Leírás és Paraméterek
A máriatövismag olaj jótékony hatásai A máriatövis olaj segít karbantartani a máj egészségét
A máriatövis természetes gyógynövény tele antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő hatással, melyet gyakran használnak a szervezet méregtelenítésére, különösen a máj megtisztítására. A máriatövis olajat már évszázadok óta a májtisztítás egyik leghatásosabb gyógynövényeként tarják számon. A máriatövis magja háromféle módon fejti ki hatását: védi a májat a szennyező anyagoktól, segíti a méregtelenítést, a máj sejtjeinek regenerálódását, valamint új májsejtek képződését. A máriatövis magjának májra gyakorolt jótékony hatása a Sylimarin nevű flavonoidnak köszönhető, mely segíti a károsodott májsejtek helyreállítását, erős antioxidáns hatással rendelkezik.
A máriatövis természetes módon megfordíthatja az alkoholfogyasztás, a légszennyezés, és más környezeti tényezők káros hatásait!
A máj valójában a legnagyobb belsőszervünk, felelős számos alapvető méregtelenítő funkció elvégzéséért. Vérképünk megfelelő állapota attól is függ, hogy a máj milyen egészségi állapotnak örvend. A máj az egész testünk rendszerét azzal támogatja, hogy napi szinten üzemel „vértisztítóként”.
A máj segíti eltávolítani a káros anyagokat a vérből, segíti a hormontermelést, méregtelenít, emeli a glükózszintet a vérben, annak érdekében, hogy szervezetünknek elég energiája legyen, az epét a vékonybélbe engedi, így a zsírok fel tudnak szívódni az élelmiszerekből. Jól látható, hogy a rossz májfunkció számos probléma okozója lehet!
Mindezek mellett a máriatövis olaj
segíthet a daganatok elleni védekezésben,
alacsonyan tarthatja a magas koleszterinszintet,
segítséget nyújthat a cukorbetegség megelőzésében és szabályozásában,
segíthet megelőzni az epekő kialakulását,
javíthatja a bőr egészségét,
öregedésgátló hatású.
A máriatövis olaj fogyasztása
Pirítós kenyérre csepegtetve is fogyasztható, ugyanakkor ízletes nyers és párolt zöldségekhez. Ízesíthetjük vele a leveseket, szószokat, húsokat, de akár hozzá illő körethez is szervírozhatjuk. A vegetáriánus fogásokhoz is kiváló kiegészítő.
Simán teáskanállal is fogyasztható önmagában.
Hidegen fogyasszuk, ne hevítsük fel.
Leírás
A máriatövismag olaj jótékony hatásai A máriatövis olaj segít karbantartani a máj egészségét
A máriatövis természetes gyógynövény tele antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő hatással, melyet gyakran használnak a szervezet méregtelenítésére, különösen a máj megtisztítására. A máriatövis olajat már évszázadok óta a májtisztítás egyik leghatásosabb gyógynövényeként tarják számon. A máriatövis magja háromféle módon fejti ki hatását: védi a májat a szennyező anyagoktól, segíti a méregtelenítést, a máj sejtjeinek regenerálódását, valamint új májsejtek képződését. A máriatövis magjának májra gyakorolt jótékony hatása a Sylimarin nevű flavonoidnak köszönhető, mely segíti a károsodott májsejtek helyreállítását, erős antioxidáns hatással rendelkezik.
A máriatövis természetes módon megfordíthatja az alkoholfogyasztás, a légszennyezés, és más környezeti tényezők káros hatásait!
A máj valójában a legnagyobb belsőszervünk, felelős számos alapvető méregtelenítő funkció elvégzéséért. Vérképünk megfelelő állapota attól is függ, hogy a máj milyen egészségi állapotnak örvend. A máj az egész testünk rendszerét azzal támogatja, hogy napi szinten üzemel „vértisztítóként”.
A máj segíti eltávolítani a káros anyagokat a vérből, segíti a hormontermelést, méregtelenít, emeli a glükózszintet a vérben, annak érdekében, hogy szervezetünknek elég energiája legyen, az epét a vékonybélbe engedi, így a zsírok fel tudnak szívódni az élelmiszerekből. Jól látható, hogy a rossz májfunkció számos probléma okozója lehet!
Mindezek mellett a máriatövis olaj
segíthet a daganatok elleni védekezésben,
alacsonyan tarthatja a magas koleszterinszintet,
segítséget nyújthat a cukorbetegség megelőzésében és szabályozásában,
segíthet megelőzni az epekő kialakulását,
javíthatja a bőr egészségét,
öregedésgátló hatású.
A máriatövis olaj fogyasztása
Pirítós kenyérre csepegtetve is fogyasztható, ugyanakkor ízletes nyers és párolt zöldségekhez. Ízesíthetjük vele a leveseket, szószokat, húsokat, de akár hozzá illő körethez is szervírozhatjuk. A vegetáriánus fogásokhoz is kiváló kiegészítő.
Simán teáskanállal is fogyasztható önmagában.
Hidegen fogyasszuk, ne hevítsük fel.