Leírás és Paraméterek
A mákolaj 100% mákból hideg sajtolásos eljárással készül. A mákolaj fogyasztása számos előnnyel bír. Telítetlen zsírsav tartalma által csökkenti a rossz és növeli a jó koleszterinszintet. Stresszcsökkentő hatást tulajdonítanak neki: fokozhatja az agy teljesítőképességét, erősítheti az idegeket és nyugtató hatással rendelkezik. Támogatja az immunrendszer működését, ezáltal segít a szervezet ellenállóképességének növelésében. Antioxidáns hatású, segíti a szervezetet a szabadgyökök elleni védekezésben.
De használhatjuk a bőrre is külsőleg: segít szebbé tenni, felgyorsíthatja a sebgyógyulást, csökkentheti a gyulladást. Ajánlott töredezett, száraz bőrre.
A mákolaj vitamin és ásványianyag tartalma
Sok E-vitamint tartalmaz, ami egy erős antioxidáns, jó hatással van az agyra és a szívre, jót tesz a bőrnek is.
Bár a mákszemek gazdag vas és kalciumforrást jelentenek, azonban a mákolaj nem tartalmazza ezeket, mivel a sajtoláskor csak a zsíroldékony anyagok kerülnek az olajba.
A mákolaj legnagyobb részben linolsavat, emellett olajsavat tartalmaz.
A MÁKOLAJ ELŐNYEI
Hidegen sajtolt
Telítetlen és többszörösen zsírsavakat tartalmaz
Sok E-vitamint tartalmaz
Fokozhatja a szellemi teljesítőképességet
Stresszcsökkentő hatású
Antioxidánsokat tartalmaz, támogatja az immunrendszer működését
Külsőleg is alkalmazható a bőrre
A mákolaj konyhai felhasználása
Kellemes ízű olaj, amelyet felhasználhatunk salátákhoz, különböző önteteket készíthetünk vele, de akár péksütemény vagy palacsinta is készülhet vele.
Nyomokban mandulát, szezámmagot, diót tartalmazhat.
Leírás
A mákolaj 100% mákból hideg sajtolásos eljárással készül. A mákolaj fogyasztása számos előnnyel bír. Telítetlen zsírsav tartalma által csökkenti a rossz és növeli a jó koleszterinszintet. Stresszcsökkentő hatást tulajdonítanak neki: fokozhatja az agy teljesítőképességét, erősítheti az idegeket és nyugtató hatással rendelkezik. Támogatja az immunrendszer működését, ezáltal segít a szervezet ellenállóképességének növelésében. Antioxidáns hatású, segíti a szervezetet a szabadgyökök elleni védekezésben.
De használhatjuk a bőrre is külsőleg: segít szebbé tenni, felgyorsíthatja a sebgyógyulást, csökkentheti a gyulladást. Ajánlott töredezett, száraz bőrre.
A mákolaj vitamin és ásványianyag tartalma
Sok E-vitamint tartalmaz, ami egy erős antioxidáns, jó hatással van az agyra és a szívre, jót tesz a bőrnek is.
Bár a mákszemek gazdag vas és kalciumforrást jelentenek, azonban a mákolaj nem tartalmazza ezeket, mivel a sajtoláskor csak a zsíroldékony anyagok kerülnek az olajba.
A mákolaj legnagyobb részben linolsavat, emellett olajsavat tartalmaz.
A MÁKOLAJ ELŐNYEI
Hidegen sajtolt
Telítetlen és többszörösen zsírsavakat tartalmaz
Sok E-vitamint tartalmaz
Fokozhatja a szellemi teljesítőképességet
Stresszcsökkentő hatású
Antioxidánsokat tartalmaz, támogatja az immunrendszer működését
Külsőleg is alkalmazható a bőrre
A mákolaj konyhai felhasználása
Kellemes ízű olaj, amelyet felhasználhatunk salátákhoz, különböző önteteket készíthetünk vele, de akár péksütemény vagy palacsinta is készülhet vele.
Nyomokban mandulát, szezámmagot, diót tartalmazhat.