Leírás és Paraméterek
Összetevők: xilit (xylitol, nyírfacukor)
Fogyókúrázóknak
Diabetikus étrenden élőknek
Candida diétázóknak is!
A xilit egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul. Szervezetünk ezenkívül napi 5-10 gramm xilitet termel. A kereskedelmi forgalomban kapható xilit pedig kukoricacsutkából származik.
Főzés és sütés a nyírfacukorral:
A nyírfacukrot ugyanúgy/ ugyanolyan arányban kell használni, mint a hagyományos kristálycukrot. Fagyi, édes szósz, szirup, lekvár, befőtt készítésére egyaránt tökéletes. Kelt tészták készítésére azonban nem alkalmas.
Miért jó a Xilit (nyírfacukor)?
A nyírfacukor, más néven XILIT egy természetes cukorfajta, pontosabban cukoralkohol ezért xilitolnak is szokták nevezni. A hagyományos cukorral szemben pedig számtalan előnye van:
A xilit kalóriatartalma: 2,36 Kcal/g, ez 40%-al kevesebb, mint a cukoré, ennek ellenére ugyanolyan édes íze van, mint a hagyományos kristálycukornak
7-es a Glikémiás indexe, így cukorbetegek/diétázók is fogyaszthatják.
a xylit lassan szívódik fel, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet
útját állja a fogszuvasodásnak, mivel a szájbaktériumok nem tudják lebontani, így csökkentve a fogszuvasodás esélyét
candidások is fogyaszthatják, hiszen megakadályozza a candida gombák szaporodását
jótékonyan hat az emésztésre, túlzott fogyasztása viszont hasmenést okozhat
Felhasználása: Édesítésre a hagyományos cukor helyett bárhol.
Nagyobb mennyiségben hashajtó hatású.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
energia 1000 kJ / 240kcal ;
fehérje: 0g ; szénhidrát: 99,8g ;
zsír: 0g
Leírás
Összetevők: xilit (xylitol, nyírfacukor)
Fogyókúrázóknak
Diabetikus étrenden élőknek
Candida diétázóknak is!
A xilit egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul. Szervezetünk ezenkívül napi 5-10 gramm xilitet termel. A kereskedelmi forgalomban kapható xilit pedig kukoricacsutkából származik.
Főzés és sütés a nyírfacukorral:
A nyírfacukrot ugyanúgy/ ugyanolyan arányban kell használni, mint a hagyományos kristálycukrot. Fagyi, édes szósz, szirup, lekvár, befőtt készítésére egyaránt tökéletes. Kelt tészták készítésére azonban nem alkalmas.
Miért jó a Xilit (nyírfacukor)?
A nyírfacukor, más néven XILIT egy természetes cukorfajta, pontosabban cukoralkohol ezért xilitolnak is szokták nevezni. A hagyományos cukorral szemben pedig számtalan előnye van:
A xilit kalóriatartalma: 2,36 Kcal/g, ez 40%-al kevesebb, mint a cukoré, ennek ellenére ugyanolyan édes íze van, mint a hagyományos kristálycukornak
7-es a Glikémiás indexe, így cukorbetegek/diétázók is fogyaszthatják.
a xylit lassan szívódik fel, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet
útját állja a fogszuvasodásnak, mivel a szájbaktériumok nem tudják lebontani, így csökkentve a fogszuvasodás esélyét
candidások is fogyaszthatják, hiszen megakadályozza a candida gombák szaporodását
jótékonyan hat az emésztésre, túlzott fogyasztása viszont hasmenést okozhat
Felhasználása: Édesítésre a hagyományos cukor helyett bárhol.
Nagyobb mennyiségben hashajtó hatású.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
energia 1000 kJ / 240kcal ;
fehérje: 0g ; szénhidrát: 99,8g ;
zsír: 0g
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.