Leírás és Paraméterek
A szelídgesztenye főként Dél-Európában közkedvelt étel. Édes lisztes magvát különböző módon elkészítve fogyasztják: főzelékhez adják, sőt liba-és kacsasültet is töltenek vele.
A gesztenye legfőbb jellemzője, hogy rendkívül sok szénhidrátot – 100 grammja 28-44 grammot -, azon belül pedig 17-25 % keményítőt tartalmaz. Ugyancsak gazdag zsír-, olaj- és fehérjeforrás (4,8%). Ennél fogva nem kifejezetten fogyókúrás étel, de a többi hasonló felhasználású maghoz képest valamivel soványabb.
Hozzáadott cukrot, tartósítószert, és adalékanyagot nem tartalmaz.
A gesztenyét bármilyen formában készítjük el, gyógyhatása mindenképpen van. Nyugtatólag hat az érzékeny nyálkahártyára, de a leveléből vagy a gyümölcsből készült főzetet is szívesen fogyasztják a téli meghűlés idején.
Főtt, héj nélküli gesztenye.
Felbontás után azonnal fogyasztható.
Felbontás után hűtőben kell tárolni.
Amennyiben mikró sütőben melegítjük, használjunk speciális edényt.
100 grammja feldolgozatlanul, azaz például cukor hozzáadása nélkül:
- 180-210 kcal (mintegy 700-800 kJ) energiát rejt.
- 8,1 gramm növény rostot is megeszünk vele.
- Vitamintartalma kevésbé markáns, leginkább C-vitamint (27,3 mg) lelhetünk benne, E- és B1-, B2- és B6-vitamint, némi niacint és pantoténsavat tartalmaz.
- Az ásványi anyagok közül sok káliumot (640 mg),
- 82 mg foszfort, kalciumot, magnéziumot tartalmaz.
- A nyomelemek közül a vas, cink, mangán és a réz található meg benne jelentősebb mennyiségben.
- Nagy káliumtartalma megnyugtatja a beleket és pótolja az elvesztett ásványokat.
g | 100 |
db | 1 |
Leírás
A szelídgesztenye főként Dél-Európában közkedvelt étel. Édes lisztes magvát különböző módon elkészítve fogyasztják: főzelékhez adják, sőt liba-és kacsasültet is töltenek vele.
A gesztenye legfőbb jellemzője, hogy rendkívül sok szénhidrátot – 100 grammja 28-44 grammot -, azon belül pedig 17-25 % keményítőt tartalmaz. Ugyancsak gazdag zsír-, olaj- és fehérjeforrás (4,8%). Ennél fogva nem kifejezetten fogyókúrás étel, de a többi hasonló felhasználású maghoz képest valamivel soványabb.
Hozzáadott cukrot, tartósítószert, és adalékanyagot nem tartalmaz.
A gesztenyét bármilyen formában készítjük el, gyógyhatása mindenképpen van. Nyugtatólag hat az érzékeny nyálkahártyára, de a leveléből vagy a gyümölcsből készült főzetet is szívesen fogyasztják a téli meghűlés idején.
Főtt, héj nélküli gesztenye.
Felbontás után azonnal fogyasztható.
Felbontás után hűtőben kell tárolni.
Amennyiben mikró sütőben melegítjük, használjunk speciális edényt.
100 grammja feldolgozatlanul, azaz például cukor hozzáadása nélkül:
- 180-210 kcal (mintegy 700-800 kJ) energiát rejt.
- 8,1 gramm növény rostot is megeszünk vele.
- Vitamintartalma kevésbé markáns, leginkább C-vitamint (27,3 mg) lelhetünk benne, E- és B1-, B2- és B6-vitamint, némi niacint és pantoténsavat tartalmaz.
- Az ásványi anyagok közül sok káliumot (640 mg),
- 82 mg foszfort, kalciumot, magnéziumot tartalmaz.
- A nyomelemek közül a vas, cink, mangán és a réz található meg benne jelentősebb mennyiségben.
- Nagy káliumtartalma megnyugtatja a beleket és pótolja az elvesztett ásványokat.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.