Leírás és Paraméterek
A zöldborsószemeket hántolják, szárítják, azaz megszabadítják a külső halvány héjuktól a hasítási folyamat során. Így a gömbölyű borsószem két lencse alakú részre esik szét. Sárga és zöld színekben is létezik.
A sárgaborsó jól tárolható, ízletes levest és főzeléket készíthetünk belőle.
Az egészséges élelmiszerek között rangos helyen áll.
Miért érdemes sárgaborsóból készült ételeket fogyasztani?
Kiváló forrása a B1 és B2 vitaminnak, pantoténsavnak, biotinnak, folsavnak, E-vitaminnak.
Magas a kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, vas-, cink- és mangántartalma.
Káliumtartalma csökkenti a lerakódások képződését az erek falán, jótékonyan hat a magas vérnyomásra is.
A szárazborsó molibdént is tartalmaz.
Nagyon kedvező az aminosav-összetétele.
Méregteleníti is a szervezetet, ami többek között az előbb említett jelentékeny molibdén-tartalmának köszönhető.
Leírás
A zöldborsószemeket hántolják, szárítják, azaz megszabadítják a külső halvány héjuktól a hasítási folyamat során. Így a gömbölyű borsószem két lencse alakú részre esik szét. Sárga és zöld színekben is létezik.
A sárgaborsó jól tárolható, ízletes levest és főzeléket készíthetünk belőle.
Az egészséges élelmiszerek között rangos helyen áll.
Miért érdemes sárgaborsóból készült ételeket fogyasztani?
Kiváló forrása a B1 és B2 vitaminnak, pantoténsavnak, biotinnak, folsavnak, E-vitaminnak.
Magas a kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, vas-, cink- és mangántartalma.
Káliumtartalma csökkenti a lerakódások képződését az erek falán, jótékonyan hat a magas vérnyomásra is.
A szárazborsó molibdént is tartalmaz.
Nagyon kedvező az aminosav-összetétele.
Méregteleníti is a szervezetet, ami többek között az előbb említett jelentékeny molibdén-tartalmának köszönhető.