Leírás és Paraméterek
Japán ételkülönlegesség. Széles leveleit hajszálvékonyra metélik. Emlékeztet a hijikire, amelyet azonban szélesebbre vagdosnak. Enyhe íze miatt legjobb, ha ezzel kezdjük megszokni a tengeri növények fogyasztását.
Ki-ki ízlésének megfelelően nyersen, sütve, főzve, de akár pirítva is fogyaszthatja.
Gazdagíthatjuk leveseink, salátáink, tésztás ételeink ízét vele, de sűrítő, zselésítő tulajdonságának köszönhetően raguk, szószok állagának javítására is használhatjuk.
Felhasználás: Mossuk meg és 1-2 percig áztassuk, majd felszeletelve adjuk salátákhoz, levesekhez vagy wok ételekhez. Kitűnő ételízesítőt kapunk, ha szárazon megpirítjuk, összetörjük és pirított magokkal keverjük majd megszórjuk kész ételeinket vele. Bő olajban megsütve ropogós zöldség chipset kapunk.
Leírás
Japán ételkülönlegesség. Széles leveleit hajszálvékonyra metélik. Emlékeztet a hijikire, amelyet azonban szélesebbre vagdosnak. Enyhe íze miatt legjobb, ha ezzel kezdjük megszokni a tengeri növények fogyasztását.
Ki-ki ízlésének megfelelően nyersen, sütve, főzve, de akár pirítva is fogyaszthatja.
Gazdagíthatjuk leveseink, salátáink, tésztás ételeink ízét vele, de sűrítő, zselésítő tulajdonságának köszönhetően raguk, szószok állagának javítására is használhatjuk.
Felhasználás: Mossuk meg és 1-2 percig áztassuk, majd felszeletelve adjuk salátákhoz, levesekhez vagy wok ételekhez. Kitűnő ételízesítőt kapunk, ha szárazon megpirítjuk, összetörjük és pirított magokkal keverjük majd megszórjuk kész ételeinket vele. Bő olajban megsütve ropogós zöldség chipset kapunk.