrájú, teljesen gluténmentes liszt. Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle. Édestésztákhoz is kitűnő, szószokat is sűríthetünk vele. Rizslisztből készül a rizstészta is, ami a kínai ételek gyakori alkotója.
Vajas linzertésztához kis mennyiségben adva azt kivételesen omlóssá, puhává teszi, és „szájban olvadó” érzetet kölcsönöz neki. A kelt tésztákat testesebbé, tömörebbé teszi. A rizsliszt előnye továbbá, hogy tojás nélkül is készíthető belőle tészta, így a rizslisztből tojásallergiában szenvedők vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők számára is készíthető sütemény.
Tápérték: 100 g
Energia 1537 kJ/366 kCal
Zsír 1.4 g
amelyből telített zsírsavak 0.5 g
Szénhidrát 80 g
amelyből cukor 0 g
Fehérje 6 g
Só 0.05 g
Élelmi rost g
Leírás
A gyártóról
Az 1839-ben Széchenyi által alapított Első Pesti Hengermalom Társasággal kezdődött a korszerű magyar malomipar megteremtése. Cégünk a nagy elődök nyomdokain haladva igyekszik megőrizni a múlt örökségét, és alkalmazkodni a XXI. századi igényekhez és kihívásokhoz. 1993-ban a volt Budapesti és Pest-megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat jogutódjaként alakult az Első Pesti Hengermalom Rt. Tulajdonosi köre összetett, a részvények a korábbi és jelenlegi dolgozók, illetve mezőgazdasági vállalkozások tulajdonában vannak.
Az 50 000 tonna éves őrlőkapacitással bíró Rt. hazánk 10 legnagyobb malomipari vállalata közé tartozik. Tevékenységi köre a gabonakereskedelem, a malomipar és a takarmánygyártás mellett, külső cégekben szerzett tulajdon-jogán keresztül az ingatlanhasznosítással bővült.
A cég jelenlegi formájában 2000-ben jött létre, és 4 malomüzemet, egy gabonatárházat üzemeltet, valamint érdekeltséggel rendelkezik egy takarmánykeverő és agripelletet előállító üzemben is. Jelenleg mintegy 150 fő az állandó foglalkoztatottak létszáma. Az 1,4 milliárdos jegyzett tőkével rendelkező cég biztos vagyoni hátteret nyújt Budapest és vonzáskörzetének lisztellátásában vállalt szerep betöltéséhez. Adottságainkból és a kor igényeiből adódóan különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy a különleges őrlemények piacán vezető szerepet töltsünk be.
Selymes textúrájú, teljesen gluténmentes liszt. Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle. Édestésztákhoz is kitűnő, szószokat is sűríthetünk vele. Rizslisztből készül a rizstészta is, ami a kínai ételek gyakori alkotója.
Vajas linzertésztához kis mennyiségben adva azt kivételesen omlóssá, puhává teszi, és „szájban olvadó” érzetet kölcsönöz neki. A kelt tésztákat testesebbé, tömörebbé teszi. A rizsliszt előnye továbbá, hogy tojás nélkül is készíthető belőle tészta, így a rizslisztből tojásallergiában szenvedők vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők számára is készíthető sütemény.
Tápérték: 100 g
Energia 1537 kJ/366 kCal
Zsír 1.4 g
amelyből telített zsírsavak 0.5 g
Szénhidrát 80 g
amelyből cukor 0 g
Fehérje 6 g
Só 0.05 g
Élelmi rost g
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.