Leírás és Paraméterek
A rizs egészséges, teljes értékű táplálék, mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza, de a szervezet működéséhez elengedhetetlen nem esszenciális aminosavakban is gazdag. Magas a foszfor- és magnézium tartalma.
Hogyan lesz a rizsből rizsliszt?
A héjuktól megfosztott, hántolt rizsszemeket a lehető legfinomabbra őrlik, így nyerik a nagyon selymes textúrájú rizslisztet, amelyben az értékes tápanyagok ugyanúgy megmaradnak, mint a hántolt rizsszemekben. Ebből készül például a kínai konyha mindennapos fogása, a rizstészta.
Felhasználási javaslat:
A rizslisztet rendkívül sokféleképpen használhatjuk fel. Kiváló az omlós tésztákhoz, az édes tésztákhoz, finom galuska, de még palacsinta és puding is készíthető belőle. Lehet más lisztekkel is keverni és tökéletes megoldás levesek, főzelékek, szószok sűrítésére. A rizslisztből készült sütemény sütésekor nincsen szükség tojásra.
Mivel nem tartalmaz glutént, gluténérzékenyek is beiktathatják étrendjükbe.
Semleges íze lehetővé teszi, hogy a legtöbb ételben könnyűszerrel használhassuk, viszont kisebb szemcsemérete miatt az ételek sűrítéséhez használjunk belőle kevesebbet. Ügyeljünk arra, hogy más lisztekkel keverjük, hiszen önmagában használva száraz, törékeny sütemények, formába ragadt gofri lehet a végeredmény.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben | ||
Energia
|
1470 | KJ |
346 | kcal | |
Zsír | 0,5 | g |
– telített zsírsavak | 0,1 | g |
Szénhidrát | 79 | g |
– cukor | <0,5 | g |
Rost | <0,5 | g |
Fehérje | 7 | g |
Só | 0 | g |
g | 500 |
db | 1 |
Leírás
A rizs egészséges, teljes értékű táplálék, mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza, de a szervezet működéséhez elengedhetetlen nem esszenciális aminosavakban is gazdag. Magas a foszfor- és magnézium tartalma.
Hogyan lesz a rizsből rizsliszt?
A héjuktól megfosztott, hántolt rizsszemeket a lehető legfinomabbra őrlik, így nyerik a nagyon selymes textúrájú rizslisztet, amelyben az értékes tápanyagok ugyanúgy megmaradnak, mint a hántolt rizsszemekben. Ebből készül például a kínai konyha mindennapos fogása, a rizstészta.
Felhasználási javaslat:
A rizslisztet rendkívül sokféleképpen használhatjuk fel. Kiváló az omlós tésztákhoz, az édes tésztákhoz, finom galuska, de még palacsinta és puding is készíthető belőle. Lehet más lisztekkel is keverni és tökéletes megoldás levesek, főzelékek, szószok sűrítésére. A rizslisztből készült sütemény sütésekor nincsen szükség tojásra.
Mivel nem tartalmaz glutént, gluténérzékenyek is beiktathatják étrendjükbe.
Semleges íze lehetővé teszi, hogy a legtöbb ételben könnyűszerrel használhassuk, viszont kisebb szemcsemérete miatt az ételek sűrítéséhez használjunk belőle kevesebbet. Ügyeljünk arra, hogy más lisztekkel keverjük, hiszen önmagában használva száraz, törékeny sütemények, formába ragadt gofri lehet a végeredmény.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben | ||
Energia
|
1470 | KJ |
346 | kcal | |
Zsír | 0,5 | g |
– telített zsírsavak | 0,1 | g |
Szénhidrát | 79 | g |
– cukor | <0,5 | g |
Rost | <0,5 | g |
Fehérje | 7 | g |
Só | 0 | g |
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.