Leírás és Paraméterek
A mandula finom, egészséges nassolnivaló
A mandulamag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket.
A mandula fontos energia- és tápanyagforrás.
Különösen gazdag egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban.
Nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt.
A mandula sok fehérjét tartalmazEgész sor B-vitamint tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin) és az összetevői között a folsav is megtalálható.
Kitűnő ásványi anyag forrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.
A mandulamag rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
A mandulafa kistermetű lombhullató fa, őshazája Nyugat-Ázsia hegyvidéke. Tavasszal a fa virágai fehéres-rózsaszínűek, és ezekből alakul ki őszig a csonthéjas termés, ez tartalmazza a mandulamagot.
Leírás
A mandula finom, egészséges nassolnivaló
A mandulamag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket.
A mandula fontos energia- és tápanyagforrás.
Különösen gazdag egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban.
Nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt.
A mandula sok fehérjét tartalmazEgész sor B-vitamint tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin) és az összetevői között a folsav is megtalálható.
Kitűnő ásványi anyag forrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.
A mandulamag rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
A mandulafa kistermetű lombhullató fa, őshazája Nyugat-Ázsia hegyvidéke. Tavasszal a fa virágai fehéres-rózsaszínűek, és ezekből alakul ki őszig a csonthéjas termés, ez tartalmazza a mandulamagot.